Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Dos Anarquistas heridos por disparos de soldados Israelíes
26 des 2003
<b>Soldados israelíes hirieron hoy, viernes, por disparos a dos miembros de la organización "Anarquistas contra el muro" que se manifestaban junto a la valla de seguridad que Israel levanta en Cisjordania.</b>
Jerusalen, 26 Dic.(EFE)

Una de las víctimas, de nacionalidad israelí, sufrió heridas de consideración, se informó. También resultó herida una activista extranjera.
Fuentes militares dijeron que los manifestantes, que protestaban por la construcción del muro israelí en tierras palestinas, causaron daños en la obra y no hicieron caso de los disparos de advertencia.

Es la primera vez que activistas de ese grupo se manifiestan en Cisjordania y contra el polémico muro en particular.

Los heridos fueron trasladados al hospital Beilinson, en la ciudad israelí de Petaj Tikva.

Comentaris

Testimoni d'un brigadista catala alli present
26 des 2003
Avui ens hem llevat d'hora sabent que anavem a un poblet que es diu Mas-ha on es feia una accio contra el mur.Ens ha costat arribar fins alla ja que el nostre taxista no sabia massa per on anava.En arribar alla ens hem trobat amb gent palestina(de totes les edats),internacionals i tambe un grup de joves israelians contraris a l'ocupacio i a la construccio del mur.Eren molt joves i amb estetica punk i anarquista.Hem intercanviat el correu electronic amb una noia d'ells que portava una samarreta de Passa't a la resistencia i que quan li hem preguntat ens ha dit que havia estat uns mesos a Bcn.Tornant a la manifestacio,era amb poca gent.M'ha sobtat d'entrada la curta edat dels joves israelians(entre 16 i 19 anys) i que anaven preparats amb tenalles per trencar la valla.Amb un megafon un senyor engrescava els palestins mes joves a cridar frases contra el mur quan de sobte els joves israelians han comensat a correr cap a la tanca on ens esperava l'exercit sionista.Alla els joves han comensat a forsar la tanca i a empenyer-la.Els soldats han respos,en un primer moment,amb trets a l'aire(que segons alguns companys q eren a primerissima linia no eren tant enlaire).Els joves han seguit amb l'accio i ha sigut en aquest moment quan els soldats han disparat amb foc real a un jove israelia.Increible!No ho podia creure!Davant meu(a menys de 20 metres)acabaven de disparar un jove inofensiu i desarmat!Rapidament un cotxe palesti de suport a la manifestacio se l'ha endut cap a l'hospital i hores d'ara no sabem el seu estat.Una companya seva ens ha dit que creia q era el primer cas de trets a un israelia per part de l'exercit.
Un cop sabeu el que ha passat avui us voldria comentar uns punts q m'han sobtat molt:
A la manifestacio hi havia nens palestins(5 anys...)que en sentir els primers trets no s'han ni inmutat.Quan he vist les seves cares amb absencia total de por he sentit moltissima llastima.M'ha semblat q els impacten tant els trets com a mi veure una noia amb pantalons negres pel carrer,gens!
Per altra banda voldria fer un petit homenatge a tots els israelians que s'oposen frontalment a l'ocupacio i al mur.Els joves que avui han vingut a participar de l'accio han vingut carregats de valentia.Han donat una lliso als soldats.Els han cridat en hebreu que aquest mur es una vergonya i se la han jugat fins que un d'ells ha rebut de valent.Tambe vull remarcar que al moment de ser ferit el jove,encara no s'havia lograt obrir la tanca.Doncs tot i saber que havien disparat un company seu han volgut seguir amb l'accio i finalment han aconseguit obrir-la.Evidentment ha sigut un fet simbolic que ha tingut un preu molt alt.Al darrera hi havia nombros exercit per tornar a tancar-la.I una dada mes per acabar.Mentre tots aquests fets es produien,a la banda on es trobava l'exercit es podien veure un grup de colons rient-se dels trets i desafiant els palestins i sobretot els joves israelians.

Eduard Pinilla
Re: Dos Anarquistas heridos por disparos de soldados Israelíes
26 des 2003
Les dues persones ferides de bala són membres de l´organització "Anarquistes contra el mur". Una de les víctimes ha patit ferides de consideració.






Es la primera vez que activistas de ese grupo se manifiestan en Cisjordania y contra el polémico muro en particular.

