Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
L´alemanya roja es manifesta a Berlin (Alemanya)
11 gen 2004
·Multitudinària manifestació en record de Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht.

El segon diumenge de gener és un dia clau per a l´esquerra alemanya. Una multitudinària manifestació commemora cada any l´assessinat dels històrics dirigents comunistes Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht a Berlín.
RESUM DE LA MANIFESTACIÓ D´AHIR DILLUNS DE BERLIN

Malgrat el termòmetre, a les 10 del matí, milers de persones es concentraven a la plaça Frankfurter Tor per emprendre el camí cap al cementeri central on es troba el Monument als socialistes.

La marxa passava per la Frankfurter Allee, en temps de la RDA Avinguda de Lenin. Des de fa alguns anys s´acostumen a reunir entorn de les 100.000 persones. Les més joves acostumen a concentrar-se en manifestació, mentres moltes altres prefereixen dirigir-se directament a les tombes de Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht. Així, es conformen les dues grans corrents de manifestants a l´entrada del cementeri.

A la manifestació es barrejaren joves amb ex ciutadadans de la R.D.A., que es fan notar per la seva forma de vestir, acompanyats per tot un seguit de grups i organitzacions que se situen a l´esquerra del PDS.

Aquest partit és criticat ja que governa amb l´SPD de Schröeder a l´estat federal de Berlin i acaben d´eliminar algunes conquestes socials, com el ticket subvencionat per transport públic. Ni representants del SPD ni dels Verds van fer acte de presència, entre altres coses perquè les protestes contra la seva política social i exterior, en especial les intervencions militars, solen ser massives. Criden l´atenció les banderes cubanes, i algunes veneçolanes.

El temps no va permetre que es calentessin molt els ànims i la policia de Berlin, considerada la més dura per la repressió contra les manifestacions, va optar per estar present sense anar a més.

La manifestació camina sense problemes. Al carrer que dóna al cementeri una filera d´estands ofereix llibres, nous i vells, o la informació de les activitats de diferents grups.


SOBRE EL NOU PARTIT DE L´ESQUERRA EUROPEA

Onze partits comunistes i socialistes europeus van firmar ahir el llançament del Partit de l´Esquerra Europea, mentres desenes de milers de persones recordaven als revolucionaris Luxemburg i Liebknecht, executats a Berlin fa 85 anys per militars al servei de la socialdemocràcia alemanya. L´objectiu d´aquests partits serà oferir un model d´Europa distint al de Maastricht.

Segons l´acta signada a Berlin, després de dos dies de conferència i discussions a porta tancada, el nou partit naixerà de forma oficial el proper més d´abril, el el curs d´un congrés a on s´espera a tots els grups comunistes d´Europa.

Un dels partits que integra aquesta coalició, l´SPD, té un futur incert ja que els pactes amb els socialdemòcrates han creat problemes interns.
Bisky representa el sector més possibilista del partit mentres que Sahra Wagenknecht, també membre de la cúpula del partit, és la lider del sector comunista. Van anar per separat al cementeri.
Sindicato Sindicat