Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Puja l'atur, augmenta la precarietat... i no passa res?
06 gen 2004
Al 2003 la majoria dels contractes "un 86,89%, són temporals, dels quals el 26,12% són de menys d’un mes de durada i un 20% d’una durada d’1 a 3 mesos". Per contra, només el 13,11% dels contractes han estat indefinits durant l'any.

Pero sembla que aquí no passa res... sembla que la penya només es movilitza per anar a les raves!!
El nombre de persones sense feina apuntades a les llistes de l’Inem va augmentar de 12.290 persones al mes de desembre, respecte de les últimes dades referents al novembre. Amb aquest increment, la taxa d’atur sobre la població activa s’ha situat en el 9,04% en el conjunt de l'estat espanyol. Així, a finals de desembre hi havia 1.711.487 persones aturades, 23.419 més que a finals de 2002. A Catalunya també ha pujat lleugerament l'atur al desembre i ara representa un 6,49% de la població activa.

Segons ha explicat el Ministeri de Treball espanyol, a l’any 2003 el nombre d’aturats ha pujat molt menys que al 2002, quan les llistes es van allargar de 113.224 persones. Amb aquestes dades, el Ministeri ha afirmat que l’evolució del treball al 2003 ha estat molt millor que la del 2002. Pero aixó es degut a que esta augmentant molt la precarietat laboral, amb contractes de durada molt curta on els treballadors resten cada vegada més sotmesos a la voluntat dels contractants.

Pel que fa a les dades per sectors econòmics, l’atur va baixar principalment al de serveis, també a la gent que no havia treballat abans i a l’Agricultura. Per contra, l’atur ha pujat als sectors de la construcció i la indústria.

A Catalunya també ha pujat l'atur i la precarietat.

Des d'UGT de Catalunya s'ha volgut recordar que al 2003 la majoria dels contractes "un 86,89%, són temporals, dels quals el 26,12% són de menys d’un mes de durada i un 20% d’una durada d’1 a 3 mesos". Per contra, el sindicat ha informat que només el 13,11% dels contractes han estat indefinits durant l'any.

Comentaris

Re: Puja l'atur, augmenta la precarietat... i no passa res?
06 gen 2004
Desde UGT es recorden moltes coses, pero res es fa per canviar, ja que són els primers interessats, beneficiant a la patronal. Esta clar que estem sols, cap sindicat majoritari dels actuals ni cap partit politic, ens solucionaran res. Una crida a l'organització de la classe treballadora, la nostra emancipació solament esta a les nostres mans.

salut!
Sindicato Sindicat