Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : fòrum 2004 : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
'L'anti-Fòrum' denuncia la "farsa" del 2004
27 des 2003
Neix L'Assemblea de Resistències; Un nou col.lectiu anuncia que portarà a terme mobilitzacions.
27 Dec. (El Periódico de Catalunya)

El Fòrum 2004 és "una operació urbanística gegant disfressada de trobada de cultures, diversitat i pau". Darrere d'aquesta declaració de principis hi ha un grup variat d'associacions veïnals, moviments socials, okupes, col.lectius d'antropòlegs i grups solidaris amb Llatinoamèrica, entre altres, units per denunciar la "fal.làcia" i les contradiccions de la trobada de les cultures. Anuncien mobilitzacions. Ja han elaborat un decàleg.

L'Assemblea de Resistències al Fòrum considera que la cita de l'any que ve és una cosa així com una gran fal.làcia urbanística, i així ho posen de manifest al primer punt d'aquest decàleg. "L'ajuntament planifica la ciutat en funció dels seus interessos econòmics i del capital privat sense tenir en compte les necessitats urbanístiques de Barcelona". El moviment denuncia, per exemple, que a la reforma del barri de la Mina, ubicat just al costat de la zona del Fòrum, s'hi destinaran 72 milions d'euros (prop de 12.000 milions de pessetes), mentre que les obres del 2004 en costaran 2.300 (382.000 milions de pessetes).

En resum: que l'ajuntament s'oblida dels barcelonins i segueix fent una ciutat per al turista.

L'assemblea també critica la "farsa" que algunes administracions "responsables de l'aprovació de lleis que col.loquen l'immigrant en una situació d'indefensió legal" venguin el Fòrum com a cita "suposadament multicultural i de drets humans".

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ
El moviment carrega les tintes, així mateix, contra alguns dels patrocinadors privats del Fòrum, als quals acusa de vincular-se a aquest esdeveniment amb l'únic afany de "netejar la seva imatge" davant "les reiterades denúncies que han rebut per agredir el medi ambient, els pobles indígenes, els consumidors i els treballadors". Assegura, a més a més, que algunes de les empreses que donen suport a l'esdeveniment "tenen interessos en la indústria armamentística i inverteixen en tecnologia militar".

Els portaveus de l'assemblea van assenyalar que ja s'ha posat en marxa la fase de sensibilització d'una campanya anti-Fòrum que al gener seguirà amb la celebració de diversos debats sobre el tema. Com més a prop sigui el començament de la trobada --s'ha previst que comenci el 9 de maig--, més accions es portaran a terme, algunes per denunciar un altre dels "errors" dels organitzadors: relegar els ciutadans al paper de mers "espectadors", quan se suposa, diuen, que es tracta d'un esdeveniment amb vocació "participativa". "S'ha organitzat des de dalt", diuen.

El moviment, finalment, estima que totes les obres que s'estan portant a terme al costat de la desembocadura del Besòs constitueixen "una clara agressió mediambiental".
Mira també:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=5&idioma=CAT&idnoticia_PK=89376&idseccio_PK=12&h=031227

Comentaris

Re: 'L'anti-Fòrum' denuncia la
27 des 2003
per molt que el periodico
ho digui,
em penso que aquesta
assemblea de resistències
contra el fòrum 2004,
no va néixer ahir.
Vaja!
Re: 'L'anti-Fòrum' denuncia la
28 des 2003
Crec que l'acte contra la política genocida de Repsol, patrocinador del Fòrum de les Cultures 2004,organitzat per L'Observatori Transnacional
i el Comitè de Solidaritat amb els Pobles Indígenes, celebrat el passat diumenge 14 de decembre a Barcelona fou també un bon tret de sortida.
Re: 'L'anti-Fòrum' denuncia la
28 des 2003
I dale amb el fet d'oblidar que el Pla Delta que està destrossant el Delta del llobregat, te una sèrie de nous aspectes absolutament relacionats amb el ferum i la política urbanística barcelonina de menyspreu amb els pobles que l'envolten. Qüestions de negociacions, calendaris i aturades del projecte no han fet possible que tot el complexe estès inaugurat pel 2004 quan es tenia previst, per més glòria de la gran BCN i el seu patètic ferum. No només a St. Adrià els destrossen el port, perque aquest silenci?
Sindicat