Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Cronica del desallotjament de S'Eskola
25 gen 2004
Aquí adjuntam tot lo recopilat desde la assemblea d'okupes de ciutat en quant al desallotjament acontes el divendres 23, dia een que va ser desallotjat el csoa s'eskola
imagen_1 desalojo s\'eskola
"Manifestació contra els desallotjaments"
Divendres, dia 30 de gner de 2004
Lloc: Font de ses Rambles - Palma
A les 19.00 hores

CRÓNICA DEL DESSALLOTJAMENT DEL C.S.O.A. S’ESKOLA

Dijous 22 de gener a les 8.00h del matí, van venir els munipardals amb dos funcionaris de l’ajuntament i dos representants de l’empresa destructora AMER E HIJOS, S.A. Vingueren amb la intenció d’entrar, armats amb una ciçalla, però no havien duit l’ordre judicial. A les 8.30h ens varen donar 24 hores per sortir.


Abans d’això, no haviem estat notificats del desallotjament que es produïria i ens varem enterar pels medis d’incomunicació. Malgrat la situació varem continuar amb les activitats previstes: una xerrada d’okupació rural i presentació de la revista "La llamada del cuerno", i una assemblea extraordinaria cara el dessallotjament del dia següent.


Divendres 23 de gener a les 7.30h del matí es varen desplegar varies dotacions de la policia local tallant el trànsit i preparant-se per entrar, a la vegada que es concentrava sa gent per recolzar els companys que resistien dintre.


A les 7.45h tallaren la cadena del pati i continuaren amb un "ariete" destroçant la porta i la barricada de la sala d’actes i concerts, el camí més dur i dificultós, el qual varen seguir sense cercar altres possibilitats fins al terrat, pujant 4 pisos d’escales plenes de barricades, vidres, pintura, oli... A la fi, després de 45 minuts de dur i "pringós" treball aconseguiren arribar al terrat a on cinc companys/es romanien "atrapats" a un balcó aïllat per una tanca que hagueren de tallar amb una ciçalla, seguidament ens varen demanar la documentació i acompanyar fins al carrer aparentment sense càrrecs. Continuaren cercant possibles persones amagades per dins a la vegada que operaris de l’empresa d’esbucament començaven a rompre, sense protecció, tots els vidres.


Cada vegada hi havia més gent concentrada a l’exterior protestant, envoltats de múltiples varietats de capsquadrats municipals i periolistos que pululaven i seguien increpant a les persones, a pesar de la reiterada negativa, que es mantén desde el principi de l’okupació, a fer cap mena de declaració ni ser filmats ni fotografiats. Aixó generà situacions de tensió entre els afectats, que els carronyers no dubtarien en reflectir a les seves tendencioses cròniques del dia següent, on se’ns tatxava d’intolerants i violents.


A finals del 2001 l’Ajuntament de Palma va accelerar el procés d’expropiació de S’Eskola per fer-se amb sa propietat i obrir un procés judicial que ha suposat més d’un any de continues amenaces de desallotjament, amb l’excusa de supossats equipaments socioculturals que encara avui dia no tenen ni el projecte. De moment al damunt de les runes del centre social okupat es farà, un suculent parking de 50 places, a un barri carent d’infraestructures socials.


S’Eskola ha estat més que un espai, un medi on desemvolupar les inquietuts de tota sa gent que d’una o d’altra manera ha participat en qualcuna de les múltiples activitats i experiencies que s’han duit a terme. La voluntat de pràctica autogestionaria, les nostres idees i desitjos no desapareixeran quan les màquines destrueixin aquestes 4 parets.


Els nostres desitjos no se tanquen a un espai, volem un món nou i el farem per noltros mateixos, NO ESBUCARAN SES NOSTRES IDEES, SEGUIREM OKUPANT!



