Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina : mitjans i manipulació
La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
30 des 2003
Mireu la noticia que he pescat a www.rebelion.org (l'enganxo al final). A veure si aconseguim que el senyor Carod Rovira, que s'encarregara del tema de mitjans de comunicacio, faci una trucadeta al senyor Hugo Chavez...


"CONATEL entregó 24 nuevas habilitaciones a medios comunitarios

La Comisión Nacional de Telecomunicaciones (Conatel) entregó ayer 24 habilitaciones a distintas fundaciones comunitarias, con lo cual suma un total de 60 medios alternativos debidamente habilitados, reto impuesto por el presidente de la República, Hugo Chávez Frías, durante la celebración del II Foro Internacional y I Festival de Medios Comunitarios, realizado en octubre 2003."
Mira també:
http://www.okupemlesones.org
http://www.comespossible.org

Comentaris

Ara pot ser el moment de pressionar en Carod!
30 des 2003
Ara es el moment, en que des dels moviments socials hauriem de pressionar el nou govern perque permeti de crear mitjans propis dels moviments i de la societat.
Endavant ACS!
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
30 des 2003
pues creo que lo tendremos chungo para conseguir alguna cosa de los politicos en este sentido (y en otros, claro) porque se quieren asegurar el dominio de la propaganda.
ahora tendremos btv, comradio, tv3, c33, canal 24, catalunya radio, catalunya informacio en la orbita de un unico partido (psc)...
Jo veig que els moviments socials estan parats!
30 des 2003
Doncs jo participo a l'ACS i em sembla que els moviments socials no prioritzen estratègicament l'accés als mitjans de comunicació. Ens acontentem amb internet (indymedia, liberinfo, etc...), que no dic que estigui malament, però la gran batalla està en el camp mediàtic, on les empreses i les administracions controlen el tema i ho expliquen tot com els convé.

No tenim televisions dels moviments, ni sembla que ens preocupi gaire el fet que estan a punt de donar llicències a les TV locals i tancar el tema, i que en podem quedar fora. Per exemple al País Valencià ja s'han mogut i tenen PluraliaTV...

I pel que fa a ràdios, ho tenim cru perquè al dial radiofònic no hi ha lloc per a més ràdios, i les ràdios que podrien ser dels moviments, les anomenades ràdios lliures, ja fa temps que no estan gaire per la "labor" (per dir-ho d'alguna manera) i els moviments socials les tenen bastant (per no dir totalment) oblidades, tot i que les mantenim en l'imaginari col·lectiu com a ràdios dels moviments.

Donada la manca de planificació i d'estratègia a llarg termini dels moviments socials, que estem tancats en els nostres xiringuitos fins que fem una gran manifestació contra la guerra (faig una mica d'ironia per veure si espavilem, jo el primer), hem de celebrar l'aparició de l'Assemblea per la Comunicació Social (www.okupemlesones.org), però encara fa falta molt per tal que al llarg dels moviments socials travessi una vertadera consciència pel que fa a la necessitat de mitjans propis en TV i ràdio.

Només llavors, quan tots ens arramanguem, podrem fer una pressió inaguantable per al nou govern tan d'esquerres...
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
30 des 2003
No estic d'acord que als moviments socials no els interessi obrir canals de comunicació i tenir mass media propis.

Jo per exemple no participo activament a l'ACS perquè, la veritat, no tinc temps, però n'estic molt pendent i espero que ho treballin bé, i s'obri aquesta via.

També cal veure que la gent treballem, tenim vida social, i a part estem en mil històries, i tampoc no és realista apuntar-se a tot.

Però...

ENDAVANT ACS! EL QUE FEU ÉS D'UNA IMPORTÀNCIA CAPITAL!

Si en un moment concret us fa falta ajuda, llanceu la crida i em tindreu allí.
CAL QUE NEIXIN LULA$ A CADA INSTANT
30 des 2003
No somnien passats
que el vent s'ha emportat.
Una flor d'avui es marceix just a l'endemà.
Cal que neixin lula$ a cada instant.

ENDAVANT ACS!
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
30 des 2003
És veritat que hem de moure el cul...

Jo faig el compromís de moure'l i intentar mobilitzar la meva organització. Intentarem venir almenys a les assemblees generals de l'ACS que crec que són un cop al mes. No crec que ens hi poguem posar més, però almenys anirem seguint la història i fent visible el nostre suport.

