Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La primera alcalde independentista a Catalunya nord
15 gen 2004
<b>Maria-Clàudia Gregoire, batllesa de Salses (Rosselló), s'ha afiliat a Esquerra Republicana de Catalunya, amb la qual cosa esdevé la primera batllessa catalanista de la història del nord.</b>
Gregoire, que era membre del Partit Socialista, conservarà la batllia perquè aquesta és en mans d'una coalició d'esquerres, i no de cap partit. En aquesta coalició ja hi havia un regidor d'ERC, i altre que fins ara hi havia al nord és a Font Pedrosa, al Conflent. Salses és la ciutat més al nord de parla catalana.

Fa unes setmanes, s'hi va inaugurar la Porta dels Països Catalans, un projecte engegat l'any 1987. El projecte va topar amb tota mena d'entrebancs de l'administració francesa. A banda de marcar el límit nord del país, la porta va ser concebuda per l'Associació Porta dels Països Catalans com un 'símbol d'obertura al món i d'entrada a un país amb una cultura i una identitat històrica pròpies'. Gregoire va fer aquell dia un dels parlaments.

Comentaris

Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
15 gen 2004
Señores,basta ya de apologia de terrorismo e independentismo,somos muchos los inmigrantes que pensamos que no hemos venido aqui desde la otra punta del mundo para aguantar esta injusticia y atropello sobre nuestra madre patria ESPAÑA
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
15 gen 2004
Señores,basta ya de apologia de terrorismo e independentismo,somos muchos los inmigrantes que pensamos que no hemos venido aqui desde la otra punta del mundo para aguantar esta injusticia y atropello sobre nuestra madre patria ESPAÑA
idees
15 gen 2004
Amigo, quita la l de tu nombre y dirijete a ese lugar, gracias.
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
15 gen 2004
Sento decepcionar-te però aixó no és Espanya. Si consideres Espanya la teva "madre patria" potser que repassis que van fer els espanyols a la teva terra, i descobriràs una llarga llista de persecucions i genocidis, molt pitjors que la persecució a que s'ens sotmet als catalans. El teu poble i l'espanyol no són mare i fill, sinó víctima i botxí, i aixó ens fa germans a tu i a mi.
...
15 gen 2004
el més bo de tot és que és una notícia sobre la Catalunya nord ... serà també espanya per la gràcia divina de Walter?
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
15 gen 2004
Walter...
No entiendo la gente como tu,si no te gusta ya saves lo q tienes q hacer...
Ademas dudo de q realmente t llames Walter...
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
15 gen 2004
Ni França Ni Espanya, Països Catalans!!!!!
Un sol poble, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó!!!! Som Molts i Moltes els/les ke no ens cansarem mai de dir-ho!!!!!Mentres existeixi gent com nosaltres encara hi haurà esperança!!!!!
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
16 gen 2004
Ni cas a aquesta gent (que truquen de matinada).
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
16 gen 2004
Em sembla molt bé la notícia, i m'alegro que hi hagi una batlessa catalanista i d'esquerres, però dir-ne independentista, si és d'ERC, ja em sembla excessiu.
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
16 gen 2004
Em sembla que les coses estan canviant.

El fet que estiguin al govern de la generalitat de catalunya farà que ERC a les Illes s'estigui plantejant anar sols a les generals espanyoles. Al País Valencià durant cops de colze a Acció Cultural per tenir més cotes de poder, unes cotes ocupades entre d'altres pel Partit Socialista del País Valencià, entre d'altres que no anomenaré pas. Cal veure aquí que la generalitat de Catalunya passa molta pasta a ACPV i que per tant poden demanar canvis al sud...

A la Franja de Ponent que fins ara tenia vetada l'actuació pública ara s'estan plantejant fer una estructura de la zona i dels seus militants.

I que a la CAtalunya Nord (que evidentment no és Espanya "manque pese", que no entenen castellà, etc.) que una alcaldesa "trànsfuga" del Partit socialista francès passi a ERC no és precisament el seu millor inici de temporada i d'any. Vull fer aclarir que si no estic equivocat el partit socialista francès ve a ser una mena de partit jacobí, no? No entenc aquests canvis ideològics tan ràpidament. Se li haurà pujat al cap l'ombra de la Porta dels Països Catalans.
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
16 gen 2004
Primer de tot, noi, sàpigues que ningú t'ha demanat que vinguessis aquí. Et presentes com si havessis fet un gran sacrifici per nosaltres, desplaçan-te desde l'altra punta del món per a obsequiar-nos amb la teva presència.