CRONICA DEL DESALOJO DEL CSOA S’ESKOLA DE PALMA DE MALLORCA

El jueves 22 de enero de 2004 a las 8.00h se presentan los municipales con varios funcionarios del ayuntamiento y representantes de la empresa destructora AMER E HIJOS S.A. Vinieron con la intención de entrar armados de una cizalla, pero no traían la orden judicial. A las 8,30h, nos dan 24 horas para salir. Antes de esto no se nos había notificado el desalojo para esa fecha, así que nos tuvimos que enterar a través de los medios de comunicación burgueses.


A pesar de la situación, continuamos con las actividades previstas; una charla sobre okupación rural y la presentación de la revista "La llamada del Cuerno", además de una asamblea extraordinaria cara al desalojo del día siguiente.

Ya al día siguiente, a las 7,30 de la mañana, se despliegan varias dotaciones de policía local, cortando el trafico de las calles colindantes al centro social, y preparándose para entrar a la vez que se concentraba la gente para apoyar a los compañerxs que resistían dentro.

A las 7,45h, cortaron la cadena que cerraba las puertas del patio y continuaron con una ariete destrozando una de las puertas que daba acceso al centro, emprendiendo el camino más duro y dificultoso, el cual les conduciría hasta la azotea, subiendo cuatro pisos de escaleras recubiertos de barricadas, vidrios, pintura, aceite, etc. Al fin, tras 45 min, de duro y pringoso trabajo, consiguieron acceder a la terraza donde 5 compañerxs permanecían "atrapados" en un balcón aislado por una valla, que tuvieron que cortar con sus cizallas. Seguidamente se les pidió la documentación y se les acompañó hasta la calle, donde se les suelta aparentemente sin cargos. Continuaban buscando posibles personas escondidas dentro, a la vez que los operarios de la empresa de derribos comenzaban a romper sin protección alguna, todas las ventanas y elementos que pudieran dificultar la demolición.

Cada vez había más gente concentrada en los exteriores protestando, rodeados de multitud de municipales y periolistos que purulaban y seguían increpando a las personas, a pesar de la reiterada negativa, que se mantiene desde el principio de la okupación ha hacer cualquier tipo de declaración ni ser filmados o fotografiados. Esto generó situaciones de tensión entre los afectadxs, que los carroñeros no dudarían en reflejar en sus tendenciosas crónicas del día siguiente, donde se nos tachaba de intolerantes y violentos.

A finales del 2001, el ayuntamiento de palma, aceleró el proceso de expropiación de S’Eskola, para hacerse con la propiedad y abrir un proceso judicial que ha supuesto más de un año de continuas amenazas de desalojos, bajo la excusa de supuestos equipamientos socioculturales para los que a día de hoy no tienen ni proyecto. De momento, de las ruinas del centro social surgirá un suculento parking de 50 plazas, en un barrio que carece de infraestructura social.

S’Eskola ha sido más que un espacio, un medio donde desarrollar las inquietudes de toda la gente, que de una u otra manera ha participado en alguna de las múltiples actividades y experiencias que se han llevado a cabo. La voluntad de práctica autogestionaria, nuestras ideas y deseos no desaparecerán cuando las máquinas destruyan estas cuatro paredes. Nuestros deseos no se encierran en un espacio, queremos un mundo nuevo y lo haremos por nosotros mismos. NO DERRIBAR�N NUESTRAS IDEAS, SEGUIREMOS OKUPANDO.

