Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió
L'Audiència de Barcelona ordena obrir investigació sobre tortures a manifestants antiglobalització
08 gen 2004
<b>L''Audiència de Barcelona ha ordenat a un jutjat que investigui un cas de tortures a la comissaria de la Verneda del Cos Nacional de Policia presumptament comès sobre un jove detingut durant la manifestació antiglobalització amb motiu de la cimera de la Unió Europea feta a Barcelona el mes de març del 2002.

El tribunal retreia a la jutge que no hagi investigat uns fets tan "greus" quan el jove va aportar un informe mèdic i un informe mèdicoforense en què es recullen les lesions que va patir quan va denunciar els fets.</b>
En un acte, a què ha tingut accés Europa Press, la Secció Desena de l''Audiència ha ordenat al Jutjat d''Instrucció número 2 de Barcelona, que va arribar a fer un judici de faltes contra els policies denunciats pel jove, que incoïa diligències prèvies <b>"pels presumptes delictes de tortures, tracte degradant i falta de lesions"</b>. El fiscal es va oposar que s'obrís una investigació.

El tribunal retreia a la jutge que no hagi investigat uns fets tan <b>"greus"</b> quan el jove va aportar un informe mèdic i un informe mèdicoforense en què es recullen les lesions que va patir quan va denunciar els fets.

Així mateix, l''Audiència critica a la jutge que passés per alt <b>"totes les referències al tracte inhumà i denigrador rebut pel detingut"</b> i per no argumentar perquè no ho ha investigat enviant els policies a un judici de faltes que finalment es va suspendre.

Segons la querella, els policies van amenaçar, van insultar i van colpejar repetides vegades amb una fusta i amb puntades de peu el jove fins que va tenir <b>"espasmes de dolor"</b>. Així mateix, la denúncia, que va dirigida als cinc agents que van intervenir en l''atestat de la seva detenció, relata com li van trepitjar el cap i el van advertir que a la presó el violarien.

A conseqüència de les agressions, segons els informes mèdics, el jove va patir més d''una desena d'<b>"erosions i blaus per tot el cos, fins i tot a la cara</b>.

Comentaris

Re: L'Audiència de Barcelona ordena obrir investigació sobre tortures a manifestants antiglobalització
09 gen 2004
JODEOS SECRETAS!Y JÓDETE TU TAMBIÉN MADERO DE LA BRIGADA DE INFORMACION CUANDO ME LEAS!TENDRIAS QUE ESTAR MUERTOS Y ENTERRADOS ,BASURA!
Re: L'Audiència de Barcelona ordena obrir investigació sobre tortures a manifestants antiglobalització
09 gen 2004
Segurament aquesta tarda a Gracia els podrem veure per les cantonades dels voltants com es habitual!!!
Re: L'Audiència de Barcelona ordena obrir investigació sobre tortures a manifestants antiglobalització
09 gen 2004
F. t. p.; no siguis patètic.
Sindicato Sindicat