Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Últimes notícies des de Christiania
06 gen 2004
Aquesta setmana hi ha hagut un nou moviment en el torcebraç que mantenen els veins i veïnes de Christiania, un històric enclavament alternatiu al cor de Copenghagen, i les autoritats daneses.

Si a la darreria d'agost la mobilització internacional va impedir el desallotjament de l'espai autònom alliberat fa més de tres dècades,
al cor de la capital danesa, el govern ha continuat amb la pressió i amenaça contra aquest barri desobedient.

La gent del barri, també amb veus contràries a la decisió, s´ha vist obligada a desmuntar les paradetes i botigues del Carrer del haixix per tal d´evitar accions de la justícia. La decisió, així, és la resposta a les acusacions del govern conservador danès sobre la distribució de drogues il·legals a Christiania. Això suposa un pas enrera per a aquelles persones defensores de la prevenció de riscos i d´una posició més aperturista en el tema de les substàncies psicotròpiques a Dinamarca.

Tot i que la venda de drogues és prohibida en aquest país del nord d´Europa, la distribució de haixix a Pusher Street era tolerada des que el 1980 els habitants del barri de Christiania van decidir regular la seva distribució amb l´acord de no permetre la venda de drogues dures en aquest carrer del barri.

Portaveus del veinat han declarat que no volen que la venda de drogues pugui justificar una acció del govern contra el barri de Christiania, a la capital danesa. L'actual govern liberal assegura que els terrenys on hi ha Christiania estan afectats per un pla urbanístic de la ciutat i que per tant la gent que hi viu a d´abandonar casa seva.
Mira també:
http://www.christiania.org
http://www.woko.tk

Comentaris

Re: Últimes notícies des de Christiania
07 gen 2004
Es una pena que la actual politica danesa,estigui presionan d´aquesta manera a els ciutadans de Christiania,jo fa ja uns deu anys que vaig anar per primera vegada,tinc molts bons amics alla,ja feia temps que es comentaba i inclus s´ha intentat desallotjar el barri en més dúna ocasió,la desaparició de les tendes de haixix a el barri l´unic que fara sera aumentar el trafic clandestí per Copenhague i per extensió a tota Dinamarca i Scandinavia en general.Anims a els que resisteixen a Christinia!
Sindicato Sindicat