Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: especulació i okupació
casa seva, la nostra llar!
17 gen 2004
salut!
novembre, molins de rei, plaça de la creu número 17, i, nosaltres.
va ser quan varem okupar la casa que està al damunt del Mayolis -una botiga abandonada- per converit-la en casa nostra. Això seria només el principi, perquè en breus -la data fixada per obrir-lo és el 15 de febrer- sorgirà una ateneu, o espai alliberat, o lloc oferta o asssemblea... té mil noms, on compartir conaixaments, on l'autocrítica sigui un mètode higènic, on es tracti la solidaritat, estesa com a cooperació, no pas com a caritat, un lloc on hi hagi informació i encreuament de projectes. crearem el nostres espai compartint el nostre temps.
de moment, això només vol dir, una casa més habitada i una botiga en vies de desitoxicació de buidor, l'anem plenant de vida.
ahir, divendres, a les 4 de la tarda, van començar a alaçar un mur davant la porta. el mur el manava la immobiliaria Prunera, que al trobar-se amb nosaltres va parar les obres esperant la opinió de l'amo. aquesta és la carta que li hem enviat, per dialogar, considerar opcions i arribar a un acord.


"Hola, som el Manel i la Mònica, una parella de 19 anys que estem estudiant belles arts i filosofia a la UB. Des de fa temps teníem la idea de independitzar-nos, però com ja deus saber, les ofertes d’habitatge d’avui dia no són assequibles si a més a més de treballar, vols estudiar. L’HABITATGE S’ESTÀ CONVERTINT EN UN LUXE i es per això que ens hem decantat per aquesta opció.
Fa ja força mesos que ens vam fixar que l’immoble estava buit i una nit, veient que les portes ja de començament eren obertes, vam decidir a entrar.
A la vivenda hi havia tanta pols que poc es veien les rajoles del terra i l’únic que vam fer d’ençà llavors ha estat netejar i habilitar l’immoble amb il•lusió, molt treball i creativitat. Les parets ja no són tan fredes i tot i la manca de llum i aigua, ara és un lloc molt agradable per viure-hi. Fa dos mesos i mig que ja permanentment hi som i fins ara hem respectat tot el que hi havia.
És degut a que SENTIM AIXÒ JA COM CASA NOSTRA que et proposem arribar a un acord de MASOVERIA. Ja era la nostra idea contactar amb tu des d’un principi, però ni tan sols la informació que ens van donar al registre de propietat de Sant Feliu ens va ser útil.
Els dos valors que més en compte hem tingut fins ara -i tindrem- són la NETEDAT, la CONVIVÈNCIA i la COMUNICACIÓ amb els veïns (amb qui ja hem tingut els primers contactes).
Així doncs abans de decidir qualsevol cosa, et convidem a contactar amb nosaltres i que, com persones que som, en parlem. QUAN VINGUIS A VISITAR CASA TEVA, LA NOSTRA LLAR, NO EN QUEDARÀS DECEBUT.
SI US PLAU TRUCA’NS"

en vies d'espera la seva trucada
esperem cooperació per part seva. de totes maneres, considerant després les opcions que tinguem i demanant consell -som una mica inexperts en això- la nostra idea és AGUANTAR L'ESPAI!
els propers dies seràn els crítics, tenint de marge el cap de setmana (que es veu que les immobiliaries no treballen!), i intentant anar a per totes, la vinent!

agrairiem qualsevol consell, ajud, paraule, somriure, apropament o cançó!

a tots aquell@s que comparteixen un somni, a tots aquell@s que tenen un somni!

salut!
Sindicat Terrassa