Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
El mur de la vergonya-stop the wall
23 des 2003
El ‘mur de la vergonya’ israelià, a ull de satèl·lit

L’anomenat ‘mur de la vergonya’, amb què l´estat d´Israel pretén encerclar Cisjordània, es pot veure i fer un seguiment de l'obra amb imatges per satèl·lit. Les imatges, aplegades en una web, (www.reliefweb.int/hic-opt/wall/report/wall.htm)ofereixen una visió clara d'aquest mur de 700 quilòmetres que projecten les autoritats israelianes. A les imatges, recollides pel satèl·lit Unosat, s’hi poden apreciar les localitats palestines que restaran dintre territori israelià. El mur té, en una gran part del traçat, tres metres d’alçada, i és reforçat amb un fossar de filferro. Com un gran camp de concentració.
Mira també:
http://unosat.web.cern.ch/

Comentaris

Re: El mur de la vergonya
24 des 2003
Israel accelera la construcció del mur, que pretén concloure el 2005


L´estat d´Israel té intencions de construir la major part del mur de separació a Cisjordània el 2004 perquè el projecte estigui acabat el 2005.



El traçat d'aquest polèmic mur de separació és molt llarg perquè entra profundament a Cisjordània per a incloure les colònies, així com els poblats al voltant de Jerusalem est, ocupat i annexionat per Israel el 1967.

En aquesta etapa no s'ha previst construir un tram addicional als turons a l'oest del Jordà, que si s'acabara envoltaria completament les zones habitades palestines a Cisjordània.

Uns 15.000 obrers israelians, palestins o estrangers que disposen de 1.700 tractors i vehicles d'anivellament treballen en la construcció del mur, segons les dades oficials publicades. El cost de l'obra és d'uns 2.000 milions de dòlars, el que va obligar a crear un impost especial per a finançar-la.

Ariel Sharon, va afirmar dijous passat que Israel "accelerarà considerablement" la construcció. El diari israelià "Maariv" va assenyalar dimarts dia 23 que l'acceleració de la construcció es deu a l'increment de les protestes internacionals contra aquesta obra, qualificada de "mur de l''apartheid".
Segons el diari, Israel vol crear el més ràpidament possible un fet consumat irreversible.
Sindicato Sindicat