Doncs no, la teva presència és ingrata, tú no ets un immigrant sino un ocupant, i per tant et dic ben clar i ben alt : torna per on has vingut. Aquí no hi ha lloc per a tú. Has vingut a agredit la nostra sobirania nacional, i tenim tot el dret i fins i tot el deure d'expulsar-te del nostre País.

Només faltaria que després que els teus avantpassats, els colonitzadors espanyols de l'altra punta del món, exterminessin a gran part dels indígenes i n'esclavitzessin la resta, els nets tornessin per acabar la feina destructora d'indígenes a "La (puta) Madre Patria".

Per acabar, una petita lliçó d'història per a indocumentats com tú. El Rosselló i tota la Catalunya Nord no forma part politicament de l'estat espanyol, sino de l'estat francés. L'estat espanyol no reclama aquest territori, cosa que demostra que Catalunya no és Espanya : aquesta darrera mai consentiria -amb raó o sense- que una part del seu territori restés sota la sobirania d'un tercer estat (Gibraltar, Perejil, ...). Catalunya és territori ocupat pels dos estats veïns, que s'ens van repartir a mitjans del segle XVII, contra la nostra voluntat. Divisió a la qual vàrem oposar una aferrissada lluita popular i armada (és l'época de la revolta dels Segadors).

Per tant, enemic Walter, aquí no hi ha cap injusticia amb la teva estimada "Mare Pàtria", sino una injusticia d'aquesta monstruosa mare teva amb la nació catalana.
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
16 gen 2004
Les persones on ens ubiquem? Si no volem ser ni espanyols ni catalans? Envieu-nos a la lluna, ...

Els discursos catalanistes que hi ha poc més amunt són = d'excloents que el del senyor Walter. Que teniu de diferent la resta, que sou una nacionalitat oprimida? Anar de víctimes us fa sentir millor que anar de prepotents?

La patria catalana també té una llarga llista de genocidis a la seva esquena. O que us penseu que els defectes només els tenen la resta, ... Si Catalunya s'hagués mantingut independent segur que avui seria mestre de cerimònies de tortures, persecucions i d'altres.

Prou d'explicacions metahistòriques. Les nacionalitats depenen de les persones i no existeixen per si mateixes. Cadascú es vesteix amb el color que més li agrada (al menys els posmos) i lo important són els fets, i el que es fa cada dia. El discursos són paraules buides ...

Tant me fa com es presenti algú quan està al meu costat, lo important és el que fa, i per això serà conegut. Prou punkies, izquierdistes catalanistes, i altres etiquetables de postal. Quan us treieu la roba al final només sou persones.
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
16 gen 2004
persones parlant de les imposicions que pateixen...
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
17 gen 2004
No he entes mai aquests debats ( que sempre són igual, per cert)en que tothom acaba sent igual de totalitari. La nació catalana quan era lliure no es que no hagués comés cap genocidis com diuen tot i que no tan bèsties com d'altres però ja en aquella època teniem institucions més "democràtiques" que la resta de monarquies. I Espanya sempre ha estat amb aquests temes molt pitjor que nosaltres, sinó compareu la historia de cada pais.
I desprès allò de que els catalanistes anem de víctimes, mira, no se quan t'intenten retallar la llibertat, quan una cosa tan simple com la llengua que parles i les tradicions te les volen pendre, crec que et pot sortir la vena victimista. No cal ser nacionalista si no tens cap imposició ( com passa amb els que se senten espanyols) i creus que ets la unica patria. I som persones, si però tots necessitem pertànyer a algun lloc i si aixo passa a Catalunya es culpa nostra pero si passa a algun lloc d'àfrica o a qualsevol altre lloc ben lluny s'hi ha de lluitar. No es que som una mica hipocrites tots plegats?
Re: divertit, no pots construïr arguments sobre falsedats
17 gen 2004
"Les persones on ens ubiquem? Si no volem ser ni espanyols ni catalans? Envieu-nos a la lluna, ... "

Presuposes que et volem expulsar?? Per favor, si vols marxar, doncs marxa, però em sembla que a Holanda, per exemple, hi ha anarquistes, hi ha turcs que se senten turcs, pakistanis que se senten pakistanís, i no per això consideren una ofensa que Holanda sigui independent. Em pots explicar, detalladament pequè hauries de marxar?

"Els discursos catalanistes que hi ha poc més amunt són = d'excloents que el del senyor Walter. Que teniu de diferent la resta, que sou una nacionalitat oprimida? Anar de víctimes us fa sentir millor que anar de prepotents?"

comparar un feixista que ens titlla de terroristes pel fet de defensar l´autodeterminació i la nostra llengua i cultura, amb l´independentisme català, em dona una idea de quin tipus de persona ets.


