Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Palma acull la manifestació de la Diada
30 des 2003
Partits i col·lectius sobiranistes fan avui a Palma la tradicional manifestació de la Diada de Mallorca, sota el lema ‘Defensam la terra, autodeterminació’
La Diada es commemora demà, 31 de desembre, amb els actes oficials i la Festa de l’Estendard. La manifestació d’avui, que convoca la Plataforma 31 de Desembre, sortirà a les sis de l’horabaixa del Born i acabarà amb una ofrena floral a l’estàtua de Jaume I. Després, hi haurà un concert a la plaça dels Patins i l’escriptor Pere Morey llegirà el manifest. La Plataforma denunciarà les recents ‘agressions al territori i als drets nacionals’ dutes pel Partit Popular, com els projectes d’autovies i el tancament de Som Ràdio.

Comentaris

Re: Palma acull la manifestació de la Diada
30 des 2003
PALMA DE MALLORCA, 30 (EUROPA PRESS)

Els actes de commemoració de la Festa de S''Estendard s''han fet aquesta tarda a la plaça d''Espanya de Palma davant les queixes de grups d''independentistes, que han escridassat el pregó pronunciat pel rector de la UIB, Avel·lí Blasco, i les ofrenes florals fetes pel PP i UM.

Els actes de S''Estendard han començat cap a dos quarts de set de la tarda amb la manifestació convocada per la plataforma 31 de desembre i que ha comptat amb gairebé 700 participants segons la Policia Local, 5.000 segons els organitzadors. Al final de la manifestació, l''escriptor Pere Morey ha llegit un manifest a favor de la cultura i la llengua mallorquines.

En la seva al·locució, Morey ha recriminat al Govern del PP "violar l''Estatut" pel que fa als temes de política lingüística i l''ha acusat de dur a terme una total desprotecció del territori que, segons Morey, pretén convertir Mallorca en un "immens parc temàtic en què els mallorquins, reduïts a serfs, tindran l''única funció d''aportar diners al tresor de l''Estat".

Finalment, l''escriptor ha apostat per difondre entre la societat mallorquina un "impuls ciutadà solidari" que ajudi a crear "una societat justa i ciutadans lliures, independentment del seu origen".

ESBRONCADES DURANT EL PREGÓ

Alguns dels manifestants s''han encaminat a continuació cap a la plaça d''Espanya on l''alcaldessa, Catalina Cirer, i la Corporació de l''Ajuntament de Palma han presentat el pregó pronunciat per Avel·lí Blasco. Durant el discurs, grups d''independentistes han fet proclames contra l''autovia Inca-Manacor i a favor de la continuïtat de Somràdio. Així mateix, s''han pogut escoltar crits que acusaven de "feixistes" alguns dels càrrecs del PP i exigien la seva dimissió.

En acabar el pregó, més de seixanta associacions i agrupacions polítiques de les Balears i Catalunya han presentat les seves ofrenes florals davant el monument del rei Jaume I. Ennmig d''aquests presents, les delegacions del PP i UM han rebut protestes i xiulets per part dels independentistes.

Al final de l''acte alguns membres del PP, entre els quals hi havia el conseller d''Educació i Cultura, Francesc Fiol, i el conseller d''Interior i secretari general del PP de les Balears, José María Rodríguez, han rebut esbroncades quan abandonaven la plaça d''Espanya.
Re: Últim dia per a escoltar Som Ràdio
31 des 2003
Avui dimecres 31 de desembre és l’últim dia que es podrà escoltar Som Ràdio, emissora pública íntegrament en català i l’única de les seves característiques que es pot escoltar a tot l’arxipèlag balear.
El govern balear del PP tanca l’emissora de titularitat autonòmica, de moment amb l’única explicació que es tracta d’una ràdio 'il·legal' i 'il·legalitzable'. Ara per ara, ja n’ha tancat la web.
El tancament d'aquesta emissora, compromesa amb la llengua i la cultura de les Balears, ha estat criticada per col·lectius de defensa de la llengua. Els treballadors han constituït la plataforma Som i Serem Ràdio, que s’ha mobilitzat intensament contra el tancament. El portal de l’Obra Cultural Balear aixopluga una pàgina des d’on es poden enviar correus electrònics de protesta. Vet ací les darreres accions:

+ Es presenta el disc en defensa de la continuïtat de Som Ràdio.
+ El PSM presenta una protesta al Parlament Europeu contra el tancament de Som Ràdio.
+ Demanen al carrer la continuïtat de Som Ràdio.

----------
http://www.somiseremradio.org
http://www.ocbweb.org
Sindicato Sindicat