Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Govern 'progressista' a Llinars?
23 gen 2004
Nota de premsa de valoració de l'equip de govern de l'Ajuntament de Llinars del Vallès (Vallès Oriental) format per ERC, IC-EUiA, MALL i GIPL i fruit de les eleccions del 25 de maig passat.
Aquest passat 25 de maig, a les eleccions municipals, es va donar a Llinars un significatiu canvi a la correlació de forces electorals.
Canvi que va tenir lloc, sens dubte, per la confrontació que suposa la política antipopular, que sâhavia dut a lâanterior legislatura, amb lâesperit catalanista i dâesquerres de la majoria del nostre poble. Han sigut molts els fets que han anat omplint el got però, és clar, nâhi ha hagut alguns dâespecialment greus que han acabat per fer-lo vessar.
La Variant. Certament un dels atacs més ferotges i desmesurats que ha patit Llinars els últims temps. Aprovada en contra de la voluntat de la gent i construïda davant de la perplexitat de tothom. Malauradament només una obra més en la creixent onada de construccions, infrastructures i habitatges, de caire especulatiu.
Si bé seâns pinta tot aquest procés com a millores pel benestar de les classes populars, és vist âi patit- per aquestes com un empobriment i un atac a la identitat pròpia. En aquest sentit, és lamentable, que malgrat el malestar expressat per la població, any rera any haguem de suportar lâexhibició de la bandera espanyola al balcó de lâajuntament. (Per no parlar de la seva presència, al costat de la foto del rei espanyol (!), a la sala de plens).
Tota aquesta arrogància cap a la població ha sigut especialment explícita contra aquells que més han fet sentir el seu mal estar. Havent de fer front a prohibicions de murals; dâespais per desenvolupar actes; i tot tipus dâastúcies i manipulacions per obtenir un silenci còmplice i culpable.
Tot això va dur a molts llinarsencs a donar el seu vot a formacions que varen saber despertar en ells noves il·lusions. I heus ací que, afavorit per una tendència autonòmica, el desig de canvi va quedar reflectit a les urnes.
Però ja ho diuen, qui viu dâil·lusions mor de desenganys. El nou govern âprogressistaâ? ja va néixer coix. Per poder-se constituir va haver de començar per pactar amb el âdiableâ?, obrint les portes de la regidoria dâobres públiques a lâex cap de llista del PP. (En el cas dâERC, sembla que això de pactar amb el âdiableâ?, està convertint-se en una pràctica habitual).
Això hagués quedat com una llastimosa anècdota si no fos per les tendències continuistes que el nou consistori (format per ERC, IC-EUiA, MALL i GIPL) està marcant.
Les parets de la riera han sigut lloc dâexpressió de tota mena de gent i motiu dâenfrontament entre lâajuntament anterior i alguns dâaquells que sâhi volien expressar. Recordem la pugna que varen mantenir lâantic govern local i lâAssemblea del Poble en la realització dâalguns murals. Finalment lâassociació independentista va sortir-ne victoriosa. Ãs sorprenent, per això, que aquell silenci pel que maldaven els predecessors el segueixin buscant els actuals. I és que al cap de pocs dies de ser a lâajuntament van fer pintar la riera de gris (!) de cap a cap. Lamentem aquest fet, i els convidem a que abans de prohibir la paraula als altres âsota sanció governativa- aprenguin a fer-la servir ells. Si sâhi fixen, governativa, en català, sâescriu amb be baixa.
Ara bé, potser encara més sorprenent resulta el fet que per la Festa Major es pengessin, al costat de la senyera, la bandera espanyola i lâeuropea amb tota normalitat sense que cap dels grups, pretesament dâesquerres o pretesament independentistes, mostressin el més mínim signe de mal estar o rebuig.
Algú dirà que els símbols no tenen importància. Nosaltres no hi estem dâacord. Els símbols són una forma ràpida i senzilla dâexpressar tot un seguit dâidees. Així doncs decantar-se per uns o altres símbols esdevé tota una declaració de principis.
Potser amb poc més de mig any de nou govern és aventurat fer un balanç de la seva activitat. No era la intenció. Però fa lâefecte que perquè aquell canvi amb el que es va il·lusionar la gent fos real, lâactitud hauria de ser una altra.
Des del PSAN estem tips de partits i grups que parlen dâidees en les que no creuen i que lâúnic que fan és entorpir el pas cap a la independència i el socialisme de Catalunya, en acabat per poder escalfar poltrona en un ajuntament o en un parlament.
Per això animem a tothom a lluitar al nostre costat amb el compromís i la garantia de no defallir ni trair mai la fita dâuna Catalunya reunificada, independent i socialista.


Llinars del Vallès
Mira també:
http://www.psan.net
http://www.psan.net/pagina.php?id_article=302#

Comentaris

Re: Govern 'progressista' a Llinars?
24 gen 2004
Salut companys i companyes de Llinars, perdoneu per a la meva ignorància, però no conec Llinars ni sé gaire on està, jo sóc de BCN però el que vull és felicitar-vos per haver pogut construïr una assamblea del poble alternativa a l´ajuntament i, a més de caire independentista i revolucionari, realment suposo que és molt més fàcil en pobles com el vostre que en una cuitat com BCN, però m´agradaria que m´informessiu de com us ho heu fet, quin procès ha anat seguint, i com s´ha constituït l´assamblea, és molt complicat suposo poder reunir a gent de diferents edats i sectors del poble, com i quan us reuniu, són setmanals, mensuals, cada 2 setmanes les assamblees, com les feu? a on les feu? suposo que no tota la gent que va a les assamblees és del psan, quina relació hi ha amb el psan i com la veu la gent? no sé companys/es, però us agrairia que m´informessiu una mica de la vostra activitat, de l´assamblea, teniu res a veure amb en Xirinachs? perquè aquesta gent porta temps intentant crear assamblees de barri, de poble, suposo que ja ho deureu saber, res més, esperant resposta, i els millors ànims i desitjos per vosaltres, espero que d´altres pobles prenguin el vostre exemple.
Re: Govern 'progressista' a Llinars?
24 gen 2004
Quina passa a Llinars del Vallès? Qui són MALL i GIPL? Expliqueu-vos
Sindicat