Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia
Crònica del dessallotjament i les accions contra el vial
22 des 2003
Avui 22 de desembre ha segut un dia molt intens, i també prou trist, per a la gent del campament de Miravet, el veïnat de la vall, i per als col·lectius i les persones sensibilitzades amb el medi ambient.
El dia ha començat amb una militarització total de la zona on des de fa més de 20 dies es porta la resistència contra la construcció del vial Orpesa-Cabanes. Més de 10 persones que han passat la nit en el campament s'han alçat a última hora de la nit per a veure com la guàrdia civil anava ocupant la zona a le 7:30.
A partir de les 8:00 ha començat a arribar la gent. A poc a poc unes 40 persones s'han concentrat davant l'atenta mirada d'una guàrdia civil que ja no dona el bon dia, i ha començat a mostrar la seva cara més coneguda.
La decisió estava clara: davant l'ordre de desallotjament de Sanchez Peral, subdelegat de govern, el campament es desmonta, i així ha estat.
Finalment un dels presents ha decidit encadenar-se, i després d'uns 20 minuts ha estat detingut per la guàrdia civil, traslladant al repressaliat al quartell de castelló.
A les 12:30 un grup nombròs en front de les portes del palau de justicia més el desplegament d'una pancarta des de les finestres de l'audiència provincial, s'ha convertit en una improvisada i ràpida mostra de solidaritat amb el repressaliat. Sobre les 14:00 l'han alliberat.
Però el dia continuava i a les 16:00 una altra vegada unes 40 persones s'han concentrat en la font de miravet i han decidit arrimar-se a les obres del vial, per veure com estava el panorama.
Davant del bulldozer de nou en marxa arrasant tot allò que es troba pel mig, ja siguen pins, armlers, etcètera, els allí presents s'han arrimat amb la pancarta i quina sorpresa quan la Guàrdia civil, amb el casc i porra en mà ha apregut del no res per dispersar a la gent. S'han viscut alguns moments de desconcert i tensió, tanmateix, la gent ha anat reculant fins al següent bancal en el que els antiaval·lots ens han deixat permanèixer per tal d'observar com estan destroçant un espai de valor incalculable.
Després d'una reunió preparatoria de la setmana, s'ha decidit tornar a veure'ns demà a les 8:00 a la font de miravet, més que res, per què açò sols és el principi de la resitència contra un dels projectes més desgavellats -fins i tot declarat il·legal- de l'Estat i el Capital.
Sindicato Sindicat