Octaveta repartida per la campanya contra el desallotjament

Un altre Centre Social serà desallotjat. Una vegada més la lògica del poder tracta de destruïr una experiència social ke s'escapa de les seves mans. La por que els produeix que no els necessitem, fa que qualsevol projecte alternatiu entri en el punt de mira de tota la seva maquinària repressiva (i informativa).
Davant la falta d'espais de desició i desenvolupament personal i col.lectiu, de l'oferta oficial, surgeix la necessitat de crear per nosaltres mateixes un espai d'organització horitzontal, de participació activa, obert i autogestionat.
A l'octubre del 2001 s'okupà un antic col.legi abandonat en el barri del Terreno per crear un Centre Social, on donar cabuda a inquïetuts que s'han expressat en multitut d'iniciatives i experiències autoorganitzades i sense ànim de lucre, enfront a l'ànsia de benefici econòmic, el qual invadeix totes les parceles d'existència d'una societat que consumeix i no actua.
S'Eskola ha duit a terme centenars d'activitats, tallers, xerrades, debats, trobades, concerts, espectacles... Demostrant la capacitat i l'eficàcia d'autoorganització sense jerarquies.
L'ajuntament de Palma (la cara local del control global) després d'accelerar l'expropiació del col.legi i fer-se amb la propietat, començà a aplicar mesures legals per tractar de desallotjar-nos, amb l'excusa de suposats nous equipaments socioculturals, sense tenir cap tipus de projete. Avui, la seva proposta "temporal" és un parking, el qual "solucionarà" el problema d'aparcament (els caps de setmana) seguint amb la seva especulativa política de parkings, els quals han omplit d'obres tota la ciutat, i encara més les seves butxaques.
Durant el darrer any i mig de tràmits judicials en contra nostra, i amb la via penal desestimada, hem resistit a pesar de la gran presió que suposen les amenaces de desallotjament i el continuu desgast que provoca en el funcionament del Centre Social.
Cort demostrà desde el principi que la seva prioritat és acabar amb aquesta experiència i no en el bé comú pels ciutadans als quals diu que representa.
La cultura popular no dóna diners i fomenta la crítica i el lliure pensament, per això sempre tendrà en contra a les institucions que ens inculquen els seus valors consumistes i competitius. Per això volen tirar-nos al carrer.
Això ens afecta a totes i tots i no és un fet aïllat. Elles són còmplices d'un sistema que destrueix sense remei el món, on tot és mercaderia i al que no vol participar, se'l fa callar. Esbucaran s'Eskola però no ens faran callar. Seguirem okupant.
NO DESALLOTJARAN LES NOSTRES IDEES



DOSSIER CENTRE SOCIAL OKUPAT AUTOGESTIONAT S'ESKOLA

A la nostra societat cada vegada tenim menys espais de decisió i desenvolupament personal i col·lectiu. Al mateix temps cada vegada és major el ventall de recursos desaprofitats i malmesos.És per això que el 12 d’octubre de 2001 es socialitza aquest immoble i es constitueix l’assamblea del Centre Social Okupat i Autogestionat S’Eskola.
S’Eskola és una proposta alternativa de participació activa, col·lectiva i solidària, autorganitzada i autogestionada, sense líders, dirigents ni gent que decideixi per ningú, amb l’objectiu de donar una alternativa de canvi al sistema actual i sentar les bases d’una societat realment democràtica i participativa,on no es decideixi pel bé de l’economia si no de la societat.

Un cop constituïda l’assamblea s’organitzen comissions i es comença a treballar en assamblea permanent:
-acondicionar el centre (netejar, pintar, podar, treure fems ...)
-difusió del CSOA S’Eskola.
-elaborar un inventari general
-organtizar l’horari de permanències
-tresoreria i compra del material

S’habiliten les següents sales:
-Sala de jocs i guarderia         - Sala d’assamblees i menjador
-Biblioteca i documentació         - Pati i canxes de basket
-Sala de teatre                 - Cuina
-Entrada i punt d’informació         - Sala de dansa i boxa
-Taller d’acrobàcies aèries al terrat     - Arxiu i tresoreria
-Sala de material             - Saló dactes
-Sala de vídeo                 - Banys
-Pou

Els tallers, xarles, debats, vídeos, esports i festes començaren a la vegada que les tasques de reconstrucció. Així, des del principi, fou un espai obert, dinàmic i responsable.
A principis de novembre-01 es pot parlar d’un horari eskolar (en base als tallers, tasques i activitats) que es difon a la vegada que l’assamblea es convoca setmanalment.


