Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
CSA "Els Maquis"
09 gen 2004
Jornada de treball i portes obertes al CSA "Els Maquis"
L'Assemblea del CSA "Els Maquis" un espai alliberat a inicis d'aquestes vacances ha organitzat per aquest dissabte dia 10 de gener una Jornada de treball participativa oberta a tothom per rehabilitar l'antiga saboneria que es vol convertir en Centre Social.
De cara al 17 de gener s'ha preparat una Jornada de portes obertes al CSA on tothom podrà venir a dir-hi la seva, ja que el CSA no és d'aquells que l'han alliberat sinó de totes i tots. La Jornada de portes obertes començarà a les 10 del matí que s'obriràn les portes del Centre Social Alliberat "Els Maquis", a les 12 es celebrarà una Assemblea oberta a tothom i finalitzarà amb un dinar popular a les 14h.

Hi esteu totes i tots convidats.
Salut i revolució!
Mira també:
http://www.csa-maquis.tk

Comentaris

Re: CSA
09 gen 2004
Centre Social Alliberat "els Maquis" està al c/ convent nº79 de Sabadell, Davant l'antiga Plaça Marcet, actual Plaça dels Maquis.
Re: CSA::: CAMPANYA D’AUTOINCULPACIONS EN FAVOR DEL CENTRE SOCIAL ALLIBERAT “ELS MAQUIS?
09 gen 2004
Abans dâiniciar aquesta campanya dâautoinculpacions hem estat assessorats i aconsellats per la nostra advocada Montse Cortés i per tant la iniciem des dâuna postura de coneixement de tot el què pot comportar una autoinculpació dâaquest tipus. Tot seguit intentarem aclarir els principals dubtes que creiem que hi poden haver entorn aquesta campanya. En el cas que hi hagi alguna qüestió que no quedi prou clara, no dubteu en preguntar.

A) CONDICIONS INICIALS
- Sâaconsella als menors no autoinculpar-se sense abans parlar-ne amb la advocada ja que en ser menors el seu cas aniria per fiscalia de menors i seguiria un procés a part.
- Sâaconsella també a les persones amb antecedents o amb processos pendents no autoinculpar-se sense abans haver parlat del seu cas concret amb lâadvocada.

B) LâAUTOINCULPACIÃ
Lâautoinculpació és un recurs que sâutilitza moltes vegades per deturar un procés penal contra unes persones concretes. El seu objectiu és treure de lâesfera judicial un problema que no és judicial sinó polític i social, com és el cas de lâocupació. La seva força recau per una banda en la incapacitat dâun jutge de poder jutjar un gran nombre de persones (degut a la complexitat, llargada i feixuguesa del procés) i per altra en la impossibilitat de resoldre per vies judicials un problema que ha sobrepassat el fet de ser un delicte tipificat en el codi penal per passar a ser un problema social que afecta a un sector important de la societat i que per tant sobrepassa qualsevol solució que si pugui donar per via judicial.

Autoinculpar-se significa que tu et confesses culpable dâalgun delicte en un procés que sâha obert per via penal amb tot el què això comporta. Tanmateix, una campanya dâautoinculpació ben feta, és a dir, amb una bona planificació i assessorament, és molt probable aconseguir arxivar el cas o lâabsolució.

Dia a dia es monten arreu campanyes dâautoinculpació amb lâobjectiu explícit de deturar processos penals però amb lâobjectiu, potser més implícit, de denunciar una llei injusta o un problema social que es vol fer passar desapercebut reprimint a les persones que el denuncien públicament.

C) LâOCUPACIÃ: UNA MICA DE LLEIS
Lâocupació esta tipificada en el codi penal com a delicte dâusurpació i la seva pena en cas de ser declarat culpable és una multa de 3 a 6 mesos (en el remot cas en què la campanya dâautoinculpació acabes en multa, lâAssemblea del CSA âEls maquisâ? lâassumiria totalment)

Actualment, quan hi ha una ocupació, els propietaris poden posar una denúncia a través de dues vies, la civil i la penal:
- Via civil: En aquesta via es jutja de qui és la casa; si dels antics propietaris o dels ocupes.
- Via penal: En aquesta via es jutja als ocupes pel delicte comès (usurpació)
Per tant la via penal recau sobre persones concretes, en canvi la via civil es limita a decidir què passa amb lâimmoble.

D) EL NOSTRE CAS CONCRET: AUTOINCULPAR-SE DâUSURPACIÃ
La denúncia que ha interposat la família Argemí contra lâAssemblea del CSA âEls Maquisâ? és per via penal; per tant es jutja a persones concretes pel delicte dâusurpació.
Ãs per la via penal per on pren sentit la campanya dâautoinculpació partint de la premissa inicial, per consell de la nostra advocada, de no presentar la campanya dâautoinculpació si no hi ha un mínim de 75 persones, que ja serien garantia suficient per aconseguir guanyar el cas.

Actualment en els judicis per usurpació, els jutges tenen tendència a arxivar-los i a passar-los a la via civil. Amb una campanya dâautoinculpacions feta degudament el jutge es veuria forçat a fer-ho i passarem dâun judici per via penal, que és més ràpid, a un judici per via civil, més lent i sense càrrecs contra persones concretes.Moltes gràcies a totes i a tots per la vostra col·laboració!

âTOTES HAURÃ?EM DâARRISCAR UNA MICA PERQUÃ ALGUNES NO HO HAGIN DâARRISCAR TOT...â?

ASSAMBLEA DEL CSA âELS MAQUISâ?

---
Ãnims!
Sindicat Terrassa