Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
mani dels/de les treballadores de la Fisipe
26 gen 2004
Els treballadors-es de Fisipe es manifesten a Barcelona contra el tancament de la fàbrica del Prat
Un centenar de treballadors de la planta que l'empresa Fisipe té al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) s'ha manifestat aquest matí pels carrers de Barcelona per reclamar la intervenció de les administracions en el possible tancament de la fàbrica, després que la multinacional tèxtil portuguesa presentés un expedient de regulació d'ocupació el mes passat.

Comentaris

Re: mani dels/de les treballadores de la Fisipe
27 gen 2004
La situació laboral al Prat de Llobregat també entra en la dinàmica generalitzada de tot l'estat. No només parlem dels treballadors de Fisipé, actualment en una situació d'angoixa frustrant en no saber res del seu futur. També parlem dels treballadors de La Paperera-Reno de Medici, fàbrica establerta al Prat des de la dècada dels 20 i que ha donat feina a nombroses famílies, doncs bé, després de passar de mà en mà, els últims gestors: Reno de Medici, han decidit vendre l'espai que ocupa la fàbrica a una immobiliària.

Certament, així està el pati, hauriem d'afegir el tancamnent de la planta de Nokia al pol·lígon Mas Blau que afecta a 30 treballadors més, i el tancament recent de la també mítica fàbrica pratenca La Seda de BCN, que ha prejubilat a centenars de treballadors i expulsat a un nombre semblant de temporals i eventuals.

Els terrenys de La Seda i La Paperera, són tots aquests terrenys que s'estenen al nord de la població, per qualsevol que viatgi en tren veurà que ocupen des de l'entrada del poble fins al mateix riu, unes hectarees precioses per la creació de nous barris de luxe i l'extensió brutal de l'especulació més sagnant, pels que viatgin per l'autovia de Castelldefels, es poden mirar els terrenys a la seva dreta quan passen pel Prat, just davant del Pryca, que també tancarà en un futur per afegir-se a la diabòlica roda de l'especulació que vol eixamplar un poble de disseny pel nord.

Davant d'aquesta situació no és entenible l'actitut de certs treballadors de les fàbriques amenacades, donant per bones les explicacions dels membres del consistori, resulta vergonyant veure en una mani d'aquest tipus a tots els polítics, siguin del partit que siguin solidaritzant-se amb els treballadors, com si ells no en fossin culpables o com si el Prat no depengues directament de la seva gestió. Els mateixos que deixen que s'estengui l'especulació pel nostre poble en ser part interessada en el negoci, uns per ser els governants d'IC-PSC que com a consistori rebran un tant per cent de qualsevol zona de sol urbanitzable i pels contactes i corrupteles vàries d'aquests partits al nostre poble, i d'altres en estar relacionats amb els principals constructors del poble: PP i CIU.

No us creieu als falsos que us venen a donar recolzament des del consistori, són els polítics els responsables en última instància d'aquesta situació. Estem arribant a un punt en que ni tan sols els governs tenen responsabilitats? Que estan fent per aturar l'especulació salvatge al poble que ha permès comprar una fàbrica a una immobiliària? Han fet ells un altre oferta amb diners públics per evitar aquest fet? Quina és la política laboral que tenim al poble, després que ens prometessin tants llocs de treball amb el pla delta, els quals ni s'estan veient, això si la destrossa del Delta si que és evident, però les promeses de feina han quedat a l'aire? Qui permet que cada cop s'instal·lin en el nostre poble més immobiliàries, més constructores, més bancs i més ett's?

Unes dades per la reflexió:

En els darrers tres anys al Prat de Llobregat s'han construit 30 pisos de protecció oficial, els únics des de feia molts anys, que només duren pels "afortunats" cinc anys, mentres s'han aixecat quasi 700 pisos d'iniciativa privada.

Al Prat actualment hi ha 2.200 aturats, el 25% d'aquests i la part més afectada són els joves entre 20 i 29 anys, que a sobre han d'aguantar situacions de temporalitat i precarietat absoluta en qualsevol feina. El nombre sens dubte creixerà.

Treballadors que estan fent la merda de polítics que us venen a donar la seva solidaritat perque aquesta situació no canvii?? Si fins i to el feixista del Gallego (PP) està amb vosaltres.

Fora oportunistes de les manifestacions, des de quan els culpables tenen dret a ser tan hipòcrites. Des de quan hem oblidat qui és el responsable d'aquesta situació.

