Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
El Mundo condemnat a rectificar
18 gen 2004
Els quatre independentistes (tres d'ells santsencs), detinguts el setembre del 2002 acusats de cremar un caixer automàtic a Badal, han guanyat un nou cas per exigir la rectificació dels diferents mitjans de comunicació que en el seu moment els van vincular a ETA.
Aquest és el comunicat que l'organització antirepressiva Alerta Solidària ha emés per difondre la sentència:
"El Jutjat de Primera Instància nº 53 de Barcelona ha condemnat en sentència el passat 8 de gener a Pedro J. Ramírez, director d’El Mundo, pel Judici Verbal pel dret a Rectificació 790/2002 Secció 1ª.
La Sentència és per la notícia publicada pel diari madrileny el 28 de setembre de 2002 a la pàgina 14 on en seguir la detenció de quatre independentistes catalans per accions contra entitats bancàries es titulava “El apoyo de independentistas catalanes a ETA�.
Els independentistes els han denunciat per fer afirmacions falses i inexactes sense citar fonts ni rectificar posteriorment.
La Jutgessa Maria Asunción Ramírez Sainz de Murieta ha condemnat en concret a Pedro J. Ramírez (en rebel·lia per no presentar-se al judici el seu representant al·legant boira i retràs a l’avió que el portava des de Madrid) a :
1. La publicació de la rectificació dels independentistes en la mateixa pàgina 14 del diari i en el mateix tamany.
2. Pagament de costos dels demandants pels exercicis dels seus drets.
Cal recordar que anteriorment s’ha condemnat pel mateix fet a El Pais, i La Vanguardia ja ha rectificat. El Mundo havia dilatat el procés pel fet que els textos estaven en català i s’havien de traduir".
Sindicat Terrassa