Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: corrupció i poder : xarxa i llibertat
Telefonia mòbil
26 gen 2004
10 rans per llençar-los a la basura
Telefonia mòbil

Aquí van uns quants motius per prescindir d’aquests aparells que quan dius que no en tens la gent et mira amb una cara que pot variar entre la sorpresa i la indignació.

    1 Perquè costa diners. Efectivament no hi ha res gratis en aquest món. Només l’aparell ja val diners i en manteniment t’hi deixes més al mes que en menjar. Un varem aproximat entre gent que conec és de 30 € per mes. Tenint en compte que el meu sou és de uns 3 € la hora (ja sabem tots i totes com està el mercat laboral), currant 8 hores al dies necessito treballar un dia i escaig per Telefònica o l’empresa a la qual reti vassallatge.

2 Perquè els diners aniran a una empresa que participa a favor de campanyes en les que estic en contra. Per tant donar diners a Telefònica (o altres) és implícitament finançar aquestes campanyes. La farina la necessito per viure, els telèfons no! Tampoc aquests diners seran repartits equitativament entre totes les persones que participen del procés de producció; com ja sabem els que menys curren: publicistes, directius i altres càrrecs foscos, cobraran molt més que qualsevol treballador/a ubicat a una empresa dins de l’estat. D’altra banda també tenim que la major part dels components físics de l’aparell estan fabricats a estats on hi ha una total col·laboració de les forces repressives d’aquests perquè treballin nens i nenes o perquè els aparells sindicals que intentin teixir els treballadors i les treballadores siguin anul·lats.

3 Perquè emet radiacions nocives. Les malalties que provenen de l’alteració de les cèl·lules són provocades per aquestes ones. Som cada cop més una societat que depèn de la medecina per poder sobreviure. Per comptes de calcular els riscos de les nostres accions, esperem que algú altre ens tregui les castanyes del foc; ens és igual la radiació perquè ja ens sanarà un metge o una metgessa, o un tros de petroli premsat (pastilla en diuen).

4 Les antenes de telefonia. No conec ningú a qui li agradaria tenir una antena de telefonia al terrat de casa seva. Però sense antenes no funcionen els aparells. Per tant si no vull una antena, però sí que vull un telèfon... això únicament vol dir que vull que l’antena la tingui el meu veí. Per tant acabaran patint les antenes aquelles persones, en molt casos, que viuen de lloguer i que el propietari decideix per ells i elles.

5 Perquè és addictiu. Ja hi ha serveis de psicologia dedicats a desintoxicar persones enganxades al mòbil. En una societat on des de petits no se’ns ha ensenyat a autoregular-nos, (més aviat al contrari) moltes són les persones que si una persona (psicòleg/psicòloga) no els hi diu constantment com han de gestionar el seu temps, no sabran fer-ho.

6 Pel canvi de mentalitat que suposa. Un anunci de Telefònica resava tal que, “tu decideixes qui està i qui no està�. És curiós com persones tan suposadament d’esquerres segueixen tan fidedignament aquest esquema. Qui no té mòbil no està, una trucada és més cara que un missatge, i a sobre et culpabilitzen a tu de no aparèixer o de no saber que la cita s’ha anul·lat per no tenir mòbil. “Si tinguessis mòbil t’hauries enterat que a les 16:45 hem enviat una roda de missatges per dir que no quedàvem�, quan havíeu quedat a les 17:00. Per tant la responsabilitat de les persones queda a l’abast d’un telèfon.

7 Per què ens elititza i despersonalitza. Seguint l’esquema anterior es deixen de banda a totes aquelles persones que no tenen capacitat econòmica per comprar un telèfon (podràs robar l’aparell però jo no conec ningú que s’escapi a pagar les trucades). I cada cop som més dependents d’un altre catxarro per dur a terme la nostra vida. Hi ha molta gent que és incapaç de sortir de casa sense el telèfon, per si la truquen, ... La seva vida per començar s’ha convertit en un element més accessori que no pas la seva projecció vers els altres, inseguretat en dirien uns altres.

8 Perquè és una font de control. En una assemblea tenir mòbils pot voler dir (si no s’apaguen) automàticament escolta policial. Molta fòbia als secretes per algunes assemblees on si vas vestit amb camisa i pantalons et faran fora, o et faran sentir tan malament que te’n aniràs, i en canvi a això no se li presta gaire atenció. A més mentre estigui encès pots ser localitzable.

9 Perquè afavoreix el sorgiment de ETT’s. És una forma de control laboral, on si no en tens no seràs contractat/da (ets més difícil de controlar), i si en tens pots ser localitzat ràpidament per anar a currar, ... i no t’hi neguis que la propera vegada no et truquen. Frase que no t’han dit mai però que ja saps. Aquesta forma de ser localitzat afavoreix una forma de mercat laboral en contra de la que prefereixo, al menys a curt termini.

