Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Continua la Vaga de transports a Itàlia
21 des 2003
Malgrat el pacte firmat pels sindicats majoritaris i la patronal, bona part dels treballador/es continuen en Vaga. La Vaga, ara "no comunicada", s´enfronta a amenaces governamentals.

Itàlia ha quedat paralitzada durant aquest cap de setmana arrel de les vagues sense pre-avís dels treballadors/es del transport públic, els quals desconeixeren l´acord salarial firmat el dissabte entre el govern i els sindicats del sector. L´acord, que comprén a unes 120.000 persones que treballen en el sector, concedeix un aument de sou de 81 euros mensuals i un pagament únic de 970 euros per a recuperar els dos anys transcorreguts desde la última renovació contractual. El pacte fou rebutjat per la majoria de treballadors/es del transport. El govern italià intimidà legalment a reprendre les seves tasques als treballadors/es sota pena judicial.

Les aturades sense pre-avís, que començaren la matinada de dissabte al nord, es foren extenent a la resta del país amb el pas de les hores, creant seriosos problemes. Les vagues continuaren i inclús es feren més greus a ciutats com Roma, Milà, Venècia i Florència.El ministre del l´interior italià Giuseppe Pisanu "donà instruccions a tots els prefectes per procedir a la requisa del sector". Els prefectes de gairebé totes les ciutats afectades per l´aturada emeten d´inmediat les ordres per a apoderar-se dels vehicles de transport públic, però la mesura té un efecte més intimidatori que efectiu.

La gran part dels autobusos i tramvies de Milà van estar bloquejats en els seus dipòsits pels treballadors/es organitzats en piquets davant les instalacions. També a Venècia els autobusos i les llanxes que circulen pels seus canals es van paralitzar. Florència tampoc ha tingut servei d´autobusos durant el cap de setmana, piquets de treballadors/es en vaga bloquejaren la sortida dels vehicles dels dipòsits.

A Roma les línies de subterranis van funcionar parcialment i, malgrat la requisa ordenada pel prefecte, la circulació d´autobusos i tramvies va estar pràcticament paralitzada. No obstant, l´alcalde de Roma va dir que la situació del transport públic a la capital estava millorant. Els transportistes rebels, és a dir contraris a l´acord que va firmar la cúpula sindical amb el govern, bloquejaren els dipòsits de l´omnibus i les estacions del metro. Luigi Angeletti, secretari del sindicat UIL (moderat), va sostenir que el govern italià ha assumit una posició equivocada per amenaçar els transportistes amb adoptar represàlies i per tractar de trencar la vaga amb intimidacions. Igualment Angeletti defensa l´acord salarial firmat i diu que els treballadors/es l´aprovaran ja que és el millor possible. El subsecretari italià de treball, Maurizio Sacconi desqualifica la protesta i demanà aplicar el codi penal als vaguistes.

Més informació la podeu baixar de indymedia italia

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more