Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Baqueira-Beret, el que s'amaga sota la neu
04 gen 2004
-
GEPEC:: www.gepec.org
que s´amaga sota la neu:: www.baqueiraberet.net
Pein:: www.pangea.org/illacrua/moviments/pein.htm
El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes (GEPEC), ens ha fet arribar la pàgina web Baqueira-Beret, el que s'amaga sota la neu.
En aquesta pàgina s'explica que la Vall d'Àrreu, inclosa des del 1992 en el Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN), on es troba el Parc Nacional d'Aigüestortes (únic parc nacional a Catalunya) i la Reserva Natural Parcial de l'Alt Àneu i dels rius Noguera Pallaresa i Bonaigua, corre l'amenaça de veure aquests espais naturals destruïts per la més que possible ampliació de les pistes d'esquí.

Esperem que aquesta pàgina web, serveixi per obrir els ulls a molta gent, i adonar-nos del risc de perdre les grans zones naturals del nostre territori a costa de l'explotació comercial més salvatge!
Mira també:
http://www.racocatala.com

Comentaris

Re: Baqueira-Beret, el que s'amaga sota la neu
05 gen 2004
El que està passant a la Vall d'Aran des de fa uns anys és esfereïdor. En pocs anys s'ha passat d'una economia basada en les activitats tradicionals i en el respecte al medi ambient i la convivència harmònica amb el paissatge natural a una economia basada en l'oci i el turisme sense control que està destruïnt el paratge natural que era l'Aran.

Bàqueira-Beret amplia cada any la seva extensió, les seves pistes d'esquí ja arriben al Pallars i es van endinsant pel pla de Beret vall endins. Els que ens agrada disfrutar de la natura a l'estiu hem de patir les obres que copmporten les continues ampliacions i agressions al territori de Bàqueira-Beret. Noves urbanitzacions, conduccions soterrades, camins i carreteres remodelats i ampliats, etcètera.

Prou agressiona al territori!
Parem l'imperialisme de Bàqueira-Beret!
Baqueira-Beret, el que s'amaga sobre la neu
05 gen 2004
Una vegada més, els nostres explotadors no en ténen prou amb la nostra sang sinó que pretenen també explotar la resta d'especies d'animals, vegetals, i minerals.
avui, com ahir,
SOCIALISME O BARBÀRIE
Re: Baqueira-Beret, el que s'amaga sota la neu
10 feb 2005
M'he quedat realment parat de veure el que s'està fent a Baqueira Beret, concretament a la Vall de Ruda. És esfereïdor, i totalment insostenible.
¿Cóm es possible que avui dia es permetin barbaritats com aquesta? De veritat que si algun dia he d'anar a esquiar, no aniré a Baqueira. Hi ha llocs on es respecta més la natura, tot i que cada cop menys.
Salut,
Josep
Sindicato Sindicat