"La patria catalana també té una llarga llista de genocidis a la seva esquena. O que us penseu que els defectes només els tenen la resta, ... "

Realment et creus això que dius? Realment et creus, que pel fet de ser independentistes estem d´acord amb el genocidi que s´hagi pogut cometre en nom de Catalunya??? Realment vas apanyat noi, no tens ni idea

" Cadascú es vesteix amb el color que més li agrada (al menys els posmos) i lo important són els fets, i el que es fa cada dia. El discursos són paraules buides ..."

El teu discurs és una mostra de paraules buides. Què és el que et fa tanta ràbia?? Que hi hagi una alcaldessa independentista a la Catalunya Nord? Que hi hagi independentistes? Que li diguem a un impostor que ens acusa de terroristes per defensar la nostra llengua que s´en vagi?? Per cert, jo em vesteixo com em dona la gana, no sé què hi té a veure això.

" Prou punkies, izquierdistes catalanistes, i altres etiquetables de postal. Quan us treieu la roba al final només sou persones."

Aquí ens mostres la teva personalitat veritable. Que tolerant, que respectuós, que poc prepotent que ets!! Entenc que estiguis rabiós veient que l´independentisme va a més, però siusplau deixa d´etiquetar a la gent. La gent és el que li dona la gana ser i un palurdo com tú no té dret a dir-nos què hem de fer i què no.

Faries bé de criticar el que diu la gent i no dir tantes frases fetes. Si estàs en contra de l´independentisme critica els arguments que et donen, no arguments inventats per tú o pel Periódico de Catalunya.
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
17 gen 2004
Tristíssima la demagògia del senyor divertit. Tristíssim i significatiu, perqué la seva verborrea apareix en aquestes planes un i altre cop no per atacar feixistes com Walter i cia, sino per atacar els avenços dels que lluiten per un major grau de llibertat dels seus pobles.

Distanciem-nos uns quants milers de kilòmetres per explicar un conte. En un estat de "llatino"-amèrica (ja te collons l'expressió, que de fet nega l'americitat = indigenitat d'Amèrica : és un concepte imperialista menys bèstia que hispano-amèrica, però el seu rerafons és similar), una alcaldessa del Partit Socialista d'una "pàtria" llatinitzada es passa a Esquerra Republicana Indígena (maputxe, quetxua, aymara, ...) i reclama els drets nacionals del seu poble, negats per la "pàtria" en qüestió (que els va mig exterminar físicament i quasi exterminar del tot culturalment).

Immediatament, un europeu resident a una "pàtria" veïna, exterminadora i esclavitzadora del mateix poble dins la contigua frontera, es pronuncia contra la petita victòria dels indígenes : "jo, que he vingut desde el cor d'Europa, a milers de kilòmetres, no puc acceptar de cap manera aquest avenç dels indígenes de l'estat veí, perqué amenaça a la meva "pàtria" colonial d'acollida".

Surt un indígena a "indymedia" i li diu al suposat immigrant (probablement un deixeble del Dr. Mengele) : tú no ets un immigrant, ets un altra colonitzador : torna al teu país nazi d'Europa, aquí no hi ha lloc per a tú.

I ara, vist desde la distància, com qualificarieu a l'indígena "divertit" que escriu : "els indigenistes sou tan intolerants com el pressumpte nazi, ens voleu expulsar als que no ens sentim ni indígenes ni "llatins" ?????.

(Amb l'agreujant que el dit "divertit" només escriu els seus reiterats atacs quan apareixen postures indigenistes, però no diu mai ni piu contra els Mengeles que campen pel seu país).

Doncs jo el qualificaria d'IMBÈCIL. I crec que ningú amb dos dits de front em podrà negar que tinc raó.

Finalment, tornem a volar milers de kilòmetres cap ací i mutatis muntandis treiem les conclusions oportunes.
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
17 gen 2004
A gent com el imbècil akest ke es fa dir divertit, crec ke ni se li ha de contestar ja, ke sigui feliç amb les seves mentides i les seves falsedats, Visca els Països Catalans!!
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
17 gen 2004
si alguien kiere discutir y conocerme escribir a:antagonistagdr ARROBA hotmail.com
Re: La primera alcalde independentista a Catalunya nord
17 gen 2004
el water i el divertit aquest són la mateixa persona i una altre forma de provocar i fotre merda en una noticia que és, simplement, una bona noticia.

No els fem gaire cas, estan ben respostos.
Sindicat