Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Salvem les Valls manifesta la legitimitat de la seva postura
11 gen 2004
Un centenar de persones han assistit a la xerrada informativa sobre l'estat actual del recurs contenciós administratiu contra l'eix Vic-Olot ara fa tres anys per Salvem les Valls. La xerrada s'ha realitzat en el Local Social de Joanetes i en acabar s'ha engegat un NO gegant i lluminós instal.lat en el coll de Bracons (12x12m. cada lletra). Aquest clar missatge que es podia llegir des de gran part de la vall d'en Bas vol expressar el gran rebuig social d'aquest irracional projecte i reclamar la seva aturada immediata.

En aquesta noticia també hi podeu llegir el manifest que Salvem les Valls ha elaborat sobre la legitimitat de la seva postura arran dels darrers pronunciaments contraris a l'aturada immediata de les obres d'institucions públiques i privades.


--------------------------------------------------------------------------------

Olot.-«Davant el pronunciament, contrari a l'aturada immediata, de diferents institucions públiques i privades, en el sentit de reclamar del nou Govern de la Generalitat tirar endavant sense dilacions el projecte de l'eix Vic-Olot per Bracons, Salvem les Valls vol manifestar a l'opinió pública: la total legitimitat democràtica dels opositors a aquesta nova infrastructura a exigir l'atur immediat de les obres, i a esperar, fins i tot, la desestimació del projecte, atès el pacte de govern a què s'ha arribat en què dos partits, ERC i ICV, que han donat suport als arguments aportats pel moviment social al llarg de tots aquests anys, han estat necessaris per a constituir el nou Govern de la Generalitat.

Denunciem l'extrapolació política interessada que es pretén fer per configurar majories socials a favor de l'eix Vic-Olot (votants de partits a favor en front de votants de partits en contra). Com és obvi, les darreres eleccions al Parlament, no s'han fet en clau d'estar a favor o en contra d'una determinada infrastructura, ni a la Garrotxa, ni a Osona, ni a Catalunya: aquí no es va convocar un referèndum sobre cap qüestió concreta com seria el cas de l'eix Vic-Olot. Els electors poden tenir molt, poc o gens en compte a l'hora d'anar a votar determinats temes que el preocupen, perquè s'inclinen per una concepció política més general: independentista o no, nacionalista o no, socialista o no, ecologista o no, esquerres o dretes, etc.

Quin sentit tindrien els moviments socials en democràcia, si no és per a posar de manifest les legítimes aspiracions que, malauradament, les limitacions de la mateixa democràcia i dels partits polítics no satisfan? Salvem les Valls es va constituir per oposar-se a un projecte d'una nova carretera amb característiques d'autopista que contràriament el que han vingut afirmant sempre, de manera autoritària, els seus promotors, no ha estat mai justificada. Els arguments que s'han anat exposant al llarg de deu anys per oposar-se a l'eix Vic-Olot no han aconseguit rebatre'ls els seus partidaris quan en algun cas s'ho han proposat, encara que l'actitud que ha predominat és donar la callada per resposta, evitant entrar en el debat de la necessitat real de l'obra. Mentrestant, és un fet inqüestionable que cada vegada més, Salvem les Valls ha anat obtenint un suport social, polític i científic més gran, fins esdevenir un referent a tot Catalunya només superat per la Plataforma en Defensa de les Terres de l'Ebre, amb la diferència que el PHN és de competència estatal i l'eix Vic-Olot és de competència catalana. És un fet a constatar que, tret del PP, a Catalunya tots els partits parlamentaris rebutgen el PHN, i ho fan amb uns arguments perfectament aplicables al projecte de l'eix Vic-Olot: manca de justificació (anàlisi cost - benefici), insostenibilitat (denúncia per a què Europa no doni fons de cohesió), il·legalitat (interposició de contenciosos), i l'elaboració d'estudis independents...Què significa això? És que allò que s'exigeix a les lleis i projectes que promou l'administració estatal no són exigibles als que promou l'administració catalana?. És que potser només és prepotent i autoritari l'Estat espanyol quan fa prevaler el "qui mana, mana!".

Volem transmetre als ciutadans que cada vegada és més clar que l'eix Vic-Olot ha estat una imposició política per a beneficiar a determinats sectors en perjudici de la col·lectivitat i els drets de les futures generacions. Si ens ho proposem, encara som a temps d'evitar-ho.»

Salvem les Valls 06/01/04, rebut via conrtainfos 289 -> http://sindominio.net/zitzania/pdf/cat/cat289.pdf
Mira també:
http://www.salvemlesvalls.org
http://www.elsud.org

Comentaris

Re: Salvem les Valls manifesta la legitimitat de la seva postura
11 gen 2004
és imprescindible que la societat assumeixi (ara que ja comencem a saber que és la dreta pura i dura), que el dret a la vida i el dret a un entorn net s´ha de defendre;sense aigua neta i aire net i terra neta,les persones no podem viure bé.(no podem viue).

molta força a la gent de la Vall d´en Bas!!!!!
Re: Salvem les Valls manifesta la legitimitat de la seva postura
13 gen 2004
Saura, no siguis tan "soso" i avorrit i paralitza les obres de bracons d´una... vegada!
Que us heu cregut tots plegats?
Saura, no dius ni pui del que farà el govern, només s´et veu negociant càrrecs i collonades. Per això , us varem votar ? Per no posar.se d´acord amb l´amo de TV3 ? Per posar parents ? Per posar" verds" als Mossos ? Per no tenir ni Concert ? Au va nois...Si dieu aquests disbarats en 30 dies , no caldrà esperar els 100 de gràcia. He votat a la Mayol a Barcelona i a IC però fins ara no heu fet res perqué us torni a votar. Salut!
Sindicat Terrassa