ORGANITZACIÓ

ASSEMBLEA
L’assemblea està formada per totes les persones que en aquell moment siguin allà, i està oberta a tothom. Qualsevol pot participar i proposar punts a tractar, i d’ella també surten responsables o grups de treball per dur a terme els acords presos.
A l’assamblea es prenen totes les decisions sobre la gestió del centre. Les decisions es prenen entre tots i totes mitjantçant el consens, i qualsevol decisió que s’hagi pres a una assamblea pot èsser replantejada i revocada en una altra.
Les assamblees poden èsser ordinàries o extraordinàries. Les ordinàries són setmanals on es revisa la setmana anterior i s’organitzan les properes.
En aquestes assamblees també es decideix la necessitat de realitzar alguna assamblea extraordinària, que serveixen per parlar de temes puntuals.

FINANÇAMENT
Els finançament del CSOA S’Eskola també és autogestionat. Els diners que s’han de menester per l’acondicionament d’espais, realització d’activitats i demés s’aconsegueixen a través de diverses inciatives:
-Menjadors i dinars populars
-Venta de Begudes (0.60 diari 1$ en concerts) i panets (2$)
-Concerts
-Pots a diferents locals
Els diners obtinguts amb aquestes iniciatives serveixen per a tot el centre. Les activitats puntuals o els tallers cerquen la seva forma d’autogestió.


AUTOEDUCANT-NOS

Com espai compromés amb la cultura i l'educació popular i sense intermediaris hem realitzat moltes xerrades, debats, documentals, col.loquis, per donar veu i difondre diferents realitats marginades pels mass media i la cultura institucional.
Hem organitzat també vàries jornades específiques tractant problemàtiques socials, tal com medi ambient, emigració, sistema educatiu, la lliure informació, pressons, llatinoamèrica, especulació, violència de gènere, discapacitats físiques i psíquiques...
Tractam de crear o col.laborar a la creació de canals alternatius a la lògica mercantilista, de formes tan diverses com: Botigueta de llibres, revistes, roba i música alternatives, difondre publicacions que ens pareixin interessants, participació a programes de ràdio, llista de correu electrònic amb informació setmanal, etc...

"PER AMOR A L'ART"

Avui en dia els interessos econòmics mouen la major part de les expressions artístiques, tancant el que hauria de ser obert. En contraposició nosaltres hem utilitzat tant les nostres parets com la sala d'actes i tallers d'artesania per a la lliure manifestació d'idees que s'ham materialitzat en: espectacles musicals, teatrals, de circ, cinema, exposicions, projecció de diapositives i murals. Donant oportunitat a multitut de grups i artistes (tant locals com de fora) de difondre la seva obra en un espai obert i sense ànim de lucre.
També el centre és un lloc on es troba gent amb moltes i idees i ganes de mostrar-les, algunes d'aquestes han sortit al carrer en forma de: cercavil.les, animació infantil, correfocs, etc...

TALLERS

Una de les prioritats en okupar fou la necessitat d'espai per desenvolupar i fomentar experiències d'aprenentatge mutu, obert i gratuït.
Compartim coneixements i aficions per nosaltres mateixos i els que vulguin participar.
Cada taller funciona autònomament, organitzant-se els interessats per dotar-se dels mitjans i els materials necessaris que en la majoria dels casos provenen d'aportacions tant de la gent que participa als tallers, veïns, membres de l'assemblea, reciclatge.
S'Eskola dóna facilitats per a l'autofinanciació dels tallers que alberga, recolzant-los econòmicament i difundint-los.

A s'Eskola s'han realitzat molts tallers, alguns segueixen i d'altres han durat un temps determinat. Aquests són, en ordre d'aparició:

- Taller de reciclatge d'ordinadors:
Després de demanar que la gent donàs els seus vells equips, després de l'èxit en quantitat de material, s'han recomposat alguns PCs.

- Taller de boxa:
Curs bàsic

- Malabars i arts del circ:
Curs d'iniciació en vàries modalitats. Arribant a funcionar com a grup fora del     centre social.

- Grup de rol

- Teatre i improvització de la "Fundició Dada Gugu"

- Taller de revelat de fotografies en blanc i negre.

- Taller d'autodefensa antiviolació femenina. Duració d'un cap de setmana.

- Taller d'art experimental

- Taller de ceràmica.

- Trapezi i acrobàcia aèrea: Vam disposar un temps d'una estructura per trapezi.

