Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
Investigació sobre més casos de corrupció de Fabra
27 des 2003
mes dades sobre les relacions de fabra amb empresaris
Investigació pròpia

-CAS GER:

CARLOS FABRA HA ESTAT FENT TRACTES DE FAVOR A L’EMPRESARI JESÚS GER, RELACIONADA EMPRESARIALMENT AMB LA DONA D’AQUEST


Maria Amparo Fernández Blanes, dona del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha estat inscrita en el 5/11/1997, tres mesos després de la constitució de la SL com a Consellera i Secretaria de la Aparthoteles la Coma Societat Limitada, i apartada del lloc en 30/05/2001. (La Coma és l’exclusiva zona residencial de Borriol, on Carlos Fabra té el seu camp de golf, propietat heretada de la família) . Aparthoteles la Coma, ha tingut sempre la seua seu social en C/Moyano 8 baixos, és a dir, en Marina d’Or, i apareix com a administrador únic Jesús Ger, propietari de totes les marques del grup, i gran beneficiat per Carlos Fabra des de que aquest ocupa la Diputació.
La documentació a la qual hem tingut accés, relativa a l’exercici 2000, en el qual La dona de Fabra exercia les responsabilitats, la SL va perdre 44.865 € , sense saber els resultats en 2001 i posteriors (s’està investigan en el cas) .
- Fabra ha emprat sempre a l’administració per a beneficiar per totes bandes a aquest empresari: que en una comparativa del beneficis declarats dels anys 1997 al 2002, veiem com es passa d’un benefici net de 180.518 Euros (uns trenta milions de pessetes, als 12770840,48 del 2002 (2.124.888.984 pessetes)
2002 2001 2000 1999 1998 1997
Beneficis nets 12.770.840,48 € 11.661.251 10.903.003,54 3.810.742,38 170.676,2 180.518,7
Ací caldria mirar també com s’han incrementat les subvencions de l’administració, dada que us facilitarem em breu

- Dades de la connivència de Fabra-Ger:
- Ha impulsat des de la Diputació, la creació de l’avinguda de Barcelona, sobre l’albufera d’Orpesa, per a unir el complexe amb el poble d’Orpesa, contra el poder judicial. (EL govern autonòmic del PP va rebutjar incloure l’albufera en el catàleg de zones humides).
- Fa dos anys, quan un temporal va afectar a moltes infraestructures a les comarques de Castelló, Fabra va demanar a l’exèrcit que posara un pont metàl•lic sobre el riu xinxilla, perquè l’aigua s’havia endut el pont il•legal de la urbanització, i tot i poder accedir a Orpesa o a Cabanes pel camí l’Atall, aquella va ser la prioritat de Fabra, mentre no va moure un dit quan per exemple, el mateix temporal havia deixat incomunicat i sense pont, al poble de Cervera del Maestrat.
- Totes les inversions de regeneracions de costes del govern central de dos exercicis anteriors, es van destinar a la platja de les Amplàries, és a dir, a Marina d’Or, mentre el temporal passat havia fet desaparèixer platges consolidades (Marina d’Or mai havia tingut una platja en condicions)
- EL colp d’estat al PP de Cabanes, perquè li aprovaren el PAI Torre la Sal a Marina d’Or, davant la negativa del PP local, Fabra va fulminar políticament a la diputada provincial Teresa Gual, i atorgant-li després al dòcil Artemio Siurana, plegat als interessos de Ger.
- La ubicació premeditada del parc temàtic Mundo Ilusión en l’àrea d’expansió de Marina d’Or, on l’empresa està comprant terrenys de manera bàrbara, a la carta, amb l’empar de la Diputació, el propi Fabra va eixir a la palestra fent unes declaracions en les quals deia que es podria endur el part temàtic a un altre lloc si es continuava demanant tant alts preus pels terrenys, els propietaris; i no era ell el que comprava sinó l’empresa Loger.
- El cas del vial Cabanes-Marina d’Or: aquesta polèmica via, es es fa per l’opció Sud, en contra de qualsevol lògica que no siga la del benefici a les empreses de Loger; desenvoca a les portes de la urbanització, i travessa literalment el parc temàtic, al voltant d’aquest vial, l’empresa ha estat comprant els darrers mesos tot el terreny, per muntanyós que siga. El PP ha emprat la força bruta, saltant-se la llei, xulejant a la justícia, per fer aquest vial tot i la sentència d’octubre del 2002, per a aconseguir,per mitjà d’una política de fets consumats, el vial que unisca directament l’aeroport amb Marina d’OR L’actuació policial d’ahir, desmesurada, va ser producte de la presió de Fabra sobre Sánchez Peral, titella d’aquest.
- En breu us enviarem més informació al respecte