10 Perquè genera estrès. Tenint en compte tot lo dit fins ara, considero que ens du cap a una vida cada cop més estresada. He de tenir mòbil perquè si no, no tinc amics (curiós significat el de amic). L’he de tenir perquè si no, no m’entero de la meitat de les coses que es fan. Perquè si no, no hem donen feina. I he de currar per mantenir-lo. I per acabar-ho d’adobar estigues sempre pendent de si la musiqueta (totes elles molt relaxants) que sona és la teva o la del veí.


Tant per tant, que cadascú sàpiga que fa amb la seva vida. Són ja 6 anys des de que els aparells aquests van començar a promocionar-se de forma massiva i la nostra resposta a estat utilitzar-los fins al final, entrant en la seva forma de relacionar-nos. Si estem per una nova forma de concebre el món (jo sí) pensem en les accions quotidianes i si aquestes són conseqüents amb el que volíem.

Comentaris

Re: Telefonia mòbil -raons xestar contra els tfns mobils-
26 gen 2004
-Hla kuki, bella easo, guapssma, cm tas?
-Hla kiku. Cm stàs tu? J :-) i t? m'grdara dnr 1volt mb t pq fa mlt tmps q ens cneixm i metrbo mlt b amb t. mua. L meu marit s un fstic cmparat am tu
-mua a tu. Jo b; Jo be stic. ProSps 1nacsa? 1na cosa molt trsta: Fnalmnt m'hn ft fora d l feina :-( :-( :-( i ja n pdre pagarm ls trgtes d tfn. M'n anré a+ a viur fora, n se aon enkra... :-(. T vull dir pr tnt q ja no t pdré enviar +sms i snse sms l nstra rlació ja n té sentit. Ens haurem de deixar...
:-(, mua carinyu. S 1na pna q no ns hguem arrbat a veure tot i viur a l mteixa ciutat. mmm, N se q faré snse ls nstrs misstges ..:.-( mua t'stmo. t rcordare smpre.
-no m'abndonis! kiku! jo n t'abndono :-(
-no; n t'abndono tmpoc xro s lo q hi ha!. .-(
adeu bella easo. :-( mua. adeui fins mai.
Re: Telefonia mòbil
26 gen 2004
Yo tampoco tengo movil. Ni falta que me hace. Pero siento comentarte que de las 10 razones que eximes para que aquel o aquella que tenga uno lo destruya, sólo la 3 tiene su peso ( para mí ).

Al igual que casi todo, el movil hay que saber utilizarlo, y si lo sabes no tiene porque resultar adictivo, estrsante y no tiene porque modificar tu conducta social. Y por ultimo entra en jugo la personalidad.. si la tienes no te dejaras llevar por el marketing de las empresas.

Por ultimo te doy la razón en el hecho de que en las asambleas/manifestaciones ( casi siempre ) debes vestir de una forma determinada. Casualidades de la vida mi forma de vestir es siempre aceptada, pero estoy harto de ver como la gente pone malas caras o llama secretas a gente con zapatos, pantaoles, planchados y camisa. No digo que l@s secretas sean un@s hachas disfrandose, pero collons, que saben camuflarse.

Así que nada, recalcar la idea que en toda asamblea, los moviles a la vista y apagados no es ninguna paranoia.
Re: Telefonia mòbil
27 gen 2004
Jo estic totalment d'acord amb l'Anònim. No només donaria pes a la 3a raó i sobre les adiccions recalcar que són malalties i que "yo tampoco" hauria de comprendre que no tothom neix amb un coeficient intel·lectual i una personalitat forta (quan ets intel·ligent i t'adones pel que estàs envoltat costa d'assimilar...).
A més principalment no s'hauria d'utilitzar mòbil per raons ja dites com que aportes capital a empreses telefòniques amb gran influència a la democràcia (cap se'n lliura)i a més idiotitzen més a la gent juntament amb la televisió que pretenen que t'oblidis de les altres realitats que no es vegin des de el seu prisma.
Re: Telefonia mòbil
27 gen 2004
Sobre el fet dels mòbils a les assemblees, tota la raó en dir que és una font d'escolta per la policia, però resalto que no només si estan encesos, apagats i a la vista també poden fer de transmissors, això és el que tenia entès.

Nosaltres els deixem apagats a un radi d'uns quants metres, a un altre habitació millor, de veritat que no és paranoia, és així de cert.
Re: Telefonia mòbil
27 gen 2004
d lo dls mobils, tnim entes el mateix, sembla ke si sels hi treu la bateria ja no cal ni deixarlos a naltre habitacio ni res.
Sindicato Sindicat