Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
ACPV denuncia la passivitat policial davant les agressions i exigeix una investigació
31 des 2003
L'atemptat i robatori patit pel Casal Jaume I de Russafa ha demostrat la impunitat de la que gaudeixen els grups d'ultradreta, que durant els darrers mesos han atacat diverses entitats i no s'ha detingut cap responsable. ACPV porta més de 20 denúncies sense que s'haja iniciat cap investigació.
DSC02098.JPG
M.R.-València
El Casal Jaume I de Russafa ha obert aquest matí les portes per mostrar als mitjans de comunicació els desperfectes causats la nit del diumenge. Un grup indeterminat d'individus aconseguí trencar la reixa del local, causant nombrosos desperfectes al seu interior, i furtant diversos documents interns del Casal. Els signes evidents de l'agressió (vidres trencats, pintura blava i escombreries llençades per tot el local) es podien contemplar des de la mateixa vorera, fora del local. Els mitjans de comunicació haviem estat convidats per l'entitat per comprovar els efectes de l'atemptat, i escoltar la denúncia pública que han llençat contra la passivitat i ineficàcia de les forces de seguretat, i contra aquells responsables polítics que guarden silenci davant aquests fets.

L'entitat cultural porta ja 20 denúncies per atemptats contra distints Casals Jaume I del País Valencià, i han elaborat un llistat per la premsa amb tots els detalls de cada agressió i la conseqüent denúncia. Des de juliol de 2001 porten patint distints tipus agressions, des de pintades fins a l'agressió física patida pel coordinador Toni Gisbert, i finalment aquesta setmana l'assalt i destrossa del Casal Jaume I de Russafa. Gisbert fou agredit el passat mes de febrer al mateix Casal de Russafa, fet que va denunciar a la policia, identificant-ne els autors. A hores d'ara, tot i haver-se produït nombrosos atemptats més, encara no s'ha iniciat una investigació. Al mes de maig, ACPV es reuní amb Juan Cotino, Delegat del Govern, per transmetre-li la preocupació davant aquests atemptats polítics que se succeïen reiterada i impunement. Segons Acció, només els va donar bones paraules, ignorant la serietat de l'assumpte i denegant la vigilància que Acció suggeria pel Casal de Russafa. Entre els documents remesos a la premsa hi figuren dues cartes, una enviada al Delegat del Govern Juan Cotino, el passat 29 d'abril, i l'altra al Cap de Gabinet del Delegat del Govern, Mariano Vivancos el novembre de 2002. En ambdúes cartes ACPV ja manifesta la seua preocupació pels atacs i exigeix mesures.

No només ACPV, sinó que altres entitats atacades han reconegut els agressors coincidint amb les identificacions i posant-ho en coneiximent de la policia. Un veí de la zona va presenciar l'atemptat de diumenge i ha reconegut els autors, pel que hui mateix anava a dependències policials per cursar els tràmits pertinents. Es tractaria en gairebé tots els casos del mateix grup d'individus, de qui es coneixen noms i cognoms d'alguns i dels quals la policia ja tindria fitxa.

Eliseu Climent, Secretari General d'ACPV ha exigit l'actuació de les autoritats competents per detindre els autors, i ha corresponsabilitzat el Delegat del Govern si no s'atura aquesta escalada de violencia ultradretana. Climent ha dit que si això hagués passat al País Basc, ja n'hi hauria detinguts, i una condemna ferma per part de tots els partits i entitats. Per això ACPV exigeix un pronunciament de condemna contra aquestes agressions amb fons ideológic, ja que "el silenci denota o bé simpatia, sinó tolerància" per aquests atemptats.

El Coordinador d'ACPV Toni Gisbert, ha denunciat l'"absoluta i total inoperancia policial", i que no s'ha seguit el procediment habitual d'investigació. Les autoritats competents han al·legat que no es pot iniciar la instrucció del cas ni el tràmit procesal d'investigació dels fets mentre no es capture "in fraganti" els autors. Mercé Teodoro, advocada d'ACPV posava en dubte aquest procediment, i ha recordat que una identificació fotogràfica (coincident a més en diversos testimonis) pot conduir a una condemna penal. L'advocada ha assenyalat la gravetat dels fets, així com la preocupació per les persones de qui els assaltants tenen les dades.

Per tot això, Els tres representants de l'entitat han exigit que s'actue immediatament contra els pressumptes autors, i que s'ature la impunitat de la que gaudeixen per realitzar aquests tipus d'atemptats.
Mira també:
http://www.lavanc.com

Comentaris

Re: ACPV denuncia la passivitat policial davant les agressions i exigeix una investigació
31 des 2003
PROU IMPUNITAT FEIXISTA!!!!!!! LA POLICIA NO ACTUARÀ MAI CONTRA AKESTA "GENT", HI HEM D´ACTUAR NOSALTRES!!!!!!!MORT AL FEIXISME!!!!!
Sindicato Sindicat