Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : amèrica llatina
Torturas en Argentina
17 gen 2004
El Gobierno argentino reveló ayer que, años después de que el país recuperara la democracia, existió un campo militar donde se enseñaba a torturar, una denuncia que organizaciones de derechos humanos calificaron como «la punta de un iceberg».
Va haver adiestrament militar sobre tortures a l'Argentina en plena época democrática. El mateix Ministeri de Defensa revela les fotografies.

Agencies - Buenos Aires



El president del país, Néstor Kirchner, va ordenar investigar el cas després de rebre unes set fotografies «on s'hi observaba a personal de l'exércit cometent fets esfereïdors en perjudici de personas sense roba, a un camp despoblat», diu un comunicat del Ministeri argentí de Defensa.

«Les fotografies d'alt impact -afegeix la nota- van ser preses al decurs d'una formació de comandos de personal de l'exércit al 1986 a una guarnició de Córdoba (provincia) i totes les persones enregistrades allà formaven part de la força militar terrestre, que en la seva majoría están identificades».

Les fotos són del 1986, en la gestió de Raúl Alfonsín (1983-1989), pero el cap de l'exércit, el general Roberto Bendini, va afirmar que aquesta práctica va continuar fins 1994, quan va ser erradicada definitivament, ja al govern d'en Carlos Menem (1989-1999).


«Pràctiques aberrants»

Les fotos corresponen a un entrenament amb pràctiques de tortura aplicades a voluntaris de les tres branques de las forces armades, semblants a les emprades al decurs de la darrera dictadura militar (1976-1983). Corresponen a un centre anomenat “La Cancha�, a la provincia central de Córdoba.

Els grups de drets humans van rebutjar l'ensenyament de pràctiques «aberrants, propias del terrorisme d'estat» i van exigir una exhaustiva investigació.

«Aquesta és la punta d'un iceberg, és una de les tantes coses que fa que mai deixem de sorprendre'ns», va dir Tati Almeida, presidenta de Madres de Plaza de Mayo Línea Fundadora, i va afegir que segons sembla aquestes prácticas també es realitzaven a les províncies de Misiones (nord) i Tucumán (nordoest). «En realitat suponem que aquestes pràctiques d'entrenament dels comands venen des dels anys seixanta».

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more