Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Del que no es parla sobre Iraq
09 gen 2004
Del que no es parla sobre Iraq
BAGDAD, 8 de gener.-El periodista del diari anglés The Independent, Robert Fisk, denuncià avui que les autoritats nord-americanes i britàniques han permés que els enemics del partit BAAS s´hagin declarat en temporada oberta per a caçar i assassinar a ex-funcionaris de l´anterior govern.

Entre els exemples citats, senyala que a la ciutat de Nayaf, 42 antics membres del BAAS han estat assassinats, i no ha hagut ni un sol arrest. A Bassora, controlada per les forces britàniques, gairebé 50 membres d´aquest partit han sigut trobats amb les mans lligades a l´espatlla i un sol orifici de bala al clatell.
Novament, cap arrest.


Hussam Thafr, metge del tanatori de Bagdad, afirma que a diari rep "cinc o sis" cossos de persones que treballaven per al govern destituït. En un cas,el general Khalaf al Alousi, ex director de la policía secreta de Bagdad, fou assassinat un diumenge quan visitiva la seva casa que estava rehabilitant a Yarmouk. La seva esposa, Um Ali, va descriure com dos homes amb caputxes negres els estaven esperant al pati, i havia un altres més dins de la casa; va dir que sabé immediatament que pretenien matar el seu marit.
"Vaig cridar i els vaig pregar que no ho fessin, que pensessin en les nostres filles", va dir Um Ali. El seu marit tractà de parlar amb els assassins. Els pistolers dispararen 17 bales a la seva víctima.


El cuidador de la casa, Wisam Eidan, havia vist anteriorment als homes. "Un d´ells em va mostrar una identificació en anglès amb la seva fotografia, i em va dir: No discuteixis amb la CIA i tanca la boca". Diu que el general estava en contacte amb el consell de govern creat pels nord-americans.

A Nayaf i altres ciutats del sud, els baasistes han estat morts amb trets, fets per homes des de motocicletes o taxis. Sospiten que els responsables són membres de les Brigades Badr, la milicia del Consell Suprem de la Revolució Iraquiana (CSRI), els responsables de la qual tenen delegats en el consell governant.

Una de les accions més salvatges de dies propers fou llançada contra Dhamia Abbas, mestra que sortia a deixar els seus dos fills a l´escola, a Nayaf; els atacaren amb trets de rifles AK-47.

"Vaig sortir del partit BAAS fa cinc anys", declara al seu llit de l´hospital. "Però han estat amenaçant-me i seguint-me. Vull portar-me els meus fills de l´Iraq". El que Abbas no sabia quan digué això és que un dels dos nens, de quatre anys d´edat, ja havia mort degut a les seves ferides.

Apart de les crides a la "solidaritat" després de la captura de Saddam, les autoritats occidentals a Bagdad no han mostrat cap preocupació pels assassinats. Segons Fisk, la policia reconeix que no s´han ressolt els crims contra els ex-baasistes, i admet que els seus membres podrien convertir-se en ojectiu si ho intenten. Es diu que els assassins obtenen 250 dòllars per cada ex-membre del BAAS que eliminen.

El passat dissabte 26 de desembre, a Mossul, pistolers que conduïen un auto que circulava a gran velocitat mataren a Talal al Khalidi i al seu fill de 23 anys, Saad. Encara que era membre del consell local que col.labora amb els soldats nord-americans Al Khalidi havia sigut membre de l´assemblea nacional del BAAS a Bagdad.

Comentaris

Re: Jornada internacional contra la ocupación de Iraq
09 gen 2004
CSCAweb (www.nodo50.org/csca)
Carlos (CSCAweb)

Desde que dio comienzo la invasión, cientos de soldados estadounidenses y británicos, y miles de iraquíes anónimos han sido asesinados. El pueblo iraquí ha puesto de manifiesto sin lugar a dudas que la ocupación no es la liberación; que no quieren que soldados extranjeros ocupen su país para abandonarlo mañana, sino hoy mismo. Un creciente número de soldados estadounidenses y sus familias están exigiendo el regreso inmediato de las tropas"
El 20 de marzo de 2004 tendrán lugar manifestaciones de protesta en todo el mundo con motivo del primer aniversario del [inicio de los] bombardeos estadounidense y la invasión de Iraq. A escala mundial se está organizando una protesta para el exigir el fin de la ocupación y la retirada inmediata de las fuerzas militares estadounidenses del país.

Desde que dio comienzo la invasión, cientos de soldados estadounidenses y británicos, y miles de iraquíes anónimos han sido asesinados. El pueblo iraquí ha puesto de manifiesto sin lugar a dudas que la ocupación no es la liberación; que no quieren que soldados extranjeros ocupen su país para abandonarlo mañana, sino hoy mismo. Un creciente número de soldados estadounidenses y sus familias están exigiendo el regreso inmediato de las tropas.

Un también creciente número de personas en EEUU están colaborando en la construcción de un movimiento contra la ocupación mientras luchan contra los recortes presupuestarios en educación, salud, programas para el empleo, vivienda y otros programas sociales.

El 25 de octubre 100.000 personas se manifestaron en las calles de Washington DC para exigir el fin de la ocupación y el inmediato regreso de las tropas. Decenas de miles de personas se manifestaron en las calles de San Francisco y en otras ciudades de EEUU y del mundo. Ese mismo día, la coalición ANSWER [1] empezó a difundir en EEUU una convocatoria internacional de manifestaciones en el mundo para el próximo día 20 de marzo de 2004 que se está llevando a cabo gracias a grupos en el mundo entero.

Hacemos un llamamiento a todos los grupos y organizaciones en EEUU y en el mundo para apoyar esta convocatoria internacional y a trabajar juntos para demostrar el poder que posee un movimiento unitario a escala global.

Retirada de las tropas ya
Fin a la ocupación de Iraq
Presupuestos para el empleo, la educación, la salud y la vivienda, no para la guerra


Nota de CSCAweb:

1. En sus siglas en inglés, Act Now to Stop the War and End Racism (Actúa Ahora para Parar la Guerra y Poner fin al Racismo).

http://www.nodo50.org/csca/agenda2003/answer_13-11-03.html
Re: Del que no es parla sobre Iraq
10 gen 2004
Eliminar baasistas es com netejar bruticia, que mal hi ha en fer-los pagar els seus crims? Aixo es la justicia.
Re: Del que no es parla sobre Iraq
10 gen 2004
Com se sap que han comes crims alguns dels assassinats? Qui diu que no hi han assumptes personals per mig? Estem a favor de la pena de mort?. A mi tampoc em cauen be els baasistes, pero aixo que passa no es justicia...(segons la meva opinio)
Re: Iraq modelo ejemplar
10 gen 2004
Cinco muertos y decenas de heridos a causa de una explosión contra una reunión chií. Según fuentes policiales, la explosión se ha registrado cuando los fieles estaban reunidos para la oración. Los clérigos chiíes son mayoritarios en las instituciones nombradas por los ocupantes estadounidenses.
Sindicato Sindicat