Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Buscan una escletxa per instal·lar la pedrera a Font-rubí
07 gen 2004
Des de fa setmanes els ecologistes han començat una campanya de recollida de signatures -per la fira del Gall se'n van recollir 2.500 a Vilafranca- i han penjat pancartes en diferents indrets de la comarca
index1.jpg
Les entitats i els veïns de Guardiola de Font-rubí i Sant Joan de Mediona que estan en contra de la pedrera de la Serra del Bolet creuen que l'empresa Cales de Pachs busca el diàleg amb l'administració i la població com a subterfugi per trobar una escletxa per on entrar a la zona. Els veïns afectats que han començat la campanya contra la instal·lació de la pedrera de Cales de Pachs a la Serra del Bolet es van reunir amb els alcaldes de Guardiola de Font-rubí i Mediona, i els van demanar que es posicionin clarament contra aquesta sol·licitud i posin tots els impediments possibles perquè tiri endavant. La reunió es va produir després que els directius de Cales de Pachs van anunciar que estan disposats a reduir l'àrea d'influència de l'explotació i van demanar un fòrum representatiu dels municipis per poder-los explicar el projecte.

Els ecologistes han advertit que aquesta és una estratègia «per intentar trobar punts de debilitat, escletxes, en l'opinió pública i garantir-se una via d'entrada». De fet, els alcaldes de Font-rubí i Mediona es van trobar amb la negativa dels propietaris afectats.

Des de fa setmanes els ecologistes han començat una campanya de recollida de signatures -per la fira del Gall se'n van recollir 2.500 a Vilafranca- i han penjat pancartes en diferents indrets de la comarca advertint del perill que suposaria la instal·lació d'una nova pedrera a la Serra del Bolet-Clivelleres. Els ecologistes recorden que hi ha nombrosos estudis que adverteixen del valor natural, ecològic, paisatgístic i arqueològic de la zona i es neguen a acceptar la proposta de l'empresa.

Mapa de la zona:
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/5/Mapa%20municipis.jpg
Mira també:
http://www.cupvila.org

Comentaris

Les muntanyes son la base de la vida!
08 gen 2004
NO A LES PEDRERES. SI A LA VIDA.
Hi han altres sistemes per aconseguir materies primeres.
LA FE MUEVE MONTAÑAS, PERO POR DINERO DESAPARECEN!
Sindicato Sindicat