Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Contra el secessionisme lingüístic, per la unitat de la llengua catalana
25 gen 2004
Recentment, hem pogut saber a través dels mitjans de comunicació que el ministeri espanyol d´educació i ciència està preparant un "real decreto" que reconeixerà el títol de "valencià", homologant-lo als títols actuals de català, euskera i galego.
525.jpg
Així mateix, s´informa que les Escoles Oficials d´Idiomes de les comunitats autònomes governades pel PP impartiran el proper curs l’assignatura de valencià com si es tractés d’una llengua diferent de la catalana.Davant d’aquest nou atac contra la unitat de la nostra llengua no podem permetre que el govern espanyol atempti contra l’autoritat científica, la història i la cultura.

És un fet conegut que la comunitat filològica reconeix la unitat de la llengua que es parla de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó-i l´Alguer- i que acadèmicament s’identifica amb el nom genèric de llengua catalana. Aquesta denominació no és en absolut incompatible amb altres denominacions tradicionals i populars que rep el català del País Valencià com ara la de "valencià" o el català de l’Alguer que sovint és anomenat com "alguerès". Aquesta diversitat onomàstica respon a tradicions històriques i populars perfectament respectables però no pot servir d’excusa per a la secessió lingüística del català, una de les llengües més unitàries d’arreu d’Europa. La denominació de "català" és causa del fet que la nostra llengua va néixer a la Catalunya vella i es va anar estenent a la resta d’espais geogràfics que ocupa actualment i es lògic que els filòlegs d’arreu es posessin d’acord en anomenar amb un sol mot l’idioma que es parla a Ceret, Martorell, Alcoi, Andorra, Ciutadella o l’Alguer i que seria ridícul denominar la nostra llengua com a català-valencià-balear-rossellonès-andorrà-alguerès.

Està clar doncs, que el govern espanyol pretén avançar en l’anorreament del català centrant-se en un secessionisme lingüístic descarat i si realment actués en base al respecte de la pluralitat lingüística, tal com diuen defensar impulsant aquesta mena de lleis nefastes, els títols que homologarien no serien pas el d’idiomes inventats com una suposada "llengua valenciana" diferenciada del català sinó que serien el de llengües minoritzades com l’asturlleonès (parlat a Astúries, Lleó i oest de Cantàbria), l’aragonès (parlat al pirineu aragonès) i l’occità (parlat a la Val d’Aran) autèntiques llengües que l´estat espanyol encara respecta menys que el català, l’èuscar i el gallec.

Cal que tinguem ben clar, doncs, que el govern del PP menteix quan assegura potenciar una política en pro de la diversitat lingüística de l´estat quan el que fa realment és desplegar tot un seguit d’accions, que han estat perfectament dissenyades, amb l’objectiu d’arraconar les llengües i cultures minoritzades a un reducte folklòric, per tal que no els suposin un entrebanc pel manteniment de la "unidad de España". Els estats espanyol i francès durant segles i encara ara practiquen el lingüicidi com a eina eficaç pel sotmetiment de les nacions no reconegudes com la nostra esdevenint així autèntiques presons de pobles, cultures i llengües que se’ls nega un procés normal de desenvolupament i se´ls aboca a la resistència cultural, lingüística i política

Comentaris

Re: Contra el secessionisme lingüístic, per la unitat de la llengua catalana
27 gen 2004
LOS NUEVOS FASCISTAS CATALANES:
Es curioso, mucha lucha "por la libertad", en defensa de la lengua y la cultura catalana, contra el imperio español, pero cuando los valencianos quieren defender su cultura, entonces surge el espíritu fascista de los catalanes y quieren imponer su propio imperio, el imperio fascista catalan. Tiene gracia.
Re: Contra el secessionisme lingüístic, per la unitat de la llengua catalana
27 gen 2004
Tiene más gracia todavía que haya quien se sienta llamado a denunciar el supuesto fascismo catalán por defender la vigencia de un hecho, la unidad de la lengua, que sólo se puede discutir des de la más supina ignorancia o el cinismo más extremo, por un lado, y en cambio, des de la (supuesta) defensa de la cultura valenciana no se diga nada de la imposición constante, real y secular de una lengua y una cultura, la española, tan artificial y extraña como agresiva para la cultura de los valencianos.
Re: Contra el secessionisme lingüístic, per la unitat de la llengua catalana
27 gen 2004
Ningú no canta en 'valenciano' A vegades l'obstinació oficial, per dura que sigui, no aconsegueix de canviar la realitat. Fa vuit anys que l'Academia de la Música, fundada amb el suport de la SGAE, convoca uns 'Premios de la Música' d'àmbit hispànic. Des de la tercera convocatòria, una de les categories és 'mejor canción en valenciano'. Enguany, una vegada més, i per cinquè any consecutiu, la categoria ha quedat deserta, perquè ningú no s'hi ha presentat. Una vegada més els cantants en català del País Valencià, que enguany són els xativins Raimon i Feliu Ventura, s'han presentat a la categoria de 'mejor canción en catalán'.

Els premis tenen una certa acceptació: només en asturià s'hi han presentat vint-i-tres candidats. La cerimònia de lliurament serà el mes d'abril.

http://www.vilaweb.com/#2406705

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more