Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Concentració de solidaritat amb els familiars dels presos bascos
05 gen 2004
divendres, 09 gener 2004
Organitzador*: Etxerat
ELS PRESOS BASCOS, AL PAÃ?S BASC

Plaça de la Virreina
Divendres 9 de gener, 19.30 h
Línia 3 - Fontana

Que siguem moltes i molts.

Comentaris

Re: Concentració de solidaritat amb els familiars dels presos bascos
05 gen 2004
A iniciativa d'Etxerat! (associació de familiars dels presos bascos), i entre el 5 i 10 de gener, una vaga de fam de sensibilitzacio social sobre la situació penitenciària recorrerà Europa. A Barcelona, com a d'altres capitals europees (Milà, Bruxelles, Genève, Berlin, Copenhague o Paris), el barri de Gràcia acollirà 35 familiars que protagonitzaran la vaga de fam des de dimecres dia 7 fins divendres dia 9 a la Plaça de la Virreina.

A la Vila de Gràcia, aquesta protesta europea té el suport del Comitè d'Acollida, integrat per col·lectius socials i organismes populars del barri com l'Ateneu La Torna, la Coordinadora Popular de Festes, l'Assemblea de Joves, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-Gràcia), La Barraqueta o l'Associació Cultural Diamant.

Durant el tres dies que romandran en vaga de fam a la Plaça de la Virreina, els familiars es reuniran amb més de 100 entitats i col·lectius per traslladar la denúncia sobre l'actual realitat penitenciària. El Comitè d'Acollida ha organitzat, com acte de cloenda, una concentració de solidaritat el divendres 9 a les 19.30 hores a la Plaça de la Virreina i demà engega la campanya per rebre el màxim nombre d'adhesions al manifest que estan promovent.

Manifest:

PER DIGNITAT, PELS DRETS HUMANS:
AIXÃ? NO ES POT CONTINUAR

Manifest de La Virreina de denúncia de la política penitenciària a l'Estat espanyol i en solidaritat amb els familiars dels presos.
D'acord amb el més elemental respecte als drets bàsics recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, i d'acord amb el Dret Internacional; en coherència amb la pròpia legislació espanyola vigent i per respecte a la voluntat de la majoria social basca, expressada també reiteredament per les seves institucions, les entitats, col·lectius i persones sotasignants exigimen:

1. La fi de la política de dispersió penitenciària, d'allunyament i d'aïllament dels presos i preses bascos.

2. El respecte escrupulós dels drets que assisteixen a les persones privades de llibertat: el dret a la salut i a la integritat física i psíquica, el dret a l’educació, el dret a la intimitat i el dret a relacionar-se amb el seu entorn social i familiar amb normalitat i sense dificultats afegides de cap mena.

3. La renúncia a la utilització del dret penitenciari com instrument polític per vulnerar els drets humans, restringir drets fonamentals i empitjorar les condicions de reclusió de presos i preses.

4. La fi de l’assetjament i la indefensió que pateixen els familiars dels presos i preses.

Barcelona, gener de 2004
Re: Concentració de solidaritat amb els familiars dels presos bascos
06 gen 2004
La dispersión es una forma de tortura,añadida a familiares y parientes.Está fuera de toda Legislación Internacional sobre derechos humanos.
Stop al fascismo !
Re: Concentració de solidaritat amb els familiars dels presos bascos
06 gen 2004
Que pasa?como pueden defender a unos terroristas que han acabado con la vida de otras personas?acaso tienen mas derechos que otros presos?Por favor respeten la libertad y que cada uno pague las consecuencias de sus actos.Resulta cinico oirles hablar de derechos humanos a los primeros que no los respetan
Re: Concentració de solidaritat amb els familiars dels presos bascos
07 gen 2004
L'ignorància és molt atrevida, patètic Osvaldo. Ser basc i està empresonat no vol dir ser terrorista, encara que això et vulguin fer entendre els teus dirigents als telenoticies.

Presoak Kalera (tots per suposat, siguin d'on siguin)
Sindicato Sindicat