Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Delegats d'Aznar es van entrevistar amb Mikel "Antza" el 1.999
26 gen 2004
Mikel Albizu "Antza", dirigent d'ETA que s'ha entrevistat recentment amb Josep-Lluís Carod Rovira, ho va fer també amb una delegació del president espanyol José María Aznar, de la qual formava part el germà del director del diari ABC. La reunió tingué lloc durant la treva, el 19 de maig de 1.999 a Zúric. Els delegats del govern espanyol van dir a ETA que no hi havia possibilitat de negociar l'autodeterminació i que "no venim a convèncer-los de que deixen de ser una organització armada".
Aznar va reconèixer les converses el 7 de juny de 1.999, després d'una filtració al diari "El Mundo", i les va justificar afirmant que "No deixaré de fer res que puga augmentar les possibilitats de pau".
La delegació d'ETA estava formada pel propi Mikel Albizu i per Belén González Peñalba, que havia participat també a les negociacions d'Alger amb el govern del PSOE, i que fou detinguda pocs mesos després de la reunió.
La delegació del govern espanyol estava formada per Francisco Javier Zarzalejos, secretari general de la presidència espanyola i germà de l'actual director del diari que ha filtrat les converses de Carod-Rovira amb Mikel "Antza", ABC. José Arriola, sociòleg molt vinculat a Aznar des d'abans que aquest accedira al govern, i Ricardo Martí Fluxà, aleshores secretari d'estat per a la seguretat i que posteriorment accedí a la presidència de la empresa basca Industria de Turbo Propulsores, una de les majors empreses de material militar a l'estat espanyol.
D'altra banda, Carod-Rovira ha declarat que "ERC i jo hem fet allò que, potser, si ho haguera fet qui té autoritat i poder polític de veritat, tots hauriem guanyat des de fa molt de temps"

Vegeu ací el contingut de la reunió
Mira també:
http://www.lavanc.com

Comentaris

Re: Delegats d'Aznar es van entrevistar amb Mikel
26 gen 2004
"Els delegats del govern espanyol van dir a ETA que no hi havia possibilitat de negociar l'autodeterminació i que "no venim a convèncer-los de que deixen de ser una organització armada".

Que vol realment la ultradreta espanyola? Vol la pau i la llibertat pels bascos i tothom en general o només esta obssesionada per mantenir com sigui a Euskalherria i els Paisos Catalans dins l'estat espanyol?

Llegint aixó te sentit que s'esverin tant amb l'intent de Carod-Rovira d'aconseguir que ETA deixi les armes.

Perque no volen que ETA les deixi.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more