- Taller de dança butho (japonesa)

- Taller d'artesania en pell.

- Eskalestrik: Cadascú duu el seu cotxe i fa les seves peripècies al circuït.

- Excursions el primer dissabte de cada mes.

- Taller intensiu d'improvització un cap de setmana de gener del 2002.

- Grup de capoeira.

- Taller de murals.

- Grup de percusió.

- Escacs

Aquestes són les activitats més importants, amb les quals hem après totes i tots a creixer junts. Totes les experiències que vivim al centre social ens serveixen per constatar la nostra voluntat de autorganització.


ACTIVITATS DESDE S'ESKOLA

A part de donar espais a col.lectius i individualitats que han proposat realitzar les seves activitats al centre social, d'aquest mateix han sorgit activitats permanents i obertes, fruït de la col.laboració dessinteressada entre els membres de l'assemblea.

- Desde el primer cap de setmana, tots els dissabtes feim un menjador vegetarià de 2 plats i postre a preu popular (entre 2 i 3 euros) per autofinanciar-nos i trobar-nos, després de la jornada de treball que es sol fer aprofitant el nostre temps lliure.

- Després de classificar tot el material escrit i vídeos que vam recopilar, vam habilitar una sala tranquila amb molta lectura de tot tipus, aquesta sala és la biblioteca. Està funcionant desde el segon cap de setmana.

- Cada setmana hem i seguim projectant una pel.lícula o documental, en moltes ocasions relacionada amb el tema o xerrada tractada aquells dies.

- En veure la demanda d'espais per a dur a terme activitats fisico-esportives, vam unir el que abans eren dues aules separades en un gimnàs, el qual hem omplert de material donat. També disposam d'una pista de bàsquet. Durant uns mesos vam tenir instal.lat una estructura de 6 metres d'alta al terrat per a practicar acrobàcia aèrea (Trapezi).

- Un brut i ruinós magatzem de llibres s'ha convertit en una infokafeta, on la gent es reuneix per prendre alguna cosa a preus populars i a la vegada pot llegir material informatiu, posant la seva pròpia música. Allà també s'hi han duit a terme projeccions de diapositives.

- Una de les feines de manobra més important que hem fet, és reformar l'antic saló d'actes. Vam substituïr les vidreres per murs dobles amb espai intermig, i dobles portes per insonoritzar la sala, tant per a actes i xerrades com per a concerts. A més de posar dos extractors de fum i una sortida d'emergència.

CABUDA DE COL.LECTIUS A S'ESKOLA

Molts col.lectius han utilitzat els mitjans i els espais de s'Eskola, tant per a activitats puntuals: concerts, xerrades, trobades... Com per a desenvolupar i reunir-se en el seu local.
Com assemblea oberta tractam cada petició d'un espai o lloc per fer un acte i altres propostes amb els i les interessades, sercant un consens respectant els plantetjaments bàsics de funcionament que tenim.
Els col.lectius que funcionen a s'Eskola són de caràcter autogestionat i no jeràrquic. Com els tallers, en principi s'han d'involucrar en el manteniment i funcionament comú del centre social, respectant la seva autonomia.
Aquí hi ha un ampli espectre de col.lectius confluients, s'han desenvolupat desde assemblees d'estudiants i emigrants a actes culturals de col.lectius socials, com es podrà constatar en aquesta cronologia d'esdeveniments:


26/10/2001- Xerrada per a una vida digna a Centreamèrica a càrrec de José María Aranda.

10/11/2001- Jornades internacionals de suport a Eduardo García. Xerrada informativa sobre la situació actual d’Eduardo García, projecció del vídeo “Carcel, marginación y drogas� del col·lectiu Salhaketa i pamboliada solidària amb música en viu.

23 i 24/11/2001 - Projeccions de vídeos sobre okupació.

20/12/2001 - Xerrada a la UIB sobre el CSOA S’Eskola.

21/12/2001- Passacarrers pel centre històric de Palma amb malabars, castellers, disfresses, espectacle de foc ...
   
