Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: globalització neoliberal
reflexió, participació i futur
21 des 2003
Atapeida realitat que guspira sota un carrer asfàltic qualsevol. Fascinants campanyes de caritat mediàtica. Cadàvers humans són ensumats per la Guardia Civil a l´estret de Gibraltar. El rellotge ressucita amb campanades i acudits. Un home, una bossa de Zara. Una dona, una de Mango. Posi un polític en la seva taula nadalenca. Els rucs de sempre continuem gaudint més de l´emboltori que del regal. Escoltem la paraula Pau i ens contorsionem sobre el nostre eix com si fóssim ballarines d´un joier noucentista. Sota del tutú portem una faixa plena de desesperances i d´humiliacions que ens desequilibren, però continuem amb el puny tancat i ferm.
Les reaccions produïdes contra el pacte tripartit i el Govern sorgit d´aquest pacte, fins i tot abans de constituir-se, han estat d´una virulència extrema. Primer va ser Zaplana que amenaçà Maragall amb la pressó. Després va ser Cuevas que va advertir els empresaris. S´hi va afegir després Fraga i l´article 155 de la Constitució espanyola. I, tancant la sèrie, visita llampec d´Aznar a Diwaniya (Iraq) el mateix dia que prenia possessió el nou president autònomic.

Si aquesta és la resposta de l´espanyolisme reaccionari, tanmateix, és per la constatació d´on han arribat ja. El PP ha demostrat, un cop més a la història, que guanyar unes eleccions no és garantia que el partit que les guanya sigui demòcrata. El PP ha utilitzat la Constitució espanyola amb la complicitat dels dirigents del PSOE per buidar de contingut la democràcia. Si, amb la complicitat del Sr. Zapatero.

S´han d´equalitzar els sentiments, les emocions, els reflexos condicionats, però davant d´aquest pessebre totalitari que se´ns desdibuixa amb esclats de cinisme, es nota la pressió. Un gest es converteix en un manifest i les estrelles les substituirem pel foc de les barricades. El Vaquilla es va fer consumidor d´heroïna a la pressó, en aquells temps a on es van domesticar els instints rebels amb una pena de mort aplaçada tot esperant en el passadís de la xeringa compartida.

L´impuls de les ideologies de dretes i conservadores als Països Catalans ha provocat que ara ens trobem en una situació de regressió brutal dels drets socials i col.lectius de bona part de la ciutadania.

Treballem. De la capacitat d´unir per seguir avançant, des del prisma de la transformació social, depen la nostra emancipació nacional i les llibertats civils. Denunciem. La història cultural d´un espanyolisme que ara té en Albert Boadella un bufó disposat a reclamar la seva quota de pantalla. Construim desde la dissidència. No podem esperar, com en el franquisme, la mort del dictador o vents més favorables. I això exigeix de la màxima radicalitat democràtica en les nostres lluites i de tenir clar que el potencial emancipador dels nous moviments socials encara no s´ha manifestat plenament. Tot just acabem de començar.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more