Per una altra part, vàries desenes de vehicles tot-terreny de l´exèrcit han arribat divendres al camp de refugiats palestins de Balata, a Nablús (nord de Cisjordània) i han imposat el toc de queda. Els militars han començat a revisar casa per casa, suposadament, cercant activistes palestins. Responsables militars han confirmat que s´estava realitzant aquesta operació a Balata. Aquest dispositiu forma part d´una sèrie d´operacions iniciades en aquest camp de refugiats el 16 de desembre.

Pel seu costat, la resistència palestina a la franja de Gaza ha disparat a primeres hores de la tarda de divendres un cohet cassolà Al Qasam contra un assentament israelià veí. Fonts militars han indicat que no s´han produït ni danys ni persones ferides.
+ notícies +
27 des 2003
Soldados israelíes hieren a dos pacifistas que protestaban contra el "muro del apartheid"

Soldados israelíes han herido hoy por disparos a dos miembros de la organización "Anarquistas contra el muro" que se manifestaban junto a la "valla de seguridad" que Israel levanta en Cisjordania.

CISJORDANIA-. Una de las víctimas, de nacionalidad israelí, ha sufrido heridas de consideración. También ha resultado herida una activista extranjera.

Fuentes militares dijeron que los manifestantes, que protestaban por la construcción del muro israelí en tierras palestinas, causaron daños en la obra y no hicieron caso de los disparos de advertencia.

Es la primera vez que activistas de ese grupo se manifiestan en Cisjordania y contra el polémico muro en particular.

Los heridos han sido trasladados al hospital Beilinson, en la ciudad israelí de Petaj Tikva.

Por su lado, la resistencia palestina en la franja de Gaza ha disparado a primeras horas de esta tarde un cohete casero Al Qasam contra un asentamiento israelí vecino.

Fuentes militares, que no han identificado la localidad, aparentemente para no orientar a los atacantes, han informado de que el cohete no ha causado víctimas ni daños.

Otra incursión en Nablús

Por otro lado, varias decenas de vehículos todoterreno del Ejército israelí han penetrado en el campo de refugiados palestinos de Balata, en Nablús (norte de Cisjordania) y han impuesto el toque de queda, según fuentes de seguridad palestinas.

Los militares han comenzado a revisar cada casa, supuestamente, en busca de activistas palestinos. Responsables del Ejército han confirmado que se estaba realizando dicha operación en Balata.

La de hoy forma parte de una serie de operaciones iniciadas en este campo de refugiados el 16 de diciembre.
Re: Dos Anarquistas heridos por disparos de soldados Israelíes
27 des 2003
Deux anarchistes blessés par des tirs de soldats Israéliens

Aujourd'hui vendredi 26/12 des soldats israéliens ont blessés par des tirs deux membres de l'organisation "Anarchistes contre le Mur " qui manifestaient contre la clôture de sécurité qu'Israël est en train de construire en Cisjordanie.

Deux anarchistes blessés par des tirs de soldats israéliens

Aujourd'hui vendredi 26/12 des soldats israéliens ont blessés par des tirs deux membres de l'organisation "Anarchistes contre le Mur " qui manifestaient contre la clôture de sécurité qu'Israël est en train de construire en Cisjordanie.

Jérusalem, 26 Dec. Une des victimes, de nationalité israélienne, souffre des blessures sérieuses, et un autre activiste étranger a été blessé par une balle en caoutchouc. L'incident s'est produit près du village palestinien de Mesha, à l'est de Rosh Ha'ayin. Cette action faisait partie d'une campagne lancée par le "Mouvement Anarchiste contre le Mur". Le manifestant sérieusement atteint se nomme Gil Naamaty et habite le Kibboutz Nirim Des sources militaires ont affirmé que les manifestants, qui protestaient contre la construction du mur israélien à l'intérieur de terres palestiniennes, ont endommagé l'ouvrage et n'ont pas tenu compte des tirs d'avertissement. C'est la première fois que des activistes de ce groupe manifestent en Cisjordanie et en particulier contre le mur polémique. Les blessés ont été transférés à l'hôpital Beilinson, dans la ville israélienne de Petaj Tikva.

Source : http://www.ainfos.ca/ainfos22366.html
Re: Dos Anarquistas heridos por disparos de soldados Israelíes
27 des 2003
Una solidaria estadounidense presentaba heridas «moderadas» según el diario israelí "Haaretz" y otro israelí resultó herido leve. Un tercer extranjero resultó herido por disparos de balas de goma.

Los manifestantes denunciaron que que los soldados israelíes no advirtieron antes de disparar y recordaron que las vidas de los militares no corrían peligro alguno.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more