22/12/2001 - Festa inauguració de S’Eskola. Es realitzen activitats durant tot el dia per a tots els públics. Totes les activitats realitzades són gratuïtes i l’horari fou el següent:
11:00 hores- Passacarrers pel Terreno
12:00 hores - Acrobàcies Aèries
14:00 hores- Menjador vegetarià
16:00 hores - Contacontes
18:00 hores- Xerrada presentació del centre i Xerrada-debat sobre
Okupació-Espectacle infantil
19:30 hores - Xocolatada amb espectacle de dansa contemporànea
20:30 hores - Teatre amb “La Lupe Teatre�.
23:00 hores - Espectacle per part de “Fundició de Teatre Dada Gugu�;
Performance a càrreg de “Llonovoi� i Cabaret de Vivian Caoba.
   
12/01/2002 - Xerrada-Debat sobre la lluita veïnal a La Punta (València) i sopar.

02/02/2002 - Cacerolada a la Plaça de Cort per mostrar el nostre rebuig a les intencions de desallotjament de S’Eskola.

02/02/2002 - Xerrada informativa sobre el pla colòmbia. A càrrec de Jaime
Zambrano.

11/02/2002 - Xerrada sobre okupació, a càrrec de membres de l'assemblea, a Torre     de'n Pau (Coll de'n Rabassa).

02/03/2002 - Primer concert de música amplificada, 5 grups, 3$.
       
S'obre la infokafeta. A partir d'aquesta data s'obre cada dia.

08/03/2002 - Jornades 8 de març. Hi ha xerrada, exposició, documentals, funció teatral i concert acústic.

23/03/2002 - Concert amb 4 grups, un d'ells de Barcelona.

29/03/2002 - Sopador benèfic per mitjans de lliure informació i debat sobre el tema.

abril/2002 - Jornades contra la LOU, organitzades per l'Assemblea d'Estudiants de Ciutat. Amb concert, xerrades i funció de teresetes.

17/04/2002 - Xerrada/debat sobre la situació política i campaments civils per a la pau a Chiapas.

11/05/2002 . Concert amb 3 grups locals y un dels EE.UU. per 4$

JORNADES ALARMA MEDIAMBIENTAL, coincidint amb la cimera de ministres de medi ambient de la UE, varem organitzar aquestes xerrades:
17/05 - Capitalisme global i crisi ecològica, a càrrec de dos professors de la UIB.
20/05 - Petromilitarització a l'amèrica llatina: El cas de Repsol-YPF i presentació del vídio "Vivir sobre un pozo", per Marc Gavaldà des de Barcelona.
21/05 - El menú transgènic: Perill, estafa i negoci per Albert Ferré
22/05 - El pla hidrològic nacional i les polítiques de l'aigua, per membres de la plataforma de l'Ebre.
23/05 - Impacte ambiental de la "balearització", per membres del GOB.


31/05/2002 - Xerrada sobre objecció fiscal, organitzada per la P.A.M. (Plataforma Antimilitarista de Mallorca).

01/06/2002 - Taller de desobediència civil, organitzada per la P.A.M. (Plataforma Antimilitarista de Mallorca).

03/06/2002 - Presentació del llibre "Vientos del sur".

5,6,7/06/2002 - Jornades sobre contrainformació. 3 xerrades, una cada dia, amb gent de diversos col.lectius que tracten el tema, desde Madrid, Barcelona, Bilbao i Zaragoza.

20/06/2002 - Concert de 3 grups locals i un de Barcelona.

13/07/2002 - Passe del vídeo: La revuelta argentina.

18/07/2002 - Recital de poesia.

20/07/2002 - Concert gratuït de 5 grups locals.

03/08/2002 - Concert amb 2 grups locals i un de Barcelona

07/09/2002 - Concert amb 3 grups locals i un de Barcelona.

16 i 17/09/2002 - Xerrades i presentacions de llibres per l'autor.
"Okupació" i "Metodologia i funcionament d'assemblees", amb un taller pràctic.

