Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Punyalada dels feixistes del PP a la llengua catalana de les Balears.
19 gen 2004
Feia molts anys que no es vivia a les illes una etapa d'involució tan descarada.
Feia molts anys que no es vivia a les illes una etapa d'involució tan descarada. I no només és la llengua: també estan xapant el territori, la cultura, les possibilitats de progrés social a les illes, ... deixant-les a mercè dels especuladors i promovent l'anihilació de la llengua i la cultura. Atacant de més a més la llengua i la cultura el PP pretén eliminar les eines bàsiques que generen discurs crític en una societat, i així poder portar a terme els seus plans i tenir la població narcotitzada i idiotitzada (què us pensau què serà sinó la nova Tele-Matas que substituirà TV3 a les illes?).


Davant la política lingüística que està portant a terme el govern balear,us deman que feu córrer aquest missatge perquè tothom sàpiga qui són i
què fan aquests del PP a les illes. Us envio el manifest que han signat elsavaluadors de la Junta de Català i l'enllaç amb la notícia publicada
pel Diari de Balears.

Davant la notícia que el govern Matas s'ha decidit 'a impulsar les modalitats' illenques en l'ensenyament i 'a protegir els drets individuals i les llibertats en l'ús de la llengua' dels ciutadans.

Davant el fet que des de la seva majoria absoluta han decidit que 'a partir del curs vinent', els centres escolars que vulguin augmentar les hores lectives de català hauran de tenir el vistiplau de la majoria de pares i mares.

Davant la notícia que els progenitors també podran decidir de manera individual en quina llengua volen que els seus fills aprenguin a llegir i a escriure. De moment, tothom aprenia en català i ningú es moria. Amb aquest canvi, ja sabem quina llengua té les de perdre.

Davant la creació de l'àrea de filologia dins l'Institut d'Estudis Baleàrics, organisme que 'impulsarà les modalitats' de les Illes i les introduirà als llibres de text. Fins ara l'Institut era una entitat cultural depenent de la Conselleria i era la Univeristat de les Illes Balears (UIB) qui tenia les perrogatives en matèria de llengua, perfectament coordinada amb l'Institut d'Estudis Catalans. Fiol va assegurar que en cas de divergència amb els criteris lingüístics de la Universitat de les Illes Balears, prevaldran els que tengui aquest institut, ja que 'qui s'encarrega de l'educació obligatòria és el Govern".

Davant la rebaixa de coneixements de català a funcionaris de l'administració autonòmica i la rebaixa del nivell C de català.

Davant el tancament de Som Ràdio, l'amenaça de deixar de rebre TV3 a les Illes, de la creació d'una Tele-Matas-Tombola en llengua bilingüe i els successius atemptats terroristes d'aquest govern contra la llengua catalana.

--------------------


Notícia al Diari de Balears:

http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?-1+3+112614

Comentaris

Re: Punyalada dels feixistes del PP a la llengua catalana de les Balears.
19 gen 2004
canya, canya i canya!
Re: Punyalada dels feixistes del PP a la llengua catalana de les Balears.
20 gen 2004
Organitzeu-vos i lluiteu!!!!!
(Q falta vos fa)
Sindicat Terrassa