Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Resum jornades "Societat civil i mitjans de comunicació: Nou escenaris"
20 gen 2004
Hola amics.
Us enviem un petit resum de les jornades, però us informem que tindrem les conferències inagurals gravades en video en format DVD i tenim les jornades
gravades en audio.
Una abraçada i ens veiem.
Assemblea per la Comunicació Social (ACS)RESUM JORNADES "SOCIETAT CIVIL I MITJANS DE COMUNICACIÓ: NOUS ESCENARIS"


Les jornades amb el títol "Societat civil i mitjans de comunicació: nous escenaris" van tenir lloc el passat 16 i 17 de gener al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, organitzades per la Fundació Escacc i el col·lectiu ComunicAcció.

En les diverses taules, conferències i tallers, el debat va ser variat i enriquidor, i va integrar la participació de persones procedents de diversos àmbits geogràfics (Itàlia, Alemania, Euskadi, Catalunya, Madrid) i de diversos àmbits socials (petites empreses mediàtiques, mitjans alternatius, professionals de la informació, teòrics de la comunicació, representants d'institucions i membres de moviments socials).

Al llarg dels dos dies, van ser constants els temes de la viabilitat d'una industria cultural pròpia fora dels grans circuits transnacionals, la crítica en diverses claus del model actual (per excloent, lliberticida i asfixiant), i sobretot la referència constant a la creixent voluntat d'amplis sectors de la societat civil d'abandonar el paper d'espectador passiu, de públic, d'oïent i passar a assumir un rol actiu dins dels fluxos i intercanvis comunicatius vehiculats pels grans mitjans.

Tot i que no especialment nombrosa durant la jornada del dissabte, la participació va ser activa en els tallers (que versaven sobre les lluites socials en el camp de la comunicació, media i llengües minoritzades, funcions i lectures dels diferents mitjans) i durant les taules sobre televisió i noves tecnologies, ràdio i premsa escrita i també a la presentació del llibre ,"Mediactivism" que amb la presència de Matteo Pasquinelli i de Franco Berardi "Bifo", va servir per fer un repàs d'algunes iniciatives en l'esfera de l'activisme mediàtic, com el tele-street que es practica a Itàlia.

Enmig d'intervencions polèmiques, d'elaboracions conceptuals innovadores i d'experiències de gestió diverses, les jornades s'han definit no com a un encontre tancat amb classes magistrals i debats previsibles, sinó com un pas en el camí de la definició de noves propostes que, des dels aspectes més teòrics o purament polítics, a les solucions tècniques, financeres, tecnològiques i professionals, permetin elaborar justament un nous escenari comunicatiu en el qual la societat civil pugui tenir el protagonisme que li pertoca.
Mira també:
http://www.okupemlesones.org

Comentaris

Re: Resum jornades
20 gen 2004
Sona bé.
Re: Resum jornades
20 gen 2004
En el camp mediàtic és on més hauríem de currar si ens en volem ensortir...
Re: Resum jornades
21 gen 2004
perfecte, nem trepant no? amb sort quan en el govern tripartit es tornin a fotre de bofetades per saber qui pilla la poltrona de la Corporació, potser us fan un hueco.
I ara a "ocupar les ones" directament, no? pero quines ones?
Re: Resum jornades
21 gen 2004
Terrassa i Comarca - Radios Libres
Ràdio Kaos reemprende sus emisiones
Radio Kaos reemprende sus emisiones por el 90.1 FM
Dragonzete (Radio Kaos) [19.01.2004 15:00] - 57 lecturas - 4 comentariosLa emisora Radio Kaos, ubicada en Terrassa, reemprende sus emisiones a través de la frecuéncia 90.1 Fm.

La emisora ha estado durante algunos meses emitiendo en pruebas, durante las proximas semanas se irán realizando diversos actos para commemorar este evento, entre los cuales se espera la realización de conciertos, exposiciones, charlas y varios actos.

El primero de estos actos es una exposición itinerante de diverso material documental de la Radio recopilado a lo largo de sus 16 años de vida. Hasta fin de enero estará expuesto en el Centro Cívico Montserrat Roig (Ca n'Anglada). Entre este material se pueden encontrar amenazas de cierre de la emisora, historia e ideales de la emisora.
El siguiente sitio donde ateerrizará es en Casa Baumann (en el Bar), y luego irá rotando por los diferentes centros cívicos y casales de la ciudad.

Seguiremos informando a medida que estos actos se vayan realizando, para cualquier información y/o aclaración, podeis respondernos a asambleark ARROBA hotmail.com
Re: Resum jornades
22 gen 2004
Molt bé les jornades i Molt bé ràdio Kaos!

Molt malament el que signa "Roland Garros". Sembla un resentit. La difamació i la burla degrada al que la fa. Tu mateix. No se que t'ha picat...
Re: Resum jornades
22 gen 2004
Si sona bé, però no n'hi ha prou amb que soni bé, s'ha de ser consequent. Algú ha oblidat el que va passar al CCCB amb el certamen Open Radio? Creieu que la forma de fer una comunicació alternativa és sota els braços de les institucions, les mateixes que han fet la vida impossible a les radios lliures?
D'altra banda, ànims i felicitats a la gent de radio kaos!
Re: Resum jornades
22 gen 2004
Mira, les jornades no es van fer als braços de les institucions com tu dius, perquè no les va fer el CCCB, sinó que les van organitzar la Fundació Escacc amb l'ajuda de Comunicacció. El fet de fer-les al CCCB no té res de dolent, és un espai públic i per tant és de tots. No veig perquè hauríem de renunciar de fer les jornades en aquest edifici públic.
Ara si vols criticar, sempre trobaràs algun motiu.
Re: Resum jornades
22 gen 2004
endavant amb la idea d´una televisió i una ràdio dels moviments socials. A veure si s´avança una mica )))) Pesi a qui pesi!
Sindicato Sindicat