Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
LOVEPILI la distribuidora alternativa de Terrassa pel món
04 gen 2004
Continua consolidant-se el projecte de distribuïdora alternativa terrassenca al servei de la transformació social. Per qualsevol sol·licitud de material alternatiu no ho dubtis estem al servei dels moviments socials... car nosaltres també som un moviment social.
lovepili.gif
LOVEPILI és una iniciativa de Ràdio Tse-Tse 106.35 FM, de Ràdio Kaos 90.1 FM, de la Federació Local de CGT a Terrassa, de Can Pingas, del S.O.V. de la CNT a Terrassa i de Kaosenlared per a la difusió de productes culturals provinents d'editorials independents o alternatives; de col.lectius antimilitaristes insubmissos/es, d'okupes, autogestionaris, ecologistes, de lluita contra l'exclusió social, antifeixistes i antiracistes, contra el neoliberalisme, de ràdios lliures, del moviment veinal, ... ; o de l'autoelaboració per part dels propis creadors.Els beneficis obtinguts en aquest intercanvi son destinats integrament a la promoció i divulgació dels propis productes i al finançament d'aquests col·lectius. LOVEPILI s'enmarca dins l'estratègia de cooperació i autogestió de col·lectius de base, en la linea de la promoció del consum ètic i políticament conscient.


HISTÒRIA
LOVEPILI Lovepili és una iniciativa que té el seu origen en la voluntat autogestora de Ràdio Tse-Tse. Estem parlant de l'any 1995, 96 quan entre d'altres activitats és decideix crear una petita botigueta amb productes bàsicament culturals (musica, llibres...), fruit de l'intercanvi de materials de merchandising de la pròpia Ràdio i dels materials sobrants de la desapareguda Distribuidora Alternativa del Col·lectiu Autogestionari Malalt. Durant 3 anys, Lovepili acompanya els actes i festes de Ràdio Tset-Tse, fins que a finals de 1999 es proposa que s'independitzi d'aquest col·lectiu de forma que pugui arribar a d'altres col·lectius de Terrassa -el projecte inicial comptava amb les tres ràdios lliures (Tset-Tse, Kaos i Barraka)-.

El fet més important pel qual és va prendre aquesta decissió la trobaríem en la crisi que va viure Ràdio Tse-Tse entre 1998 i el 2000.

L'esgotament del dinamisme que caracteritzava aquesta entitat des del seu inici afectava ineludiblement la inèrcia de la distribuidora. L'esforç que significava mantenir la distribuidora no compensava amb els resultats que s'obtenien. Pertant es tractava de tancar la paradeta o proposar nous col·lectius que es sumessin a la proposta.

La formula en principi sembla que obté resultat. A principis de l'any 2000 entra Ràdio Kaos. A finals del mateix any la Federació Local de CGT a Terrassa. L'any 2002 Can Pingas, i el S.O.V. de la CNT a Terrassa. Aquell mateix any es crea la pàgina web del projecte a www.artefacte.org/lovepili amb la col·laboració inestimable de la gent d'Artefacte.

A principis del 2003, s'acorda la creació de l'Associació per la promoció cultural i el desenvolupament econòmic i social REPENSA amb la intenció de donar cobertura legal a la distribuidora.

Finalment enguany està pendent l'entrada de Kaosenlared . Les condicions que s'estableixen per a l'entrada de noves entitats o en el normal funcionament del projecte amb els col·lectius adherits són les següents:

1. Tots el col·lectius participen per igual. Cada entitat proposa els seus responsables i intervé segons les seves possibilitats, necessitats i afinitats.

2. Lovepili s'encarrega de la distribució dels materials sense cap comissió d'intermediari en les vendes que realitzen les entitats. Les entitats es fan responsables del material del que disposen.

3. Lovepili es financia a partir de les vendes directes a través de la web, de correu, de la distribució a bars, llibreries o d'altres botigues.

4. Es realitza com a mínim una assemblea anual on es revisa l'exercici. En aquesta es decideix com compensar pèrdues o en què invertir els guanys.

ENTITATS ADHERIDES
Radio Tse-Tse
Radio Kaos
Federació Local de CGT a Terrassa
Can Pingas
S.O.V. de la CNT a Terrassa
Kaosenlared


ALTRES PUNTS DE VENDA
Bastida (C/ del Vall)Quiosc de la Vila (UAB)

ALTRES ENTITATS
Ateneu Candela Casal Popular Pare Txintxatxoma
Mira també:
http://artefacte.org/lovepili
http://www.kaosenlared.net

Comentaris

Re: LOVEPILI la distribuidora alternativa de Terrassa pel món
04 gen 2004
Arriba Love pili


apoya a tu distri local


mas material de distris alternativas es lo que hace falta y menos dejarse el dinero en la mierda de la prensa de los kioscos

love pili, buenos libros, buena musica, y buenos precios
Sindicato Sindicat