Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Gibraltar demana el dret a l’autodeterminació a Londres
08 gen 2004
<b>El primer ministre del Penyal, Peter Caruana, va confirmar ahir que va presentar el passat 22 de desembre al govern britànic ‘una modernització constitucional’ que suposa una important reforma i una reivindicació del dret a l’autodeterminació. Caruana introdueix per primer cop el dret a l’autodeterminació en la seva proposta de nova constitució.</b>
El Ministeri d’Exteriors britànic no l’ha rebutjada i ha mostrat la seva disposició a estudiar-la. Caruana introdueix per primer cop el dret a l’autodeterminació en la seva proposta de nova constitució. Malgrat definir Gibraltar com a ‘part dels dominis de sa Majestat’, estats com Austràlia o Canadà van aconseguir la independència el 1931 mitjançant aquesta fórmula.

A més a més, la proposta elimina el poder de la reina per establir ‘la pau, l’ordre i el bon govern de Gibraltar’ o revocar la Constitució del Penyal. La fins ara màxima autoritat de Gibraltar, el governador enviat pel Regne Unit, passaria a ser ‘subgovernador’ amb poders molt afeblits.

Hi ha qui, des de les contrades madrilenyes ja s’ha dedicat a comparar la proposta amb el Pla sobiranista d’Ibarretxe, com si Gibraltar pertanyés a Espanya, malgrat que un 98% de la seva població s’hi hagi posicionat en contra clarament.

Pobrets Aznar, Rajoy i la resta de la colla... Euskal Herria, Paisos Catalans i ara <b>Gibraltar</b>

Comentaris

Re: Gibraltar Andaluz; descolonización
26 jul 2004
Consulta:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/103660
Sindicat Terrassa