Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : fòrum 2004 : especulació i okupació : guerra
Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit al Fòrum 2004
15 gen 2004
Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit sense que hi hagi un acord previ
TONI SUST
El Periòdic 15.01.04
BARCELONA

Amb el somriure de qui sap que contribueix a una bona causa, el ministre de Defensa, Federico Trillo, va anunciar ahir a Barcelona que experts de l'Exèrcit espanyol aportaran la seva experiència al Fòrum 2004, assessorant el consorci organitzador en la instal.lació d'un campament provisional amb capacitat per a 10.000 persones. Malgrat la satisfacció mostrada pel ministre, ningú en el Fòrum sabia ahir que s'hagués tancat cap acord amb el seu departament.
Trillo va informar que, en resposta a una petició del consorci organitzador, experts militars actuaran com a assessors en la construcció d'un campament provisional amb capacitat per albergar 10.000 joves. Encara que no ho va citar, són els assistents al Festival Mundial de la Joventut que se celebrarà en el marc del Fòrum. Sempre segons el titular de Defensa, el cost del material --unes 2.500 lliteres i 250 tendes de campanya que costaran prop d'un milió d'euros (més de 166 milions de pessetes)-- pot ser zero per al Fòrum, ja que Defensa adquireix "el compromís" de comprar-lo quan la cita barcelonina s'acabi amb l'objectiu de reutilitzar-lo en missions militars.
Trillo va informar del projecte a la seu de Capitania General, on va presidir la imposició de condecoracions militars. En aquest mateix lloc també va anunciar que membres de l'Exèrcit construiran tres ponts de vianants al port del Fòrum.

PROTAGONISME INJUSTIFICAT
Fonts del Fòrum es van mostrar molt sorpreses per l'anunci del ministre i van subratllar que no hi ha cap pacte "tancat". El que és clar és que en cas que hi hagués col.laboració seria logística, ja que no es necessita assessorament militar per aixecar el campament, una tasca per a la qual compten, en principi, amb el moviment escolta.
Les mateixes fonts van recordar que mesos enrere hi va haver contactes amb Defensa, que en principi va dir que no podia prestar ajuda. Van afegir que el campament serà fruit del treball de diversos col.lectius i van descartar que l'Exèrcit tingui un protagonisme especial en el projecte, del qual van dir que serà erigit amb un esperit que té molt poc a veure amb el castrense.
Mira també:
http://www.kaosenlared.net
http://www.kaosenlared.net

Comentaris

Re: Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit al Fòrum 2004
15 gen 2004
Yo no sé porque se ha creado tanta alarma, o mejor dicho sorpresa (en los periodicos y radio), ¿o es que acaso es el unico organismo bélico que acudirá al Forum?
Advirto a los pocos "alterglobalizadores" que aún creen que el Forum fomenta la cultura, la diversidad cultural, desarrollo sostenible, la paz... que entre los colaboradores o patrocinadores está la empresa INDRA, que es una empresa de armamento.
¿Es que acaso los mass media han informado de esto en sus emisoras? Por que no?
A quien le interesa que no sé dé a la opinión pública toda la verdad sobre lo que es el forum?
Lo único que fomenta el Forum es la hipocresia. Hipocresia porque dicen que fomentan la paz y en dicho acontecimiento participará INDRA y el Ejército Ecssspañol, cuando ambos están invirtiendo en Irak.
Hipocresia cuando dicen que apuestan por el desarrollo sostenible, al mismo tiempo que han construido un nuevo distrito (aunque digan que pertenezca a Poblenou), para construir edificios que dentro de unos años no servirán absolutamente para nada.
Hipocresia cuando fomentan la diversidad cultural, mientras que a los habitantes de los cuarteles de Sant Andreu los están machacando, tiran las casas que en ese momento estén vacias (aunque sea pk estén trabajando), la polica entra en sus casas con total impunidad abriendo las puertas y registrando las casas, les identifican, y en el caso de que no tengan documentación son trasladados al Centro de Internamiento de la Verneda donde al cabo de una o dos semanas serán expulsados a sus paises.
Esto es fomentar la diversidad cultural, la paz, el desarrollo sostenible??
Que cada uno saque sus conclusiones, yo las tengo muy claras.
Y que todos aquellos que tenian pensado comprar entradas para el forum (al modico precio de 5.000 pelas, ¡¡cagate!!) o que ya las han comprado que piensen que están siguiendo la corriente a esta colla de hipocritas y ignorantes.
Quien colabore que sepa que también lo es.
Nada más. Un saludo
Re: Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit al Fòrum 2004
15 gen 2004
BEN DIT YURI!!!!!!!
Re: Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit al Fòrum 2004
16 gen 2004
Dona plaer veure el nerviosisme que estan provocant les critiques contra el Forum. Ahir 'El Periodico' (s'esa convertint en 'La veu del seu amo')va tenir que treure un publireportatge (per que no es pot dir d'altre manera) de dues pagines amb editorial que posaba vermell a qualsevol amb quatre dits al front quan el llegia. Llastimos el Clos amb el rey a Chile (l'ultima Urdangarin enchufat al COE ¡quina propaganda¡) fent publicitat i parlant de democracia i del Neruda i la dictadura i jajaja jijiji, blalalablala. Dona igual la bandera amb la que es tinguin que arropar, ens tenen que fer empasar el cutre-forum a a qualsevol preu, perque ja s'han empastifat fins a dalt i si fracasa faria trontrollar el mon politic en general i entre altres coses seria el final de la generació politica que ens goberna cremada en gran mesura per igual, PP, PSOE, CIU, ara ERC,i els altres també, sindicats i ONG's de pega, etc, etc despres de tantes mentides i traicions durant tants anys. I a mes la noticia de que el Trillo farà un campament per 10000 joves (com per plorar). Com es posible posar a la mateixa caixa un munt de militaristes i antimilitaristas tan heterogeni?, pel negoci. No pot fracasar el forum, darrera hi han autojustificacions com la guerra pel PP a l' Iraq, o l'actual politica d'inmigració o el trasvas de l'Ebre pel Maragall i el Pujol per la seva Gran Barcelona amb la que pensen continuar especulant en un futur amb més Fòrums i omplint-se les butxaques com fins ara.