Solidaritat amb els treballadors afectats, fora polítics hipòcrites.
Re: Vaga de 24 hores en FISIPE i manifestació de 250 treballadors a Barcelona contra el tancament
27 gen 2004
Dimarts, 27 de Gener del 2004


Dintre de la jornada de vaga de 24 hores, uns 250 treballador@s de FISIPE, empresa situada al Prat de Llobregat es van manifestar ahir dilluns a les 11 hores del matí, des de la Plaça Urquinaona fins la Plaza Sant Jaume, per a fer arribar al nou govern català, la delicada situació que es troba l'empresa. Actualment està en suspens l'ERO (Expedient de Regulació d'Ocupació) d'extinció de tots els contractes, durant 14 dies per a negociar amb un grup d'accionistes no identificats i representats per Rafael Espanyol, President de La Seda.

Aquests accionistes condicionen la compra de l'empresa a la rebaixa dels costos laborals en un 20 % i a un ERO que afectaria a 30 treballadors escollits per l'empresa a dit.

A més sol·liciten una línia de crèdits públics a la Generalitat per a modernitzar l'empresa.

La CGT, considera inacceptable, l'intent de rebaixar el 20 % del salari a tota la plantilla i acomiadar a 30 treballadors, com solució a la viabilitat de l'empresa, ja que aquesta empresa té una productivitat alta, un valor afegit suficient i una producció diversificada, el que la fa viable dintre dels paràmetres que la pròpia Generalitat estableix per a les empreses a Catalunya, sent innecessaris, les retallades salarials i els acomiadaments.

Per a la CGT la solució passa per una participació activa per part de les administracions, condicionada al manteniment dels llocs de treball, evitant la possible especulació immobiliària en els terrenys de la fabrica.

Hi ha VAGUES de 24 hores convocades per als dies divendres 30 de Gener i dissabte 7 de Febrer.


--------------------------------------------------------------------------------

Els treballadors de Fisipe acceptarien la congelació salarial a canvi d'un pla de futur

Es van manifestar ahir a Barcelona en contra del tancament de la fàbrica, situada al Prat de Llobregat

Uns 250 treballadors de l'empresa del Prat de Llobregat Fisipe es van manifestar ahir al centre de Barcelona per reclamar un pla de viabilitat. Un grup d'inversors encapçalats per Rafael Español pretén comprar l'empresa, que ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta tota la plantilla, formada per 264 treballadors. La proposta dels inversors representats per Español comporta la retallada d'un 20% dels sous, una mesura que els treballadors consideren inacceptable. Ahir fonts del sindicat CCOO van apuntar que podrien acceptar, en canvi, la congelació salarial.

Diari El Punt - 27/01/2004
EFE / ORIOL RIBET Barcelona

La manifestació dels treballadors de Fisipe, que ja han protagonitzat protestes semblants al Prat de Llobregat, va transcórrer entre la plaça Urquinaona i la de Sant Jaume. Els treballadors duien un taüt de cartró i una pancarta amb el lema «No al tancament de Fisipe. No més acomiadaments al Prat». Al Palau de la Generalitat els treballadors van ser rebuts pel secretari general de Presidència, que es va comprometre a transmetre les seves reivindicacions al conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé.

Els treballadors reclamen el manteniment dels llocs de treball, els dels 264 que hi ha en plantilla i els dels 158 d'empreses subcontractades. S'oposen, no obstant això, a les mesures de xoc que proposen els inversors interessats a comprar la planta, que es dedica a la fabricació de fibres sintètiques que es venen bàsicament a empreses tèxtils. Fonts de Comissions Obreres van apuntar ahir que podrien arribar a acceptar una mesura com lacongelació salarial. «La podríem acceptar, però sempre supeditant-la a un pla de viabilitat que garanteixi el futur de la fàbrica», van assenyalar fonts del sindicat. La congelació salarial ha estat proposada per altres empreses com ara Nissan, que vol aplicar aquesta mesura a la planta de la Zona Franca. No sembla, en canvi, que l'acomiadament de 30 treballadors de Fisipe proposat pels inversors sigui un obstacle, ja que es farien a través de prejubilacions i baixes incentivades.

De moment, i mentre no s'arriba a un acord, els treballadors mantenen les jornades de vaga, previstes per aquest divendres i per al 7 de febrer. Les negociacions continuen aquesta setmana

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more