Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Continua la Vaga de transports a Itàlia
21 des 2003
Malgrat el pacte firmat pels sindicats majoritaris i la patronal, bona part dels treballador/es continuen en Vaga. La Vaga, ara "no comunicada", s´enfronta a amenaces governamentals.

Itàlia ha quedat paralitzada durant aquest cap de setmana arrel de les vagues sense pre-avís dels treballadors/es del transport públic, els quals desconeixeren l´acord salarial firmat el dissabte entre el govern i els sindicats del sector. L´acord, que comprén a unes 120.000 persones que treballen en el sector, concedeix un aument de sou de 81 euros mensuals i un pagament únic de 970 euros per a recuperar els dos anys transcorreguts desde la última renovació contractual. El pacte fou rebutjat per la majoria de treballadors/es del transport. El govern italià intimidà legalment a reprendre les seves tasques als treballadors/es sota pena judicial.

Les aturades sense pre-avís, que començaren la matinada de dissabte al nord, es foren extenent a la resta del país amb el pas de les hores, creant seriosos problemes. Les vagues continuaren i inclús es feren més greus a ciutats com Roma, Milà, Venècia i Florència.El ministre del l´interior italià Giuseppe Pisanu "donà instruccions a tots els prefectes per procedir a la requisa del sector". Els prefectes de gairebé totes les ciutats afectades per l´aturada emeten d´inmediat les ordres per a apoderar-se dels vehicles de transport públic, però la mesura té un efecte més intimidatori que efectiu.

La gran part dels autobusos i tramvies de Milà van estar bloquejats en els seus dipòsits pels treballadors/es organitzats en piquets davant les instalacions. També a Venècia els autobusos i les llanxes que circulen pels seus canals es van paralitzar. Florència tampoc ha tingut servei d´autobusos durant el cap de setmana, piquets de treballadors/es en vaga bloquejaren la sortida dels vehicles dels dipòsits.

A Roma les línies de subterranis van funcionar parcialment i, malgrat la requisa ordenada pel prefecte, la circulació d´autobusos i tramvies va estar pràcticament paralitzada. No obstant, l´alcalde de Roma va dir que la situació del transport públic a la capital estava millorant. Els transportistes rebels, és a dir contraris a l´acord que va firmar la cúpula sindical amb el govern, bloquejaren els dipòsits de l´omnibus i les estacions del metro. Luigi Angeletti, secretari del sindicat UIL (moderat), va sostenir que el govern italià ha assumit una posició equivocada per amenaçar els transportistes amb adoptar represàlies i per tractar de trencar la vaga amb intimidacions. Igualment Angeletti defensa l´acord salarial firmat i diu que els treballadors/es l´aprovaran ja que és el millor possible. El subsecretari italià de treball, Maurizio Sacconi desqualifica la protesta i demanà aplicar el codi penal als vaguistes.

Més informació la podeu baixar de indymedia italia
Colera camping CNT