Però no us feu cap il.lusió, mentres hi hagin caps de suro que els hi ballin la musiqueta com les nenetes de la foto de 'El Periodico'i els hi comprin entrades, (només per exemple)l'invent no pot fracasar i les coses continuaran igual. I sembla que hi ha molts caps de suro.

Hi han hagut altres lluites aquest anys passats, peró ara l'unica realment 'progre' seria fer que s'empasessin els pissets i les conferencies i els actes 'culturals'. Peró aneu amb compte s'estan tornat perillosos i ja ho sabeu, no es poden permetre el luxe de fracasar (i ja sabeu quina mena de patrocinadors hi han), aixó es portarà endavant a qualsevol preu i es pasarà pel damunt de qui sigui, la seva consigna es ja senzillament 'a mort'. I 'El Periodico' tornarà a treure més publireportatges, que 'pa eso los mantenemos a esos reporterillos' els dirà el poder.

Ho teniu clar, com ho penseu boicotejar?. potser tindrieu que obrir una altra pestanya a l' esquerra de la pagina que posi 'boicot antiforum' directament. Però us esclafaran a la mes minima. Potser l'unica cosa realista es fer antipublicitat del 'boca a boca' i no comprar entrades per espectacles que portin el logotip del forum o deixar de col.laborar amb ONG's que hi participin.

PD
Han baixat les previsions de voluntariat de 22000 a 5000, ho tenen mes o meys facil, es una quantitat petita per una ciutat de mes de 1 millió d'habitants. No haurien de tenir problemes. Si finalment no hi arriben tampoc a aquesta xifra que pensen fer?. Regalar un pis a cada voluntari? , més o menys com tenien pensat fer per ells mateixos i els seus amiguets.?. Al final acabarà sent l'unica manera de que algú el faci cas.
Negociem
16 gen 2004
A veure dialogants senyors de l'organització.
Voleu voluntaris gratis per enmascarar les vostres maniobres urbanistiques, doncs un pis gratis per cada voluntari que hi participi.

El preu es just i es aixi de facil
Re: Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit al Fòrum 2004
16 gen 2004
visita el www.fotut2004.org
Re: Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit al Fòrum 2004
17 gen 2004
Manifestació virtual contra el Forum 20004, podeu pegar el link on vulgueu per que mes gent es pugui apuntar. Potser acaba de servir per alguna cosa.

Aporteu més idees i farem més força, gràcies i ànims a tots/es.

http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=4556&nuevo=8
Re: Trillo anuncia el suport de l'Exèrcit al Fòrum 2004
12 oct 2005
El Grupo de Contadora fracasó el 16 de enero de 1.986.
Sindicat Terrassa