Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
UGT y CCOO firman en minoría un acuerdo de eficacia limitada con Mercedes-Benz Vitoria, ante el rechazo del resto de sindicatos a la flexibilidad
23 des 2003
<b>UGT y CCOO firmaron esta mañana un precauerdo de eficacia limitada con la dirección de Mercedes Benz Vitoria en el que acepta la última oferta de la compañía, que incluye un aumento salarial del IPC más un punto en sus cuatro años de vigencia, así como una reducción de jornada de 24 horas, a repartir en ocho horas en los próximos tres años.</b>
Además, se incluyen temas como la flexibilidad, con un máximo de 20 sábados de trabajo por empleado, que no son aceptados por el resto de sindicatos: ELA, LAB, ESK y USO, que representan al 60 por ciento de la plantilla de Mercedes.

El representante de ELA, Gabriel Muñoz, reiteró su rechazo a los apartados de flexibilidad y de condiciones de trabajo que recoge la oferta patronal, por lo que adelantó su intención de no firmar el preacuerdo.

Aún así, la mayoría sindical no se ha reunido y previsiblemente no lo hará hasta el día 29 ó 30, fechas en las que se reanuda la producción, y entonces hablarán de las medidas a adoptar. No obstante, antes de primeros de enero no se llevará a cabo ninguna iniciativa de respuesta a esta firma, que calificó de "mera declaración de intenciones, ya que hasta el 15 ó 20 de enero no estará articulado el convenio".

Por su parte, UGT argumentó la premura de la rúbrica del acuerdo en la necesidad de que los 500 eventuales de Mercedes puedan beneficiarse de los pagos cuanto antes.

Comentaris

Re: La Caixa acorda amb CCOO les condicions per jubilar més de 1.300 treballadors
23 des 2003
23/12/2003

La Caixa i el sindicat Comissions Obreres han arribat a un acord de renovació de la plantilla que comporta establir un sistema de jubilacions parcials i de jubilacions anticipades que afecta de manera directa més de 1.300 treballadors.

L'acord permetrà a aquests 1.300 treballadors, principalment de Catalunya i de les Balears, que podrien acollir-se a aquest sistema de pre-jubilacions.

En els propers cinc anys l'acord podria ampliar-se a uns 2.000 treballadors més, dels 20.778 que té actualment La Caixa i que tenen una mitjana d'edat de 40 anys.


JUBILACIÓ PARCIAL ALS 60 ANYS.

Segons aquest acord, els treballadors de La Caixa podran optar a la jubilació parcial a partir dels 60 anys, fet que comportarà que l'entitat financera els complementi la pensió fins al 95% de la seva retribució. Així mateix, la jubilació parcial inclourà l'establiment d'un contracte de relleu indefinit a temps total per a cada treballador que es jubili parcialment.

A més, els treballadors de La Caixa podran prejubilar-se a partir dels 57 anys. Els trebalaldors que s'acullin a aquesta situació, percebran el 80% de les seves retribucions i els que ho facin als 59 anys cobraran el 90% de les seves retribucions.

Així mateix, l'acord contempla una situació extraordinària durant el mes de gener del 2004, durant la qual es podran acollir a la jubilació anticipada totes les persones que tinguin 56 anys o més.

Aquests treballadors estaran cinc anys en situació de prejubilació amb el 80% de les seves retribucions.

En tots els casos les retribucions seran revisables perquè no perdin poder adquisitiu i fins a la jubilació definitiva, anticipada o total. Així mateix, durant aquest temps es mantindran les aportacions de l'entitat al fons de pensions.
Re: UGT y CCOO firman en minoría un acuerdo de eficacia limitada con Mercedes-Benz Vitoria, ante el rechazo del resto de sindicatos a la flexibilidad
08 gen 2004
No hay de que sorprenderse,desde hace años estos dos sindicatos pactan a espaldas de los trabajadores.Es de suponer que algun beneficio obtendran al hacer esta labor de apagafuegos de las luchas laborales y sociales en general.Yo lo tengo claro,he decidido apostar por una alternativa interesante a la hora de defender mis derechos.Me voy afiliar a la CNT, y quizas muchisimos trabajadores deberian hacer lo mismo(sin intencion de proclamar ninguna verdad absoluta)Salud!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more