21 i 22/09/2002 - Jornades sobre pressons:
- Col.loqui sobre la llei del menor, amb l'assistència del defensor del menor, entre d'altres.
- Drogues dins la pressó, per "mares contra la droga"
- F.I.E.S.

28/09/2002 - Concert gratuït amb 4 grups locals.

12,13,14/10/2002 - 1er Aniversari del C.S.O.A. s'Eskola
Hi va haber un cercavil.la pel centre de Palma, espectacles de circ, funció de teatre, animació i jocs infantils, menjador popular vegetarià, exibició del taller de Capoeira, murals i dibuixos, xocolatada, simultània d'escacs i concert.Tambe es ferem 3 xerrades sobre okupació amb gent de altres experiencies en centres socials de BCN i un adbocat especialista en aquest tema desde madrid.

02/11/2002 - Festa SKA benèfica.

08/11/2002 - Projecció de vídeos "Ruta de la impunidad" i "Periodistas"

15/11/2002 - Xerrada: "L'economia global" per Juan Recio.

16/11/2002 - Concert amb 3 grups locals, un d'ells presentant la seva nova grabació.

22/11/2002 - Xerrada a càrrec de la PAM.

7, 14, 21/12/2002 Cicle de documentals sobre llatinoamèrica.

14/12/2002 Jornada presentació del col-lectiu Kasa de culturas amb xerrades, passes de vidios i col-loquis.

28/12/2002 Concert benèfic per NUNCA MAIS amb 4 grups d'aquí.

31/12/2002 Festa organitzada per la associació d'emigrants de Ghana

11/01/2003 Sopar del col.lectiu de Ghana i s'Eskola.
18/01/2003 Sopar i festa del col.lectiu de Ghana i s'Eskola.,

01/02/2003 Concert amb 3 grups locals i un de Barcelona, organitzat per CNA.

22/02/2003 Cacerolada per donar suport a s'Eskola, a Cort.

22/02/2003 Concert amb 3 grups locals y un de BCN

01/ 03/2003 Mega Concert contra el desallotjament de s'Eskola, amb 15 grups locals i un grup de Barcelona. 2$.

08/03/2003 Dia de la dona treballadora. Projecció de pel.lícules, debat sobre prostitució, batucada a càrrec del taller de percusió, capoeira, sopar colombià i concert.

14/03/2003 Sopador i passi de vídeos.

22/03/2003 Intercanvi d'experiències amb discapacitats físics de l'associació AMITICIA. Hi va haber menjador, xerrada i debat amb membres d'AMITICIA, espectacle de circ.

29/03/2003 Jornada Hip Hop amb graffiti, break dance, 3 grups locals de RAP i DJs.

S'Eskola participa activament en movilitzacions contra la guerra.

12/04/2003 Concert gratuït amb 3 grups locals.

17/04/2003 Xerrada sobre okupació a València.

18/04/2003 Sopar d'agraïment a la gent, col.lectius, grups de música i artistes que han ajudat i ajuden al centre social.

19/04/2003 Festa Hortera benèfica.

26/04/2003 Xerrada sobre objecció fiscal.

26/04/2003 Concert benèfic per la campanya del 1er de maig de CNT i per als treballadors en vaga de Tomares (Sevilla). 3 grups locals i un de València.

8,9,10 i 11/05/2003 Jornades sobre repressió. Tres xerrades i la projecció d'una pel.lícula.

20/05/2003 Sopador vegetarià vegà + debat sobre música i entorn, amb components de diversos grups musicals de l'escena local.

23/05/2003 Festa benèfica a la InfoKafeta del C.S.O.A.

26/05/2003 Projecció de pel.lícul.les.

31/05/2003 Presentació de pintures i dibuixos a sa Kafeta, pintada de murals i concert de tres grups locals benèfic.

7/06/2003 Concert de 2 bandes locals i una de sa penínsul.la.

8/06/2003 Projecció de pel.lícules Freak.

14/06/2003 Concert acústic.

15/06/2003 Projeccions de Cinema Freak

20/06/2003 Concert amb una banda americana i tres bandes locals. Benèfic.

22/06/2003 Projeccions de cinema Freak.