CAS CARMACAS/ARTEMIS 2000 SL

Artemis 2000 SL

En el registre consta que aquesta empresa, suposada tapadora per a pagar a Fabra els favors de l’empresari Vilar, segons versió d’aquest comença a operar el 14/10/1999, com empresa dedicada a la compravenda i arrendament de finques urbanes, amb un capital de 3.006 euros, sent administrador unic Ramon Cerda Sanjuan , i en domicili en la carretera Alfara-Boicarent S/N d’Alfara (Alacant):
Cerdá Sanjuan, Ramón
Ramón Cerdá, nacido en Ontinyent (Valencia), en 1964, ha escrito hasta la fecha una serie de ensayos monográficos sobre temas como negociación bancaria, arrendamientos, y publicidad entre otros. Su vocación ha estado siempre dirigida hacia la novela, a pesar de que no había reiniciado esta actividad hasta el pasado año 2000, desde 1982, fecha en que escribió su ópera prima, VENDEYTA. Actualmente es Asesor Fiscal especializado en temas mercantiles, siendo su actividad principal la venta de sociedades limitadas y anónimas en 24 horas en todo el territorio nacional (www.ramoncerda.com)
Exactament en el mateix dia, 08/11/1999, l’empresa Artemis 2000 SL és inscrita en el registre mercantil de Castelló, amb adreça Paseo Pilar Coloma, 18, 12560 Benicàssim i destinada a la fabricació de productes per a l’alimentació d’animals de granja.
- Apareix també una empresa baix el nom Nova Artemis 2000 SL, constituïda el 10 del 10 del 96, destinada al comerç a l’engròs de roba, amb domicili a C/ Robrenyo 63.69, 08014 de Barcelona
Contes d’Artemis 2000 SL
2000 1999
Actiu circulant 4.717,95€ 2.929,92 €
Total actiu 9.838,57 3.005,06 €
Resultat de l’exercici -2.782.69 00

Per la seua banda, Carmacas SL; comptava en el 2000, primer d’any d’activitat de 76.340 €, es registra el 28/04/2000 i l’adreça és C/Gasset 1, 2º 4ª, domicili personal de Carlos Fabra, i inscrita com a empresa destinada a activitats d’assessorament en direcció i gestió d’empreses
Carlos Fabra ocupa els següents càrrecs en l’actualitat.
- PLANING Y PROMOCIONES S.L: amb domicili també en casa de Fabra, on ocupa els càrrecs de Conseller, President i Conseller Delegat; tots els càrrec de la SL, inscrita en registre des de 22/04/1993, i encara en actiu.
- INSTITUT VALENCIA DE L’EXPORTACIÓ IVEX SA, on figura com a Conseller.
- GOLF DEL MEDITERRENEO: Inscrita en 09/08/1999, Fabra ocupa els carrercs de Conseller, i també com a 2 vegades president segons el registre.
- SOCIEDAD PROYECTOS TEMÀTICOS DE LA COMUNIDAD VALENCIANA: On està incrit com a Conseller.
- PROYECTO CULTURAL DEL CASTELLÓN: figura també com a conseller.
- CARMACAS: Administrador únic, amb domicili a sa casa
- AEROPUERTO DE CASTELLON SL: Figura com a president
I ha ostentat els següents càrrec en empreses
- PLANINGY PROMOCIONES SL: Conseller delegat, conseller, president, i conseller delegat. -COCINA RIOJANA DE VANGUARDIA S.L, a nom de la seua dona, i on ell és administrad solidar ( 1991 i 1999). - Varios nomenaments en l’IVEX, en Gestora Urbana Municipal de Castelló, SA Golf de Mediterreno Proyecto Cultural de Castellón, Urbanización la Coma SA, Turcastellón SA, Aeropuerto de Castellón
VALORACIÓ : Tot i que durant els propers dies continuarem donant-vos informació sobre aquest tipus d’empreses de l’entorn de Fabra, queda ja palès alguna de les següents coses:
a) Fabra i Ger han tingut relació empresarial per mitjà de la dona d’aquest, que ha participar de la SL que ha urbanitzat la Coma, on Fabra té interessos per tots coneguts, i això es relaciona directament en el tracte de favor de Fabra amb Ger, que ha augmentat espectacularment els seues beneficis.
b) Nova Artemis 2000 es creada en 24 hores, ies posa a funcionar, des d’Alacant passa al registre de Castelló, i esdevé des del principi en empresa deficitària, per tant, té sentit les denúncies fetes per Vilar sobre aquesta empresa.
c) Existeix Carmacas, donada d’alta en el domicili personal de Fabra, i que desenvolupa tasques incompatibles amb el càrrec del president de la Diputació. Aquest tema, clar, d’assessorament i estudis per a empreses privades, de cara a l’administració, és totalment incompatible, i per tant Fabra ha estat beneficiant-se il•legalment del seu càrrec: LA DIMISSIÓ ÉS NECESSÀRIA.
d) Naranjax té la seua darrera modificació en el registre mercantil el 25/11/2003, que coincideix amb la crisi dels abans amics Fabra/Vilar
e) La manca d’explicacions de Fabra sobre l’assumpte, dóna més ales a creure que està totalment esquitxat, no ha explicat a quines empreses ha cobrat gràcies a Carmacas, i el resultat d’eixes operacions

PER DOSSIFICAR UN POC LA INFORMACIÓ, ANIREM DONANT-LA POC A POC ELS PROPERS DIES.

+ informació
Carles Mulet
616469869
Mira també:
http://laplanaimc.homelinux.net/newswire/display/236/index.php
Sindicat Terrassa