Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
No a l'acord per a la Negociació Col·lectiva 2004
29 des 2003
<b>Davant la signatura d'un nou Acord InteConfederal per a la Negociació Col·lectiva 2004 per part d'UGT-CCOO i de CEOE-CEPYME, la Confederació General del Treball (CGT) vol manifestar el seu rebuig a dita acord per les següents raons:</b>
1º.- Aquest acord és un nou pacte dintre d'una escalada cap a la consolidació del model de pacte social permanent

2º.- Aquest acord és continuació directa dels acordats en els anys 2002 i 2003, amb els mateixos continguts, es va pretendre limitar la Negociació Col·lectiva. Aquest irresponsable acord novament deu ser desmantellat des de l'Acció Sindical i la mobilització conveni a conveni, empresa per empresa.

3º.- Aquest any signen novament per al 2004 un increment orientatiu del 2% , intentant supeditar qualsevol possible increment salarial o clàusula de salvaguarda al constant increment de la productivitat.

4º.- La situació de l'ocupació ha seguit empitjorant lamentablement. A l'increment de la precarització de l'ocupació ( temporalitat, abaratament de l'acomiadament,…) cal afegir aquest any la reducció del ritme de creació d'ocupació i el que és més destacable i lamentable un clar increment de l'atur.

5º.- Les receptes neoliberals, unánimente assumides per UGT-CCOO i per CEOE-CEPYME ja són conegudes: contractació temporal, acomiadament lliure, increments de la productivitat, flexibilització de les condicions laborals,… Aquestes propostes que són la columna vertebral del AINC 2004 (com el van anar del AINC 2002 i 2003), xoquen directament amb els interessos dels treballadores i les treballadors i amb els mínims exigibles de justícia social.

6º.- Les necessitats reals de formació del conjunt dels treballadors i treballadores, la situació de permanent desigualtat entre homes i dones i les dificultats de determinats col·lectius socials continuen tractan-los d'una manera frívola i malintencionada, com el feien les parts signants del AINC 2002 i 2003, ja que s'utilitzen problemes reals sense resoldre per a justificar acords que van contra els treballadors i treballadores.

7º.- La siniestrabilitat laboral i el nombre de morts per accidents laborals que es produeixen de manera estable, segueixen sense trobar solució dintre del marc del pacte social.

Per tot això, la Confederació General del Treball <b>manifesta el seu ferm rebuig al contingut de l'Acord Interconfederal per a la Negociació Col·lectiva 2004 i al pacte social permanent desenvolupat per UGT-CCOO amb les organitzacions patronals i el govern.</b>

29 de Desembre de 2003
Sindicato Sindicat