Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : fòrum 2004 : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
El Gra de sorra nº 21
27 gen 2004
S'ha publicat a la web d'Attac-Catalunya 'El gra de sorra' núm. 21

En aquest número podem destacar un treball sobre el projecte de la Constitució Europea, de la Comissió d'Attac-Catalunya i un treball d'Attac-França sobre el tema.
SUMARI:

1 - El FÃRUM SOCIAL MUNDIAL a MUMBAI
El IV FSM es celebrà del 16 al 21 dâaquest mes de gener a Mumbai, Ã?ndia. La base mínima del consens dels Fòrums és la crítica contra lâhegemonia del neoliberalisme econòmic i lâelaboració dâalternatives. El seu lema âUn altre món és possibleâ el va encunyar Ignacio Ramonet en un article del maig del 1998 a âLe Monde Diplomatiqueâ.

2 - UNA ALTRA EUROPA ÃS POSSIBLE, UNA ALTRA CONSTITUCIÃ ÃS NECESSÃRIA
Manifest de la Comissió sobre la Unió Europea dâAttac-Catalunya pel desenvolupament de la campanya dâinformació ciutadana sobre la Constitució Europea.
Les 21 exigències elaborades per Attac França sobre el âTractat Constitucional Europeuâ?, que pretén desembocar en la Constitució Europea.

3 - EL FÃRUM DE LES CULTURES 2004
Comunicat dâAttac Catalunya i Attac España sobre la participació en el Fòrum, en resposta a una informació apareguda al diari La Vanguardia. Comunicat de la Federació dâAssociacions de Veïns de Barcelona, sobre la seva desvinculació amb el Fòrum. Informe de Pau Global, periòdic del Centre dâEstudis per la Pau J.M. Delas, sobre les empreses que financen el Fòrum, i que bona part dâelles són contràries als principis de Pau, sostenibilitat i interculturalitat.

4 - LâOBSERVATORI GLOBAL DELS MITJANS
Ãs necessari, simplement, crear un âcinquè poderâ?, que ens permeti oposar una força cívica ciutadana a la nova coalició dominant, per denunciar el superpoder dels mitjans de comunicació, dels grans grups mediàtics, còmplices i difusors de la globalització liberal.
Sindicat Terrassa