Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
E.T.A.(m) PROPOSA UNA TREVA EN UN COMUNICAT ENVIAT A LA TELEVISIÓ PÚBLICA BASCA
29 des 2003
La organització armada ha enviat un comunicat a Euskal Telebista

Euskadi ta Askatasuna proposa una treva si les forces pro-autodeterminació s’uneixen per les eleccions espanyoles
En un comunicat enviat a la Ràdio i Televisió públiques basques (Euskal Telebista), ETA ha anunciat que està disposada a iniciar una treva si els partits nacionalistes bascos s’uneixen en una candidatura unitària de cara a les pròximes eleccions generals del mes de març. Segons explica la organització en el comunicat, l’objectiu és aconseguir, mitjançant la unió de totes les forces nacionalistes, el dret a l’autodeterminació del poble basc. Cal recordar que el 16 de desembre passat Arnaldo Otegui del grup parlamentari Sozialista Abertzaleak i dirigent destacat de la il·legalitzada Batasuna, ja va proposar al PNV-EA que s’unissin les forces per fer un front comú en les eleccions generals. Per la seva banda, el president autonòmic Juan José Ibarretxe va anunciar que no consideraria la proposta fins que aquest grup no condemnés la violència exercida per ETA.

Comentaris

Re: E.T.A.(m) PROPOSA UNA TREVA EN UN COMUNICAT ENVIAT A LA TELEVISIÓ PÚBLICA BASCA
29 des 2003
Euskal Herriak bizi duen une garrantzitsu honetan, Euskadi Ta Askatasunak hau jakinarazi nahi dio Euskal Herriari:

- 2003ko Abenduaren 16an Bergaran, Espainiako hauteskundeetan autodeterminazioaren aldeko indar guztien artean kandidatura bateratua osatzeko proposamena ontzat ematen duela.
- Ekimen hori azken bururaino iristeko beharko liratekeen neurriak hartu eta behar diren urrats guztiak emateko prestutasun osoa duela.



Ante el momento crucial que está viviendo nuestro Pueblo, ETA quiere manifestar lo siguiente:

- Que da por buena la propuesta presentada el 16 de diciembre del 2003 en Bergara con el objetivo de constituir entre todas las fuerzas favorables al derecho de autodeterminación una candidatura única para presentarse a las elecciones españolas.
- Que está dispuesta a tomar las medidas pertinentes y a dar todos los pasos necesarios para que dicha iniciativa logre su objetivo final.



En vue de l’offre présentée à Bergara le 16 décembre 2003 et tenant compte du moment crucial que vit le Pays Basque, ETA veut transmettre ce qui suit :

- Dans le but d’obtenir le Droit à l’Autodétermination pour le Pays Basque, nous approuvons la proposition de constitution d’une plataforme unitaire pour les prochaines élections espagnoles.
- À cet effet, ETA est disposée à prendre les mesures pertinentes et à faire toutes les démarches nécessaires pour que l’initiative puisse atteindre son but final.


Euskal Herrian, 2003ko abenduan

Euskadi Ta Askatasuna
--------------------------------------------------

http://euskalherria.indymedia.org
Propuesta de Bergara
29 des 2003
:)
Mira també:
http://www.gara.net
Sindicato Sindicat