Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El moviment okupa revifa també a Sabadell
27 des 2003
Uns 70 joves ocupen una antiga fàbrica de Sabadell tres anys després de l'últim desallotjament

Convertiran l'edifici, tancat des de fa 20 anys, en un centre social
El moviment okupa revifa també a Sabadell. Com a Barcelona i a l'àrea metropolitana, després de les mobilitzacions contra la guerra de l'Iraq els moviments socials són més actius. Tres anys i mig després de l'últim desallotjament -el juliol del 2000-, uns 70 joves de col·lectius alternatius sabadellencs han entrat en una fàbrica de sabó de la plaça Marcet, al centre de la ciutat, que feia 20 anys que estava tancada.

+ Les pancartes anuncien que la fàbrica ha estat ocupada.

Els joves que han ocupat la fàbrica diuen que no tenen res a veure amb els de fa tres anys. «Som gent nova, tot i que alguns d'aquells joves s'hi han afegit», expliquen. La seva voluntat és convertir l'espai en un centre social i cultural obert a la ciutat.

A la façana de l'antiga nau hi ha pancartes signades per l'Assemblea Okupa de Sabadell. És la seva carta de presentació i, a banda del lema Alliberem espais, aprofiten per recordar que estan contra projectes com el zoo de Sabadell, el golf de Terrassa i el quart cinturó. Han preparat l'ocupació durant dos mesos i ara, a part de netejar-la i adequar-la per a l'ús social que li volen donar, hi han definit un pla d'activitats: muntaran una biblioteca i un gimnàs, organitzaran classes de guitarra, d'àrab i de català, i oferiran concerts com a alternativa als espais d'oci de la Zona Hermètica.

Amb aquesta nova ocupació, el col·lectiu vol denunciar «l'especulació com a resultat d'un sistema econòmic que ens aixafa», segons els portaveus. Els joves asseguren que al Vallès Occidental un 15% dels edificis estan desocupats. En les properes setmanes es reuniran amb diverses entitats i amb la Federació d'Associacions de Veïns per explicar-los el seu projecte i demanar-los que hi participin.

Els amos de la nau, la família Argemí, ja han presentat una denúncia per demanar-ne el desallotjament.

Comentaris

Re: El moviment okupa revifa també a Sabadell
14 gen 2004
Aprofito ja que he llegit el text per anunciar desde l'assemblea del Centre Social Alliberat Els Maquis que el proper dissabte dia 17 s'han organitzat unes jornades de portes obertes per presentar el nostre projecte i per obrir, tant a la ciutadania sabadellense com a la de la resta dels pobles catalans, les portes d'un espai que preten ser de totes i per a totes. Així, us convoquem a tots a assistir a les 10h a la Plaça dels Maquis (antiga plaça marcet), on es troba el vostre espai. A les 12 tindrà lloc una xerrada-debat per informar i intercanviar opinions sobre el progrés de la (re)construcció i sobre la problemàtica de l'especulació a la nostra vila. A les 14h hem organitzat un dinar popular amb el preu de 3€. Així doncs, fins dissabte!
Re: El moviment okupa revifa també a Sabadell
17 mai 2004
he seguit la feina que heu estat fent durant aquests mesos, una treball molt important, com es el d'alliberar espais que estan sent especulats amb el fi de fer-ne un bon ús.
us animo i em tindreu al vostre costat.
força i lluita.
Re: El moviment okupa revifa també a Sabadell
14 nov 2004
Okupa Resisteix!!!
Sindicat Terrassa