Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Recorregut turístic contra l'especulació / Debat al carrer sobre els impactes de l'AVE
21 gen 2004
El proper capdesetmana, us convidem a dues de les accions que hem programat per a denunciar les barbaritats de l'urbanisme capitalista al nostre barri.
1) Recorregut "turístic" pels barris de Sants. Seguirem la linea groga de l'especulació, visitarem els amagats "peus de pàgina" dels tríptics a tot color de l'Ajuntament, els punts calents d'un territori sotmés a transformacions urbanístiques que obeeixen a la mercantilització i al control social.

T'aburreix ja el turisme global? no et fan ni fred ni calor les visites a Cancun, Portoalegre, Paris? Vine a compartir amb nosaltres la màgia d'un barri en procés de ser un barri de merda, on la nostra vida quotidiana serà encara més apassionant!

Cita: Dissabte 24 de gener, 11h. Plaça de Sants


2) Debat al carrer, sobre l'impacte de l'AvE i les remodelacions urbanístiques "colaterals".

El pas de l'AVE intensificarà l'objectiu capitalista d'elititzar el nostre barri, amb ell
s'aprofitarà per a triplicar l'estació de Sants, construir-hi superficies comercials, destruir cases antigues i amb elles les comunitats que s'hi traçaven.

Ja no et diuen res les xerrades de la Naomi Klein, del Chomsky? T'aborreixen les perorates del Ramonet? Vine a debatre amb les veines afectades pels enderrocaments, amb els treballadors de Renfe que s'oposen al nou model neoliberal de transports!

Cita: Diumenge 25. 11h. Plaça de Sants

(Activitats convocades per l'Assemblea de Barri de Sants, Plataforma pel Soterrament de les Vies, CSOA HAMSA, i amistats vàries...)

Indignades pel desallotjament de l'Ateneu de Cornellà!! Preparades per a plantar cara per la HAMSA!!!

Comentaris

Les lluites són complementàries
21 gen 2004
Companys/es,
En primer lloc vull felicitar als col·lectius que munteu aquestes activitats.
No és habitual que es difonguin reivindicacions de caire tan específic i urbà com les que patiu a Sants. Certament, l'agressió especulativa a que es sotmet a Sants i d'altres barris populars en la BCN del Ferum-2004 és indignant i ningú en parla.
Però permeteu-me una crítica:
Crec injust el menyspreu als moviments alterglobalitzadors; a Porto Alegre -que fins fa no gaire patia problemes com els que plantegeu de Sants- o a persones com Ramonet, Klein i Chomsky, que també lluiten per un món -i uns barris- més justos, socials i sostenibles.
El discurs global dels moviments alternatius ha de tenir -i el vostre cas és un bon exemple- la seva aplicació local. Les reivindicacions laborals, ecologistes, veinals, feministes, estudiantils, etc. són diverses cares de la mateixa lluita.
Sento no poder participar en el recorregut i la xerrada, ja que el dilluns tinc un examen. Però si més endavant seguiu fent activitats com aquestes m'agradaria participar-hi.
Salut i bona lluita!
Sindicato Sindicat