Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Delta del Llobregat
21 gen 2004
hi ha algun col.lectiu que s'oposi a l'ampliació de l'aeroport al Delta del Lobregat
salut!!!

Comentaris

Re: Delta del Llobregat
21 gen 2004
Des de fa molts anys hi ha grups actius al Prat de Llobregat, en una lluita molt antiga i que ha anat canviant amb els anys, és una història molt llarga però resumint, en principi fou la Coordinadora Salvem el Delta del llobregat, la majoria de la població, incloent-hi l'ajuntament (IC), estava en contra del Pla Delta des dels anys setanta quan es va anunciar. Un bon dia de l'any 1994 l'ajuntament va signar el pla amb la resta d'institucions i van començar a manipular la realitat i a realitzar una política d'intoxicació a nivell local. Aquesta consistia en "donde dije digo digo diego" i en avalar les grans oprtunitats laborals i d'infraestructures pel poble en la que van caure moltes entitats i associacions.

Aquesta traició va comportar la creixent desmobilització de l'entitat degut a l'abandó de tots els politiqueros i sobretot a la desmotivació que suposava veure un fet consumat i inamobible. De fet es pot dir que avui dia la majoria de pratencs estan en contra del pla però no veuen cap sortida per les obres que s'han realitzat i han destrossat completament el Delta. En definitiva la sensació de "no es pot fer res" però hi ha molta gent que continua treballant individualment i en petits col·lectius per denunciar el Pla Delta i trencar el silenci sobre una situació que s'ha amagat i minimitzat.

El Pla Delta suposa no només la tercera pista de l'aeroport per la qual han talat 20.000 pins d'una pineda centenària, i ara amenacen la tala de la zona natural de la Ricarda, també són les obres del port de BCN (ZAL), a la zona robada al Prat de dos km de costa després del desviament del riu Llobregat. La depuradora, la construcció de la pota sud, l'enderrocament de masies centenaris i de molt patrimoni històric pratenc. L'arribada de l'AVE, de dues línies línies de metro, la contaminació dels aqüífers soterranis, la desaparició de l'agricultura pratenca, la creació de polígons industrials i autovies...

El Delta està absolutament destrossat gràcies a la política "ecològica" d'IC, si vols informació sobre el Pla Delta i les seves nefastes conseqüències pots mirar la pàgina d'amics21 del Baix Llobregat on apareix el butlletí "La cara lletja del Delta" o informar-te a través del Kasal Okupat del Prat-Alta Tensió.

La lluita ha quedat en casos autònoms de ciutadans que un dia apareixen amb un nom i un altre el canvien denunciant l'especulació i l'ecocidi. L'última acció es va realitzar el passat desembre contra AENA en una xerrada realitzada al Prat, aquesta noticia amb gràfics i fotos es troba a la columna central d'Indymedia en l'apartat de "ciencia i nanotecnologia" (em sembla que es diu així) en una secció anomenada "aturem la nova tala de la pineda al Delta del Llobregat", allà podràs ampliar informació.

També Greenpeace, Depana i Seo/Birdlife tenen informació sobre el cas, per cert IC no donarà cap informació fiable ni l'anomenat Centre de (des)informació del Prat creat per continuar amb el maquillatge i la mentida.

Pd: Avui em sembla que es massa tard per canviar alguna cosa, però continuem denunciant els taladors, contaminadors, ecocides i especuladors d'Hipocresia per Catalunya. Ni d'esquerres ni ecologistes. De fet l'últim sarcasme del "govern del canvi" ha estat la de presentar a Lluís Tejedor com a candidat a conseller de Medi Ambient per la Generalitat, el principal impulsor de la destrossa del Delta entrava a la terna de candidats, no se si per vergonya o perque no li treiessin aquests draps bruts al final no ha pogut entrar, però haguès tingut molta gràcia que aquest especulador i ecocida presidids la conselleria de Medi Ambient.
Re: Delta del Llobregat
21 gen 2004
Algú te info. sobre la contaminacio dels rius catalans?? Per que el riu Llobregat i Besós entre d'altres... no veas com baixan d'escuma (alguns dies), i potser es massa demanar pero tmb estaria be qe algu pujes info. sobre la contaminacio als rius i les empresses qe ho provoquen...
Salut i força al k...
consell
21 gen 2004
a la columna esquerra de imc-barcelona tens un cercador. jo he ficat "delta del llobregat" i ha surtit un munt de noticies. a lo millor tens anlla la resposta.
Re: Delta del Llobregat
30 set 2004
hfhdfrh
Re: Delta del Llobregat
10 des 2004
http://www.aeropuerto-barcelona.150m.com/
Re: Delta del Llobregat
14 des 2004
Algú té informació sobre els impactes de la ampliació del Port de Barcelona sobre el Delta del Llobregat
Sindicat Terrassa