Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
El primer Govern de Catalunya?
03 gen 2004
Perquè fins ara no ho eren.
Si tenim sort, o, alternativament, si sabem exigir-ho i ho obtenim, aquest podria ser el primer Govern de Catalunya des de la Guerra civil. Els que hem tingut fins ara no volien «intervenir», per corregir els desequilibris que produïa el sistema (això que en diuen «el mercat»), i per tant els dèficits s'han anat acumulant fins a fer-se crònics. Si no intervenien, ni volien fer-ho, per causa de les malèfiques doctrines «liberals», no governaven, ni eren, de fet, autèntics «governs», sinó més aviat el que en podríem dir «administracions de serveis». Així, doncs, aquest podria ser el «primer» Govern des del de Lluís Companys de 1937-38.

Què és intervenir per governar? Doncs, per exemple, si el sistema només fa pisos cars, i la gent normal no els pot ni comprar ni llogar, cal que un Govern que sigui tal en faci de barats i assequibles. Així aconseguirà dues coses: que la gent els puguin obtenir i que les immobiliàries els hagin de fer més barats, perquè, si no, no els vendran. Com aquest exemple, en podríem considerar d'altres. Això és governar, i encara no sabem què és des de la Transició. Aquest Govern és «més possible» que ho vulgui fer. I, si no, ho haurem d'exigir. I també, en ser de coalició, uns ho exigiran als altres. En les «administracions de serveis» anteriors, ningú no exigia res, perquè l'Executiu era monolític, i perquè la gent sabíem que no hi teníem res a pelar. El primer que hauria de fer aquest Govern és reduir, tan de pressa com sigui possible, els dèficits crònics que tenim acumulats per 23 anys de desgovern i de deixadesa: habitatge, ensenyament, sanitat, serveis socials, transport col·lectiu, etc. (sempre, naturalment, dintre les possibilitats dels recursos existents, però de tal manera que la «prioritat» sigui per a les persones corrents).

Antoni Ferret

http://www.terra.es/personal2/aferret

Comentaris

Re: El primer Govern de Catalunya?
03 gen 2004
Ferret, aquest text ja s'havia penjat, crec. I crec que som uns quants i unes quantes que continuem desconfiant del governs del sistema. No cal insistir, em sap greu.
Re: El primer Govern de Catalunya?
03 gen 2004
D'aquí quatre anys us donareu compte de com es pot dir que canvien coses sense canviar res, i no parlo ni de reformisme, res de res.

Canvien els paiasos però el circ continua.
Re: El primer Govern de Catalunya?
03 gen 2004
El sistema es el que es, nos guste o no. ¿Intentar cambiarlo? Vale, bien, perfecto, es lo que hay que hacer. ¿Ignorarlo? De locos. Uno puede ir de despreciador del sistema, pero sufrirá la retención IRPF y la cotización de la SS como el más conformista de los borreguitos con boina.

Estar en contra del sistema y trabajar en contra del sistema no impide aprovechar lo mucho o poco que el sistema dé de bueno en un momento determinado para nuestro bien, para nuestro bien común o para el bien de la propia lucha contra el sistema.

El tripartito será un gobierno "payaso" más, es posible, pero mientras esté en la pista del circo dictará normas de obligado cumplimiento cuyo ídem asegurarán las metralletas de los Mossos d'Esquadra. Se puede ignorar, pero esa ignorancia despreciativa no evitará que quien la practique esté de mierda hasta el cuello como todos los demás. Exactamente igual.

Es más: esa ignorancia, ese desprecio, en no pocas ocasiones beneficia a ese mismo sistema. Escúpeme y olvídame: ya que no me has de votar, no votes, así tampoco votarás al otro y mis mesnadas ya harán el resto.

Es todo lo contrario: el sistema me jode, luego no me puedo permitir el lujo de pasar de él.

No estoy haciendo con ello apología del voto. Es verdad que la abstención es, en bastantes ocasiones (pero no sistemáticamente), un voto -no voto, mejor expresado- muy útil. Pero el voto no es un principio ético, es, simplemente un instrumento que hay que usar como sea más adecuado en cada momento.

El discurso de fin de año de Maragall puede parecer una pachangada. ¿Lo es realmente? Es posible. No seguro: posible. Pero hay que escucharlo. Ese discurso mueve voluntades. Muchas o pocas, pero las mueve; y esas voluntades son las de nuestros vecinos, no la de una entelequia, no la del dios de la misa, sino la del vecino de arriba, la del dueño del colmado, la del compañero de trabajo. Podemos rechazarlo -quizá DEBEMOS rechazarlo- pero no podemos ignorarlo.

