Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : mitjans i manipulació
El directori de moviments.info, agrupa 2700 col·lectius catalans
23 des 2003
(ho tornem a enviar amb la idea que se n'assebenti gent de tots els col·lectius possibles, gràcies)

El Directori de Col·lectius, ja està en marxa; la nova eina de comunicació que des d'ara és a disposició dels moviments socials i de la gent intereressada en transformar la societat.
Amb aquest projecte l'infoespai (www.infoespai.org ) es marca els següents objectius:
- Facilitar la intercomunicació horizontal entre persones i entitats, entre els que necessiten participació i els que volen participar i entre tots aquells que vulguin coordinar-se.
- Documentar totes les informacions útils (dades de contacte, recursos, noticies, reflexions..) que es generin des de els col·lectius que treballen per una societat que es basi en el benefici col·lectiu i la cooperació social, en lloc d'en el lucre, l'individualisme i la competència ferotge com el capitalisme imperant. S'ha començat amb les dades de contacte dels col·lectius però l'objectiu, com deiem, és anar-ho ampliant a més tipus de recursos.

Al directori hi podeu accedir des de la plana de http://www.moviments.info o directament des de http://directori.moviments.info Hi ha unes 2700 entitats, la qual cosa significa una ampliació del treball realitzat amb la Guia Útil 2003 per a la transformació social, on n'hi havia aprox. la meitat.

La recerca es pot fer d'un parell de maneres
- Podeu cercar col·lectius que treballin el tema que us interessi, navegant des de la pàgina principal fins a trobar el tema que busqueu.
Hi ha més de 600 temes referenciats.
- Podeu buscar a partir del camp que us interessi amb les eines de cerca que trobareu a la web

Aquest mes de desembre totes les entitats de les que tenim adreça física o electrònica, unes 2500, han rebut el nom d'usuari i la contrasenya i amb això poden modificar directament les seves dades. Si de la votra entitat no l'ehu rebut ens la podeu demanar a info ARROBA moviments.info
Si una entitat que coneixeu no apareix en el directori us animem a afegir-la a través del formulari d'altres que també hi trobareu. Per això a la web http://directori.moviments.info hi trobareu un link que es diu "afegir alta" on hi podeu afegir un col·lectiu nou.
Evidentment un recurs així només podrà mantenir-se actualitzat si tots i totes hi col·laboreu, així que us animem a fer-ho.

A més a més a través del fòrum: “Directori de Col·lectius� accessible des de la mateixa plana web, es podran realitzar consultes i suggerencies a la millora del projecte, tant a nivell tècnic, com de facilitat d'ús, disseny, etc..

El programari utilitzat és Anydata, un programari lliure que s'ha creat amb aquest propi projecte, i permetrà aviat afegir altra mena de dades en aquest directori com poden ser fitxers (cartells, imatges, documents) i links.
Pas a pas, es preten que http://directori.moviments.info sigui un punt de referència virtual per a trobar, ben classificada temàticament i territorialment, qualsevol entitat i qualsevol mena d'informació útil sobre els moviments socials que estigui a internet.

Salutacions,

Infoespai; grup de treball de http://www.moviments.info
Mira també:
http://directori.moviments.info
http://www.infoespai.org

Comentaris

Re: El directori de moviments.info, agrupa 2700 col·lectius catalans
23 des 2003
es la segunda vez que publicáis esta noticia en una semana. Solo quería decirlo.
Si ho publiquen dues vegades es perque ho creuen dues vegades molt important, i jo hi estic d'acord. L'esforc fet l'hem d'agrair molt. Es una mostra de feina ben feta i seriosa.
24 des 2003
Endavant
Sindicat Terrassa