Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Barcelona, ciutat amb l'habitatge més car
08 gen 2004
<b>Barcelona és la capital més cara, pel que fa a l’habitatge, del nostre país, els preus de l’habitatge han pujat un 14,1% aquest darrer any.

Barcelona ha superat Madrid com a ciutat més cara de l’estat. </b>
Barcelona és la capital més cara, pel que fa a l’habitatge, del nostre país, amb un preu mitjà per metre quadrat construït de 2726 euros. Els preus de l’habitatge han pujat un 14,1% el darrer any.

Després de Barcelona, figuren Girona, amb un preu mitjà de 1404 euros, Palma, 1393 euros, Tarragona, 1284 euros, València, 1188 euros, Lleida, 1098 euros, Castelló, 1049 euros, i Alacant, 1034 euros.

L’estudi, que es pot consultar íntegrament a internet, l’ha fet la Societat de Taxació per a les capitals de l’estat espanyol, i reflecteix l’increment més alt en catorze anys.

Barcelona ha superat Madrid com a ciutat més cara de l’estat. Els preus de l’habitatge han pujat un 14,1% el darrer any. Però, segons la Societat l'augment dels preus dels pisos ja ha començat ja a baixar, i el 2004 creixeran per sota de la taxa aconseguida el 2003.

Al nostre país, el major increment s’ha produït a Castelló, amb un 29,8%, seguit d’Alacant, 28,1%, Girona, 27,2%, i Palma, 26.9%. Tanmateix, malgrat la possible baixada de preus, aquests seguiràn sent excessivament alts.

Comentaris

Re: Barcelona, ciutat amb l'habitatge més car
09 gen 2004
OKUPEM I PREOCUPEM
Re: Barcelona, ciutat amb l'habitatge més car
09 gen 2004
Enric Barcelona 4/11/2003 15:23

No només les immobiliàries i els bancs tenen culpa de l'augment desmesurat dels preus de l'habitatge aquests darrers anys,
també hi ha molts propietaris que ara estan venent les seves vivendes o altres propietats (segones residencies, pisos heretats) a preus molt superiors al valor real.
És la cobdícia més irreflexible voler fer negoci amb un bé de primera necessitat, el contagi social de "aprofita'n que això s'acaba".
Deixo a la imaginació de cadascú el final de la història el dia que esclati la famosa bombolla immobiliària.
Re: Barcelona, ciutat amb l'habitatge més car
09 gen 2004
<h3>Estan convertint un dret social bàsic en un privilegi excloent.</h3>
Re: Barcelona, ciutat amb l'habitatge més car
09 gen 2004
No crec que sigui perquè els propietaris venen que pugen els preus, si fos així l'efecte seria el contrari. El que passa és que NO venen per especular! Que si avui el poden vendre per 100 demà passat el vendran per 120! I embolica que fa fort! I els que volen comprar ho fan avui a corre cuita, a preus desorbitats i impagables a mig termini per por de que més endavant encara se n'hauran d'endeutar més. Tot plegat demencial!

En tot cas qui ja té el negoci fet són els bancs, les caixes, les constructores i tota la colla d'especuladors de tota mena. Que si abans especulaven i guanyaven en proporció a 10 ara ho fan en proporció a 50.

I els sous? Algú se'n recorda dels sous?

Eppaña ba vien!
COnsulta
08 feb 2004
sdasdasd
Sindicat Terrassa