Ignorarlo es de estúpidos.
Re: El primer Govern de Catalunya?
03 gen 2004
des de la absoluta desconfiança que genera qualsevol govern de PSC, crec que seria un error no estar atent amb el que fan. es tracta per molts joves del primer canvi de govern que preten fer (o això diuen) un gir a l'esquerra.
PEr mi l'objectiu com a comunista és canviar el sistema, acabar amb el capitalisme i construir el socialisme, i un govern socialdemocrata no reflecteix aquest objectiu. Ara bé, desconeixem si ens facilitarà (de forma involuntaria, obviament) la feina.
salut revolució i mori el mal govern
Re: El primer Govern de Catalunya?
03 gen 2004
Ja som grandets per anar de puristes per la vida dient que no volem votar per no embrutar-nos les mans en aquest sistema que no ens sembla prou democratic.
A veure si som mes madurs i sabem veure els matisos, i sabem actuar perque les coses vagin canviat poc a poc...
Re: El primer Govern de Catalunya?
04 gen 2004
Cal estar atents , a les actuacions del nou govern.Es obvi, que en principi es dels escenaris menys dolents, que en aquesta hipocrita democracia actual ens podiem trobar,ara bé els em de pentinar a la primera de banda.No ens podem fer il.lusions amb un govern del PSC,ERC,IC-IU,pero no crec que siguin pitjors que els feixistes de CiU iPP.De totes formes ja veureu com vindran temps de lluita amb aquest govern,(Desallotjaments,ordre públic,a el pallars ja fa temps que en sufrim la pesta blava dels gossos de esquadra,etc etc),cal donar canya a aquest govern a la minima que es passi, pero sense fer-lis el joc a la burguesia convergent , o al espanyolisme, per eltre banda encarnat tambe com no pel Maragall-Zapatero.SALUT!
excellentissimorum comunis opinio doctorum
04 gen 2004
"Una falsa alarma forzó el sábado la evacuación del edificio del Capitolio en Washington, sede del Congreso de EEUU, donde se dispararon las alertas de seguridad al detectarse "una posible sustancia peligrosa" en su sótano que resultó ser un disolvente industrial empleado en la limpieza"

cuanto cree Ud. que, los proclives trabajadores de la hacienda (y otras imprecindibles instituciones), tardaremos en ser atacados por este virulento virus despabilador de destetados y envidiosos, que no valen politicamente lo que vale, nuestro gonsalez, nuestro asnar, nuestro maragall..., que no valen lo que valen los validos jefes que nos hemos dado y a los que hemos sabido servir? cuando, como, donde...?
Qui votara a les eleccions generals?
04 gen 2004
A veure si ens treiem el pa de l'ull i ens deixem de romanticismes pseudoanarquistes...
Soc anarquista i a la llarga estic lluitant per una societat que s'autogoverni, on cadascu sigui responsable i sigui autodependent, pero a la curta, votare per intentar impedir que el PP tingui majoria absoluta.
Si vull, a la llarga, una societat amb individus mes lliures, critics i madurs, he de voler que surti un govern d'un PSOE afeblit que hagi de pactar amb els altres partits: IU, BNG, ERC, PNV, EA, Aralar, CHA, PA, CiU (potser),..
Siguem intel.ligents d'una vegada, i sapiguem ser estrategics (aixo si, amb molt de compte de no ser enganyats, que perills n'hi ha molts).
Re: El primer Govern de Catalunya?
04 gen 2004
En cap cas em fareu creure en cap partit polític ni en el sistema actual. Ja ho se que molts de vosaltres no en creieu tampoc, ja se que ens afecten ens agradin o no ens agradin, però el vostre possibilisme és el primer pas que utilitzen ells per autolegitimar-se, amb això no crec que estigui dient que tothom que vota és tal o qual, feu el que us doni la gana, però un vot no és utilitzat mai com una crítica sino com una reafirmació del sistema electoral.

En canvi vosaltres si que titlleu als que no creiem d'immadurs, romantics pseudoanarquistes, i demés "llindesses democràtiques". Ni la por a la dreta, ni el vot útil, ni el mal menor, ni cap mena de por que volgueu inculcar em farà dona el meu vot a cap d'ells, i no perque sigui més punki que ningú, ni per idiotesses que voleu atribuir-nos als abstencionistes, tinc els meus anyets com per haver vist durant un temps massa llarg com menteixen i en el fons no canvia res. Suposo que vosaltres també ho veieu però la vostra opció és un altre.

Si vosaltres heu decidit votar, molt bé, allà vosaltres, però em reitero que d'aquí quatre anys molts s'hauran d'empassar molta propaganda barata que s'ha vomitat durant la campanya electoral a Indymedia sobre el canvi i bla, bla, bla.

M'empasso si voleu que alguns en algun moment decidiu votar perque jo ho he fet, m'empasso que creieu que una opció és millor que d'altre perque és evident que hi ha canvis de matissos, reitero de matissos, però d'aquí a tenir esperances en els polítics va un pas molt gran que molts de vosaltres esteu donant sense voler i encara no han fet absolutament res.

Canvien els paiasos però el circ continua, insisteixo.
Re: El primer Govern de Catalunya?
04 gen 2004
Gràcies pel to del debat. Es nota que en el fons tots pensem d'una manera similar. Pel que fa aldilema voto-no voto, com acostuma a passar, trobo que els arguments d'uns i altres són força convincents. Em temo que jo continuaré en el dubte fins al darrer moment. Que cadascú actui segons el seu criteri.

salut

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more