Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: especulació i okupació
Sobre els pisos de protecció a Barcelona
14 gen 2004
Salutacions.
Escric perquè l'altre dia vaig estar sopant amb una amiga meva a la que l'any passat va tocar-li per sorteig un pis de protecció oficial promogut per l'Ajuntament de Barcelona. Primer de tot vaig felicitar-la ja que feia temps que, com molts de nosaltres, volia marxar de casa per fer la seva i, també com la majoria de joves, no compta amb gran recursos econòmics.
L'edifici en qüestió és de nova construcció fet expressament per destinar-se a protecció oficial. Està situat per la Verneda amb unes comunicacions no gaire bones amb la resta de la ciutat. Però les ganes de tenir el pis fan oblidar les dificultats de comunicació i desplaçament. I de fet aquest ha acabat sent el més petit dels inconvenients del pis. Anomenaré d'una tirada tots els "magnífics avantatges" que l'Ajuntament posa a disposició dels llogaters, per no allargar-me massa:
- El "loft" com està de moda dir ara, és un espai de 39 metres quadrats que contenen una habitació, un lavabo i un menjador-cuina barra americana.
- Per aquests 39 metres quadrats la meva amiga haurà de pagar 35.000 pessetes cada mes. No oblidem que és un pis de protecció oficial!!
- Cada planta de l'edifici està distribuïda en 11 pisos independents, alguns dels quals tenen formes laberíntiques per tal d'aprofitar bé tot l'espai disponible.
- El contracte, en aquest cas de lloguer, és per cinc anys. Passat aquest temps la gent que hi visqui s'hauran de tornar a buscar la vida.
- Va escollir el pis que volia (segons l'ordre dels resultats del sorteig) sobre els plànols, ja que no els van deixar anar a visitar les obres ni a veure cap pis de mostra. (això ja no sé si és quelcom normal, però a mi no m'ho sembla).
- El dia que van anar a escollir els pisos sobre el plànol, els van donar quatre normes (com que no s'hi accepten animals, que això passa a molts llocs) i també els van donar quatre consells, com per exemple que no foradessin les parets i que no intentessin penjar-hi res que fos una mica pesant (tipus un quadre o una estanteria) ja que era possible que les parets no aguantessin. El calentador es veu que ja està col·locat en la única columna del pis.
- Les obres van començar amb força retard i van avisar-los que possiblement els pisos no estiguessin acabats pel primer trimestre del 2004. Però algú deuria fer sonar la flauta a l'Ajuntament i com es tracta de la primera tongada de pisos que estaran acabats de la primera promoció, el senyor Clos els vol visitar cap a finals de març o principis d'abril. Oh!, just abans del Fòrum!
Encara em dec deixar algun detall més que ara no em ve al cap, però la veritat és que em vaig quedar de pedra amb el fet que fossin tan descarats a l'hora de prendre'ns el pél d'aquesta manera, i de jugar amb la vida i amb les necessitats de les persones que, encara que no volguem, depenem d'ells.
Si algú també coneix o viu aquesta història en primera persona, voldria que també ho expliqués, així com si hi ha algú que ha tingut alguna bona experiència amb vivendes de protecció. Cal conéixer la realitat.
Anna

Comentaris

Re: Sobre els pisos de protecció a Barcelona
14 gen 2004
Que fort !!! Merda de societat capitalista, explotadora..... Ens prenen el pel. cridem PROU !!!
gracies per la info
14 gen 2004
como dices cuando la gente te lo cuenta te quedas de piedra. y es necesario que conozcamos la realidad.
Re: Sobre els pisos de protecció a Barcelona
04 mar 2004
A mi me ha tocado uno de esos un Diagonal Mar...el 23 de Marzo tenemos que ir a escoger...Ya os contare...
Re: Sobre els pisos de protecció a Barcelona
09 mai 2004
Jo visc en un pis de 50m2 y pago 280euros, te 3 habitacions petites, una minicuina y un minilavabo, es un pis baix on el sol nomes cau directe 2 o 3 hores pel matí si es estiu, pero la veritat es que estic molt feliç de haver pogut marxar de casa. A més puc penjar el que vulgui de les pareds, encara que alguns troços de pared abans s'omplien amb sorra i si enganxes aquest punt has de buscar un altre (si aneu de lloguer a pisos antics es força comú).

El que vull dir amb tot això, es que quan van sortir els pisos de protecció oficial, vaig estar a punt d'apuntar-m'hi, pero em vaig informar, i que vols que et digui, prefereixo el meu pis, que potser es un cau pero no em faran fora en 5 anys (espero que nomes em pugin el lloguer una mica).

Jo desde aquí animo a tothom a marxar de casa, els lloguers estan carisims, pero buscant pacientment es poden trobar lloguers mes econòmics. I si no teniu parella compartiu pis amb algú que també es una bona experiencia.

Petonets i molts anims,
Ari.
Re: Sobre els pisos de protecció a Barcelona
09 ago 2004
Al meu xicot li va tocar un pis. Ens vam apuntar els 2 en sol·licituds diferents per tenir + oportunitats, però només hi constarà ell. M'he assabentat que els pàrkings (regesa), no costaran 30€ com van dir, sino 90, és la queixa que hi als pisos de Garcilaso. Encara no ho sé.
Re: Sobre els pisos de protecció a Barcelona
06 set 2004
Es una vergonya. Un habitatge es una necesitat vital basica. Tinc 28 anys i pago llogues es IMPOSIBLE estalviar. El sorteix dels pisos de Barna va ser ridicul, un espectacle. Jo soc una de les q es va quedar al carrer. I a que esperen a treuren mes??? Amb els preus dels habitatges i aquests sous... on se suposa aque hem de viure?? Tinc 28 anys i comparteixo pis amb 3 persones mes!! Aquest govern que es fa socialista ha de fer alguna cos ja!! La situacio en que vivim ens condueix a la frustracio, a la desesperacio. Tothom necesita la seva cova. Es necesitat basica i principi categoric a la Constitucio. A que jugen. A els rics fer se mes rics i els pobres mes degraciats. Ja n hi ha prou!!!
Re: Sobre els pisos de protecció a Barcelona
14 mar 2006
Crec que haurien de tenir amb compte a las persones amb ms necessitat,jo soc mare soltera tinc 33 anys un sou ridicul i segurament no em tocarà un pis.No ho se crec que està bastant mal montat,aquesta ciutat es aparenment avançada modernai cosmopolita però la realitat es un altre.
Crec que estant fent una Barcelona pels estrangers millonaris.
Sindicat Terrassa