Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : mitjans i manipulació
Sentència contra Pedro J.Ramírez per notícies falses respecte la detenció setembre 2002 d'independentistes
16 gen 2004
El Jutjat de Primera Instància nº 53 de Barcelona ha condemnat en sentència a Pedro J. Ramírez, director d’El Mundo. La Sentència és per la notícia publicada el 28 de setembre de 2002 on en seguir la detenció de quatre independentistes catalans per accions contra entitats bancàries es titulava “El apoyo de independentistas catalanes a ETA�.Els independentistes els han denunciat per fer afirmacions falses i inexactes sense citar fonts ni rectificar posteriorment.
El Jutjat de Primera Instància nº 53 de Barcelona ha condemnat en sentència el passat 8 de gener a Pedro J. Ramírez, director d’El Mundo, pel Judici Verbal pel dret a Rectificació 790/2002 Secció 1ª.
La Sentència és per la notícia publicada pel diari madrileny el 28 de setembre de 2002 a la pàgina 14 on en seguir la detenció de quatre independentistes catalans per accions contra entitats bancàries es titulava “El apoyo de independentistas catalanes a ETA�.
Els independentistes els han denunciat per fer afirmacions falses i inexactes sense citar fonts ni rectificar posteriorment.
La Jutgessa Maria Asunción Ramírez Sainz de Murieta ha condemnat en concret a Pedro J. Ramírez (en rebel·lia per no presentar-se al judici el seu representant al·legant boira i retràs a l’avió que el portava des de Madrid) a :
1. La publicació de la rectificació dels independentistes en la mateixa pàgina 14 del diari i en el mateix tamany.
2. Pagament de costos dels demandants pels exercicis dels seus drets.
Cal recordar que anteriorment s’ha condemnat pel mateix fet a El Pais, i La Vanguradia ja ha rectificat. El Mundo havia dilatat el procés pel fet que els textos estaven en català i s’havien de traduir.

Comentaris

Re: Sentència contra Pedro J.Ramírez per notícies falses respecte la detenció setembre 2002 d'independentistes
17 gen 2004
Me n'alegro moltíssim.
Sindicato Sindicat