Animo a tothom a proposar la participació dels col·lectius on estem en la creació d'una televisió i una ràdio...

Endavant ACS!
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
30 des 2003
Ho pregunto perquè sóc membre d'una ONG i, a vegades, quan la gent parla de moviments socials no em queda clar qui hi inclouen, ja que hi ha força gent que només hi té en compte col·lectius més horitzontals, radicals i llibertaris.

En les últimes mogudes tipus Banc Mundial i Campanya contra l'Europea del Capital, han sortit mogudes molt guapes que han anat molt més enllà de les associacions i de les ONG, conformant un moviment antiglobalització, però tot i així, crec que la feina feta per ONG i altres també ha ajudat a aquesta moguda.

Jo considero que els moviments socials estan formats per tot el teixit associatiu amb tota la seva diversitat, ONG incloses.
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
30 des 2003
Torno a ser jo.
M'he deixat de comentar que em va agradar molt la moguda que va haver-hi el 2000 amb la Consulta per l'Abolició del Deute Extern que es va fer paral·lelament a les eleccions generals, perquè allí es va veure una sinèrgia molt autèntica entre col·lectius més llibertaris, més formals, més associacions, cristians de base, okupes, etc... amb la única exclusió dels partits polítics que concorrien en les eleccions generals.
Aquell esperit em va semblar molt autèntic i molt realista.
TOTHOM ES BENVINGUT A L'ACS!!
30 des 2003
En principi que vingui tothom i després ja veurem si ens entenem.
A l'ACS tothom que està a l'assemblea té veu i les associacions o col·lectius també hi tenen veu. El que sí que no s'acceptaria és que una associació (ONG o el que sigui) vulgui manipular les decisions de l'assemblea dient que té molt pes social o alguna cosa així (que alguna vegada, en altre mogudes, ens hi hem trobat amb els sindicats, com CCOO que deien que tenien 300.000 afiliats i que la seva opinió havia de comptar més que la d'altres col·lectius, per exemple en assemblees com les de les campanyes com la del Banc Mundial).
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
31 des 2003
És curiós com la gent que es mou - per allò dels "moviments" - socialment sol tenir una visió molt clara de la importància que tenen els mitjans de comunicació a la nostra societat però no prioritza a la seva feina activista la lluita per obtenir-ne de nou o canviar els que hi ha. Potser això forma part de la mandra molt difosa que tenim a l'hora d epensar estratègies, objectius, de les nostres activitats. Anem fent... i així ens va...
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
31 des 2003
Abans quan la gent havia acabat una manifestacio, se n'anava cap a un bar per celebrar-ho. En canvi ara que sabem la importancia que tenen els mitjans de comunicacio, quan acabem una mani, marxem corrents per no perdre'ns el telenoticies, a veure que diuen de la manifestacio.

Tot i que ens adonem de la importancia dels mitjans de comunicacio, no centrem les nostres estrategies a crear mitjans de comunicacio potents o a lluitar perque els que hi ha siguin millor.

Potser es que no tenim estrategia com a moviments... (!) o potser es que nomes veiem la importancia en els grans mitjans de comunicacio i pensem que nosaltres no en podem fer de suficientment multitudinaris... (!).
Re: La societat catalana necessita canals de comunicacio VERSUS el cas de Venezuela.
31 des 2003
També participo a l'ACS. Crec que el gran repte és que aconseguim ser una assemblea de col·lectius, moviments i persones a treballar a l'una (cadscú des de i com pugui) per crear una tele i una ràdio dels moviments socials, de les quals una ACS forta, diversa i amb un entramat de base potent en sigui la TITULAR i també la responsable de la GESTIÓ!!! Com es fa això? Només hi ha una manera: ESBRINAR-HO!!! I tenir el ple convenciment que estem obrint pas...

Des de la vella Europa (i més d'un context com el de Catalunya) hem de ser conscients que hi ha molt per fer!!! No ens embarranquem en cofoismes!!! Ara és una bona oportunitat per batallar-nos un Tercer Sector Audiovisual, i ens pot anar molt bé tenir en compte les experiències d'Amèrica Llatina... Vaja, penso que n'hem d'aprendre molt!
Sindicato Sindicat