28/06/2003 Festa del col.lectiu de Ghana.

5/06/2003 Concert benèfic amb 4 grups locals.

18/07/2003 Festa benèfica a s'Eskola.

9/08/2003 Concert benèfic amb 4 grups locals.

21/08/2003 Concert amb 3 grups locals i un de BCN.

17/08/2003 Taller de llet de soja i Toffu.

30/08/2003 Concert amb 4 grups locals.

6/09/2003 S'Eskola al carrer: Trobada, cercavi.la, jocs per infants, actuacions, concert, dinar i exposició mòbil en contra de l'especulació i els desallotjaments dels Centres Socials. A la plaça de Cort de Ciutat.

12/09/2003 Berenar i concentració al centre social en contra dels desallotjaments i l'especulació inmobiliària al barri.

20/09/2003 Concert de tres grups locals i un dels UUEE.

4/10/2003 Concert amb 3 bandes locals i una de Barcelona. Benèfic per gent presa.

11/10/2003 Concert amb 4 grups locals. Organitzat pel col.lectiu propresos.

12/10/2003 Segon aniversari de s'Eskola.

19/10/2003 Xerrada sobre el projecte duit a terme a s'Eskola i altres centres socials okupats, a la UIB al fòrum social de Mallorca.

Tots els dimarts projeccions de cinema i documentals a la Kafeta + sopador vegetarià.

31/10/2003 Festa dels morts vivents a s'Eskola.

11/11/2003 Festa Polaka amb menjar d'aquesta regió.

27/11/2003 Taller de llet de soja i tofu.

29/11/2003 Participació de S'Eskola a la trobada contra l'autovia Inca-Manacor, a Sineu.

5/12/2003 Passi de vidios musicals a sa Kafeta.

6/12/2003 Taller de llet de soja i Tofu. Tallers de cuina vegana cada dissabte al matí.

6/12/2003 Jornades en contra del nou pla de carreteres. Xerrada debat + sopador.

7/12/2003 Concert amb un grup vasc i 3 grups locals. Els diners recaudats es destinen per pagar les multes dels companys de la plataforma Autovia No.

13/12/2003 AMITICIA ens convida adinar al seu local i després ens traslladam totes a s'Eskola per participar de les activitats: Xerrada debat sobre els problemes de la gent amb discapacitat(barreres arquitectòniques), rebuig social, especulació i repressió./ xocolatada / actuacions teatrals, de circ i musicals / sopar vegetarià.Gratuït.

20/12/2003 Vidios del centre social a la kafeta + sopador vegetarià.

02/01/2004 Concert amb una banda de Suïssa, una altra de a Coruña i 2 bandes locals.

10/01/2004 MacroConcert amb 20 bandes de Mallorca.

11/01/2004 Trobada del grup Infantil i Juvenil del Grup d'Ornitologia Balear a S'Eskola: Jocs, xerrada, guia, xocolatada, debat i posada en comú d'idees. Presentació de l'audiovisual elaborat pel grup Juvenil contra el Pla de Carreteres.

Avui en dia seguim actius i amb nous projectes en marxa. La dinàmica segueix sent donar vida a aquests murs com hem fet fins ara.
imagen_2 desalojo s\'eskola
imagen_3 desalojo s\'eskola

Comentaris

Re: Cronica del desallotjament de S'Eskola
25 gen 2004
No es veuen les fotus, a veure si les podeu tornar a passar. merci
Re: Cronica del desallotjament de S'Eskola
26 gen 2004
Impresionant companys.

Una feina que pot fructificar a qualsevol casa i que s'ha de continuar sigui on sigui.

Molts petons, molts anims i molta solidaritat amb el vostre projecte que ha de trobar novament un espai.

Un desallotjament, mil okupacions.
Re: Cronica del desallotjament de S'Eskola
27 gen 2004
Un puto komentario ke he enkontrado por ahí...

http://80.33.49.18/foro/VerMensaje.asp?id=4748
+info
05 feb 2004
altra noticia del desalotjament
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/67780/index.php
Sindicat Terrassa