Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Les plataformes impulsores de l'esperit de "No a la guerra" debaten com mantenir-lo viu
11 gen 2004
Les plataformes catalanes contra la guerra a l'Iraq s´han reunit a Igualada.
Les plataformes catalanes que van impulsar la mobilització ciutadana contra la guerra a l'Iraq es reuneixen avui a Igualada per posar en comú la seva feina i recuperar l'esperit pacifista que va promoure les històriques manifestacions que es van viure l'any passat.

Un dels altres objectius de la trobada és programar les accions de futur. Les plataformes tenen pensat fer un nova mobilització el 20 de març, quan es complirà un any de l'inici de la guerra a l'Iraq.

El lema de "No a la guerra" va omplir de gent els carrers de moltes ciutats catalanes poc habituades a manifestacions. La guerra a l'Iraq va fer sorgir un esperit pacifista i es van crear moltes plataformes ciutadanes que han estat impulsores de protestes, però també de moltes altres activitats.

Precisament la feina que s'ha portat a terme en el marc d'aquestes plataformes és la que avui posen en comú els seus responsables en una trobada a Igualada. L'objectiu és analitzar la situació actual, un xic refredada després de nou mesos, i buscar una estratègia conjunta per mantenir viu l'esperit reivindicatiu i pacifista de les grans demostracions de força que es van viure al carrer. Des de les plataformes es creu que encara hi ha molta feina per fer i que cal sumar esforços.

La trobada ha comptat amb dues taules rodones, una sobre la situació actual al Pròxim Orient i l'altra sobre la regressió en els drets i les llibertats. També se celebraran tallers sobre el boicot preventiu, l'objecció fiscal, l'educació per la pau i sobre les accions i mobilitzacions futures.

Per ara ja hi ha prevista una protesta. Serà el 20 de març, coincidint amb el primer aniversari de l'inici de la guerra a l'Iraq.

http://www.telenoticies.com/noticia/not136617748.htm
Mira també:
http://www.kaosenlared.net

Comentaris

Re: Les plataformes impulsores de l'esperit de
11 gen 2004
Tambè cal destacar el fet de que s' ha plantejat la no-participació ni subscripció de cap acte sota el nom de plataforma aturem la guerra en el Forum 2004. Per sort (però sobretot per una qüestió de coherència i dignitat), la majòria de les persones, col.lectius i plataformes implicades en el debat, donaven per sentat i com algo "de cajón", la no participació amb l' estafa del Forum 2004. Tot i així, en realitat, ja hi ha algunes ONG's participants de les plataformes que tambè (com no) estàn en la bassa del Forum, esperem que els hi arribi l' aigua el coll... com a anècdota, una trobada de plataformes suposadament ciutadanes, ha estat patrocinada per un gran nombre d' ajuntaments així com altres entitats amb ànim de lucre... tambè destacar que l' ajuntament d' igualada, en el seu moment (15 de març de 2003) fou ciutat de la pau, ens ofereix cada estiu una demostració de poder (i d' hipocresia) deixant sobrevolar màquines criminals i difonent pornografia bèl.lica de l' ejercito espanyol al festival Aerosport (cèrtamen suposadament cultural gestionat per una empresa privada amb diners públics), si, si, a Igualada tot això i més. Per sort (o per desgràcia), la que és tinent d' alcalde (encara que vagi d' alcaldessa), va defugir a corra cuita treient foc pels queixals quan els assistents a la jornada van debatre el tema del Forum, i és que ja se sap, l' ajuntament d' Igualada tambè vetlla perque els interessos dels seus politics surtin ven beneficiats amb la participació al rentat d' imatge (i de les mans tacades de sang) dels patrocinador i llepa culs del Forum2004.
Re: Les plataformes impulsores de l'esperit de
11 gen 2004
No tengo en mente meterme con una manifestacion contra la guerra ni contra l@s que la organizan. El año pasado fui a todas ( pero todas todas, no solo las de los periodicos ).

Este año no ire a ninguna a no ser que cambien las formas. Como pueden hacerlo? Pues una manifestacion contra el Forum por ejemplo, pues es una forma de matar con mi dinero ( impuestos > ajuntaMiento > Forum > Indra > Matar ).

Tampoco soy de los que obligan a todo el mundo a ser consecuente las 24h del dia. Pero cansa ver manifestantes de pegatina y palabras en el aire. Si toda la gente que acudio a las manifestaciones hubiera dedicado 1 hora al mes a participar de forma activa se hubiera notado.
Re: Les plataformes impulsores de l'esperit de
12 gen 2004
manifestació? el que volen és una nou acte de fe, de fidelitat a la marca registrada en què estan convertint barcelona... els hi calen no sé quants centenars de voluntaris per al fòrum? els tindran. antiglobis del poder, copyright fòrum &cía. barcelona la botiga més gran del món. tant de bo us rebenti la merda al ventre.
Sindicat Terrassa