Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Delegats d'Aznar es van entrevistar amb Mikel "Antza" el 1.999
27 gen 2004
Mikel Albizu "Antza", dirigent d'ETA que s'ha entrevistat recentment amb Josep-Lluís Carod Rovira, ho va fer també amb una delegació del president espanyol José María Aznar, de la qual formava part el germà del director del diari ABC. La reunió tingué lloc durant la treva, el 19 de maig de 1.999 a Zúric. Els delegats del govern espanyol van dir a ETA que no hi havia possibilitat de negociar l'autodeterminació i que "no venim a convèncer-los de que deixen de ser una organització armada".
L'Avanç | València

Aznar va reconèixer les converses el 7 de juny de 1.999, després d'una filtració al diari "El Mundo", i les va justificar afirmant que "No deixaré de fer res que puga augmentar les possibilitats de pau".
La delegació d'ETA estava formada pel propi Mikel Albizu i per Belén González Peñalba, que havia participat també a les negociacions d'Alger amb el govern del PSOE, i que fou detinguda pocs mesos després de la reunió.
La delegació del govern espanyol estava formada per Francisco Javier Zarzalejos, secretari general de la presidència espanyola i germà de l'actual director del diari que ha filtrat les converses de Carod-Rovira amb Mikel "Antza", ABC. José Arriola, sociòleg molt vinculat a Aznar des d'abans que aquest accedira al govern, i Ricardo Martí Fluxà, aleshores secretari d'estat per a la seguretat i que posteriorment accedí a la presidència de la empresa basca Industria de Turbo Propulsores, una de les majors empreses de material militar a l'estat espanyol.
D'altra banda, Carod-Rovira ha declarat que "ERC i jo hem fet allò que, potser, si ho haguera fet qui té autoritat i poder polític de veritat, tots hauriem guanyat des de fa molt de temps"
Mira també:
http://www.lavanc.com

Comentaris

Re: RESPOSTA D´OTEGI A LA CRIMINALITZACIÓ D´ERC
27 gen 2004
Otegi,un dels portaveus de l´esquerra independentista basca il.legalitzada per l´estat espanyol,es pregunta: de què s'acusa Carod-Rovira?, de buscar la pau, d'evitar atemptats?, quin és el delicte del senyor Carod-Rovira, ser responsable a nivell polític, buscar el millor per al poble de Catalunya?".
--------------------------------------------------

El portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha reptat avui el president del Govern espanyol, José María Aznar, que "digui com es va reunir amb ETA i amb Batasuna durant la treva, com va aconseguir aquesta reunió, per mitjà de qui, o­n va tenir lloc i què és el que va fer". Després de demanar a Aznar que "deixi de mentir" i de ser "hipòcrita", ha dit que en aquesta trobada una delegació, en nom d'Aznar, "per descomptat, no es va parlar de deixar les armes, es va parlar d'Euskal Herria, del dret dels bascos a decidir, etcètera".

Segons ha dit, es tractava d'"una delegació ben instruïda per part seva, que no parlava d'Euskadi, sinó d''Euskal Herria i tenia amb claredat al cap quin era mapa del nostre país i dels nostres set territoris", ha agregat. Així mateix, ha assenyalat que els socialistes a Alger "van parlar de moltes coses, però fonamentalment del reconeixement de la nació basca".

D'aquesta manera, s'ha referit a la polèmica creada després de la reunió que va mantenir el conseller en cap de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, amb la direcció d'ETA. En aquest sentit, Arnaldo Otegi ha exalçat la "valentia i el coratge polític" de Carod-Rovira, per "dir la veritat" i reconèixer que es va reunir amb ETA.

Segons el seu parer, el líder d'ERC "ha fet un exercici de responsabilitat política". Per això, s''ha preguntat "de què s'acusa Carod-Rovira?, de buscar la pau, d'evitar atemptats?, quin és el delicte del senyor Carod-Rovira, ser responsable a nivell polític, buscar el millor per al poble de Catalunya?".


http://www.vilaweb.com/ep/20040127132900.html
Sindicato Sindicat